Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Αυγενάκης: «Με ικανοποιεί που για πρώτη φορά θα γίνουν εκλογές με διαφάνεια»

Στην εκπομπή special report του ANT1 φιλοξενήθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Ο Κρητικός πολιτικός αναφέρθηκε σε πολλά σημα...

Στην εκπομπή special report του ANT1 φιλοξενήθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Κρητικός πολιτικός αναφέρθηκε σε πολλά σημαντικά ζητήματα ως προς τον τρόπο που έχει αποφασιστεί να λειτουργήσει ο αθλητισμός μέσω διαφάνειας στη χώρα.


Αφού αναφέρθηκε στο σύστημα και το πως λειτουργούσε παλαιότερα χρησιμοποιώντας κυρίως τις λέξεις "μονιμότητα και τα μεγάλη όρια θητειών" στη συνέχεια τόνισε ότι σκοπός αποτελεί να ωφεληθούν οι πολλοί και όχι οι λίγοι.


Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στις εκλογές των ομοσπονδιών θα συμμετέχουν τα ενεργά -νόμιμα- ερασιτεχνικά σωματεία και οι διαδικασίες θα γίνουν με διαφάνεια.


Αναλυτικά: 


Πίστευαν ότι αυτοί οι λίγοι θα μπορέσουν να επηρεάσουν και να λειτουργήσουν εις βάρος των πολλών. Εμείς το έχουμε ξεκαθαρίσει. Θα κοιτάξουμε να ωφελήσουμε τους πολλούς. Το μεγάλο υγιές κομμάτι της αθλητικής οικογένειας και όχι τους λίγους-ισχυρούς παράγοντες ασυζητητί, με μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό, πολλοί απ' αυτούς, αλλά και μεγάλης διάρκειας παραμονής σε κάποιες θέσεις με αποτέλεσμα να υπάρχει κάποια σταθερότητα και κάποιες φορές ένα πισωγύρισμα σε αθλήματα που έπρεπε να έχουν απογειωθεί.


Εμένα με ικανοποιεί ότι για πρώτη φορά θα γίνουν εκλογές με διαφάνεια, με εκλογικούς καταλόγους που θα αποτελούνται από τα ενεργά νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία. Από εκλέκτορες που δεν θα φτάνουν στην κάλπη με εξουσιοδοτήσεις όπως γίνονταν παλαιότερα, με πακέτο εξουσιοδοτήσεων, αλλά με εκλέκτορες που θα είναι μέλη των τακτικών διοικήσεων όλων των σωματείων που έχουν δικαίωμα ψήφου.


Ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι το θέμα με τα "όρια ηλικίας" στις ομοσπονδίες αποτελεί παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο των ομοσπονδιών, ο κ. Αυγενάκης απάντησε: 


Αυτοδιοίκητο σημαίνει και αυτόνομο κράτος μέσα στο κράτος μας. Έχει παρεξηγηθεί ο όρος αυτός και έχει καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι μέσα στην ελληνική επικράτεια κάποιοι μπορούν να λειτουργούν έξω από τα πλαίσια έξω από τους νόμους έξω από τον έλεγχο που μπορεί και πρέπει να ασκεί η κλασσική εξουσία. 


Ακόμη και η ίδια η ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) αποφάσισε κάποια στιγμή να βάλει ένα όριο σε ηλικίες και σε θητείες. Άρα κάπως έτσι έπρεπε αντιμετωπιστεί και εδώ στην Ελλάδα. Όποτε -παλαιότερα- γίνονταν αυτή η συζήτηση υπήρχαν οι ίδιες δεσμεύσεις από τα ίδια πρόσωπα, αλλά, με αλλους υπουργούς. Οι υπουργοί έφευγαν, εκείνοι όμως έμεναν στις θέσεις τους για 2,3,4 και 5 δεκαετίες. Άρα ήταν ο μοναδικός τρόπος: Όρια θητειών, όρια ηλικίας για να μπει ένα stop στους "μόνιμους" διοικητικούς παράγοντες των ομοσπονδιών. Πρέπει να αλλάξει αυτή η κατάσταση για να υπάρξει μια ανανέωση και όχι στασιμότητα. Γιατί στασιμότητα σημαίνει μικρές εστίες παραβατικότητας, νοοτροπία μονιμότητας και κυρίως προβλήματα που αναπτύσσονται και βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Η μεγάλη εικόνα λέει ότι το αθλητικό οικοδόμημα θέλει ανανέωση"

Δεν υπάρχουν σχόλια