Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

O Τσάτσος πιστεύει ότι θα ξεκινήσει η Γ’ Εθνική!

Το μαρτύριο χιλιάδων ποδοσφαιριστών και προπονητών της Football League και της Γ’ Εθνικής συνεχίζεται, καθώς την περασμένη Παρασκευή, οι λοι...

Το μαρτύριο χιλιάδων ποδοσφαιριστών και προπονητών της Football League και της Γ’ Εθνικής συνεχίζεται, καθώς την περασμένη Παρασκευή, οι λοιμωξιολόγοι στην πολύωρη σύσκεψη της επιτροπής δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το θέμα του αθλητισμού.

Τα υγειονομικά δεδομένα ήταν τέτοια που δεν επέτρεπαν καμία συζήτηση για άνοιγμα των κλειστών κατηγοριών.

Οι ελπίδες των ανθρώπων του αθλητισμού πήραν μετάθεση για μία ακόμα εβδομάδα, αλλά πλέον οι αθλητές έδειξαν πως σκοπεύουν να προχωρήσουν σε ηχηρές κινητοποιήσεις εάν δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους.

Οι πληροφορίες της «Π» αναφέρουν πως οι ποδοσφαιριστές της Football League και της Γ’ Εθνικής θα προχωρήσουν σε νέες ακόμα πιο μαζικές κινητοποιήσεις όπως το συλλαλητήριο της Παρασκευής στο Σύνταγμα, με στόχο να δείξουν στην πολιτική ηγεσία πως δεν είναι απλώς ερασιτέχνες και πως διακυβεύονται οι ζωές τους από τις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων.

Ο εκπρόσωπος των ποδοσφαιριστών της Γ’ Εθνικής, Σωτήρης Τσάτσος μίλησε στην «Π» και ανέφερε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα που ειπώθηκαν στη συνάντηση των αθλητών με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος πάντως δείχνει να κατανοεί πλήρως την κατάσταση που βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές.

«Δεν ξέρω αν προσπαθούν να μας πείσουν πως θα έχουμε εξελίξεις ή όντως θα έχουμε. Αυτό που καταλαβαίνω όμως πλέον, είναι πως ακούνε τη φωνή μας» αναφέρει ο πολύπειρος ποδοσφαιριστής του ΑΟ Διαβολιτσίου και συνεχίζει: «Εκτιμώ πως αργά ή γρήγορα θα ξεκινήσει η Football League αλλά και η Γ΄Εθνική, όσο δύσκολο και αν φαντάζει αυτή τη στιγμή».

«ΜΕ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ»

Ζητήσαμε από τον έμπειρο ποδοσφαιριστή να μας εξηγήσει πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό: «Με βάση τα όσα μας εξήγησε ο κ. Αυγενάκης, το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τους υπόλοιπους υπουργούς για να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος να επιστρέψουμε στις προπονήσεις και τους αγώνες. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να αναλάβει τη χρηματοδότηση για τα τεστ η Πολιτεία.

Οπως μας είπε, ήδη συζητά με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη για το πώς θα γίνονται τα τεστ μέσω των Δήμων και των Περιφερειών» αναφέρει ο Σωτήρης Τσάτσος.
Ας μην ξεχνάμε πως οι ποδοσφαιριστές της Football League και της Γ’ Εθνικής σε ένα μεγάλο βαθμό βιοπορίζονται από τον αθλητισμό. Αλλά και πέραν του οικονομικού, έχοντας μάθει να ζουν μέσα σε αθλητικούς χώρους, η ψυχολογία των περισσοτέρων έχει καταρρακωθεί.

Ο Σωτήρης Τσάτσος αναφέρει τι περιμένει για τη συνέχεια:

«Σε περίπτωση που δεν γίνει κάτι αυτή την εβδομάδα, εμείς θα επανέλθουμε με πιο μαζικές κινητοποιήσεις. Δεν πρόκειται μόνο για βιοποριστικούς λόγους, είναι και η ψυχική μας υγεία που βρίσκεται στο ναδίρ. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για εμάς. Μιλώντας με ποδοσφαιριστές από όλη τη χώρα, αυτό που εισπράττω είναι απογοήτευση και θυμός.

Πρόκειται για χιλιάδες οικογένειες που εξαρτώνται από αυτήν την απόφαση και μέχρι πρόσφατα δεν ακούγαμε ούτε μία επίσημη λέξη. Μην ξεχνάμε πως αρκετοί ποδοσφαιριστές περιμένουν αποκλειστικά το εισόδημα από το ποδόσφαιρο για να ζήσουν, ενώ άλλοι το έχουν σαν συμπλήρωμα για να καλυτερεύσουν την ζωή τους» αναφέρει ο έμπειρος ποδοσφαιριστής.

ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Από τη συζήτηση βγήκε και μία σημαντική είδηση. Απ’ ότι φαίνεται, το επόμενο διάστημα θα μπορούν και οι ποδοσφαιριστές που λογίζονται ως ερασιτέχνες να εξασφαλίζουν την μισθοδοσία τους μέσω ιδιωτικών συμφωνητικών. «Ενημερωθήκαμε στη συνάντηση με τον κ. Αυγενάκη πως ετοιμάζεται ένα νέο νομοσχέδιο με το Υπουργείο Εργασίας, με το οποίο θα μπορούμε με ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο θα καταθέτουμε στην εφορία με 1% παρακράτηση να κατοχυρώνουμε το δικαίωμά μας στις πληρωμές. Επιπλέον, μέσω αυτού θα μπορούμε σε μελλοντικές καταστάσεις σαν τη σημερινή να δικαιούμαστε βοηθήματα από το κράτος, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει σήμερα».

Πηγή: pelop

Δεν υπάρχουν σχόλια