Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Το παραμύθι δεν έχει... δράκο!

Οργή έχουν προκαλέσει οι εικόνες της Κυριακής (7/3) στη Νέα Σμύρνη, όπου πολίτης δέχθηκε απρόκλητη βία με έντονο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς...

Οργή έχουν προκαλέσει οι εικόνες της Κυριακής (7/3) στη Νέα Σμύρνη, όπου πολίτης δέχθηκε απρόκλητη βία με έντονο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς!

Η πλευρά των εν λόγω αστυνομικών παρουσιάζει μία άλλη εκδοχή για το τι συνέβη πριν το βίντεο που έχει κυκλοφορήσει με τον ξυλοδαρμό του πολίτη, αλλά για να γίνει η εκδοχή τους πιστευτή θα πρέπει να υπάρξει κάποιο βίντεο που να το αποδεικνύει ή να υπάρξουν μαρτυρίες.

Μέχρι στιγμής, όμως, όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες κατηγορηματικά ξεκαθαρίζουν πως ο άτυχος άνθρωπος δεν προκάλεσε ποτέ τους αστυνομικούς, καθώς το μόνο... λάθος που έκανε ήταν να ρωτήσει γιατί δίνουν πρόστιμο σε οικογένεια που νόμιμα βρισκόταν στον χώρο της πλατείας. Το τι ακολούθησε το δείχνουν ξεκάθαρα τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. 

Αντιθέτως, έως τώρα αυτοί που κάνουν την έρευνα για το τι συνέβη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης δεν έχουν βρει ούτε κάποιο βίντεο που να πιστοποιεί αυτά που λένε οι αστυνομικοί ούτε και κάποια μαρτυρία. Δηλαδή ότι δέχθηκαν επίθεση από 40 άτομα, τα οποία μάλιστα πήγαν να τους πάρουν τα γκλομπ και τα μπλοκάκια που έχουν για τα πρόστιμα.

Με λίγα λόγια οι δικαιολογίες των αστυνομικών για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ξεθωριάζουν και το παραμύθι που... πούλησαν από την αρχή δεν έχει δράκο! 

Παράνομο και επικίνδυνο το μεταλλικό γκλoπ του αστυνομικού 

Όχι απλά παράνομο, αλλά επικίνδυνο για πρόκληση σοβαρών τραυμάτων, ακόμη και θανάτου, χαρακτήρισαν το πτυσσόμενο μεταλλικό γκλoπ που χρησιμοποίησε ο αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. κατά πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, στελέχη της Αστυνομίας. 

«Πέραν του ότι δεν προβλέπεται στον υπηρεσιακό εξοπλισμό, είναι και παράνομο ως αντικείμενο. Εμπίπτει στον Νόμο περί παράνομης οπλοφορίας και απαγορεύεται η κατοχή του και από αστυνομικούς και από πολίτες», ανέφερε επί λέξει παλιός και έμπειρος αξιωματικός στο Sputnik.

Αυτό είναι ένα ακόμη στοιχείο που προφανώς θα ερευνηθεί από την Εισαγγελική διερεύνηση των όσων συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη, που διατάχθηκε σήμερα το πρωί της Δευτέρας και ανατέθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Ορνεράκη. Παράλληλα βέβαια θα καταθέσουν πολίτες που ήταν αυτόπτες μάρτυρες και ήδη έχουν μιλήσει επώνυμα σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια