Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Η απάντηση της ΓΓΑ για την Γ' Εθνική (video)

Την δική της θέση για το θέμα της Γ' Εθνικής πήρε η ΓΓΑ, μετά τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στην Web TV του panionia...

Την δική της θέση για το θέμα της Γ' Εθνικής πήρε η ΓΓΑ, μετά τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στην Web TV του panionianea.gr.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας ανέφερε -μεταξύ άλλων- πως ακόμα δεν έχει κατατεθεί αίτημα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προς την επιτροπή των ειδικών για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

"Για τη Γ' Εθνική δεν έχει έρθει ως αίτημα και δεν ξέρω πότε θα έρθει. Επίσης δεν γνωριζω αν μπορούν να εφαρμοστούν όσα εφαρμόζονται στην Α' και στην Β' Εθνικη γιατι έχει ένα σχετικό κόστος. Αν θα μπορούσε να γίνει δεν θα υπήρχε κάποιου είδους αντίρρηση. Δεν έχει συζητηθεί. Η Γενική Γραμματία Αθλητισμού δεν μας έχει ζητήσει να συζητήσουμε για Γ' Εθνική", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του κ. Εξαδάκτυλου στην Live εκπομπή της Web TV του panionianea.gr.

Λίγες ώρες αργότερα ήρθε η απάντηση της ΓΓΑ, η οποία μέσω διαρροής αναφέρει τα εξής:

"Αναφορικά με δηλώσεις του μέλους της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, κ. Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, ότι «η ΓΓΑ δεν μας μας έχει ζητήσει να συζητήσουμε για (επανέναρξη προπονήσεων) τη Γ’ Εθνική» και «δεν έχει έρθει ως αίτημα και δεν ξέρω πότε θα έρθει» διευκρινίζονται τα εξής: 

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού έχει αποστείλει με επίσημο έγγραφό του από τις 13 Ιανουαρίου (Α.Π. 14395), προς την «Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», αίτημα επανέναρξής των προπονήσεων και για τη Γ’ Εθνική (μεταξύ άλλων πρωταθλημάτων και λοιπών αθλητικών δραστηριοτήτων). 

Με την απαραίτητη δέσμευση, μάλιστα, ότι θα τηρηθεί απαρέγκλιτα το υγειονομικό πρωτόκολλο με εβδομαδιαίο τεστ αντιγόνου Covid-19. Το ίδιο αίτημα επαναλήφθηκε τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, έως και χτες (Α.Π. 24294 της 20/01/2021, Α.Π. 34323 της 27/01/2021, Α.Π. 45015 της 03/02/2021, Α.Π. 55448 της 10/02/2021). 

Επιπλέον, στη συνεδρίαση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες» στις 29/01/2021, κατόπιν συνεννόησης με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού. 

Ο κ. Μαυρωτάς ανέλυσε και υποστήριξε το συγκεκριμένο αίτημα, όπως και τα υπόλοιπα περί της σταδιακής επανέναρξης της αθλητικής δραστηριότητας, τα οποία υποβάλλονται εμπεριστατωμένα και τεκμηριωμένα σε εβδομαδιαία βάση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

-Δείτε το βίντεο με τα όσα είπε ο κ. Εξαδάκτυλος στα panionianea.gr (στο 12:17 η τοποθέτηση του για την Γ' Εθνική):

Δεν υπάρχουν σχόλια