Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

ΚΟΕ: Βούληση των σωματείων να ολοκληρωθεί η Α1 Ανδρών-Γυναικών

Όλα τα σωματεία της Α1 πόλο Ανδρών και Γυναικών θέλουν να ολοκληρωθούν στις πισίνες τα πρωταθλήματα. Όσα προτάθηκαν στην τηλεδιάσκεψη της ΚΟ...

Όλα τα σωματεία της Α1 πόλο Ανδρών και Γυναικών θέλουν να ολοκληρωθούν στις πισίνες τα πρωταθλήματα. Όσα προτάθηκαν στην τηλεδιάσκεψη της ΚΟΕ.

Την βούληση τους να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα πόλο Α1 Ανδρών-Γυναικών εξέφρασαν στην τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε την Τρίτη η ΚΟΕ οι εκπρόσωποι των σωματείων που συμμετέχουν στις διοργανώσεις. 

Τα πρωταθλήματα έχουν διακοπεί με απόφαση της κυβέρνησης λόγω του covid-19 από τις αρχές Νοεμβρίου ενώ από την 1η Ιανουαρίου οι ομάδες επέστρεψαν στις προπονήσεις τηρώντας όλα τα μέτρα και κάνοντας εβδομαδιαία τεστ covid-19. 

Στη σύσκεψη ακούστηκαν διάφορες προτάσεις.

Υπήρξαν σωματεία που ζήτησαν όπως και το 2020 και το 2021 να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα. Άλλοι πρότειναν να μην υπάρξουν πλέι οφ και πλέι άουτ και άλλοι να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα στον 1ο γύρο χωρίς πλέι οφ. 

Επίσης προτάθηκε να μελετηθεί πλάνο προκειμένου να διεξαχθούν αγώνες σε σετ σε "φούσκες" στην Αττική.

Έτσι μπορούν οι ομάδες να δίνουν και 3 αγώνες στη σειρά μέσα σε 3 ημέρες αλλά το πρόβλημα είναι ότι στο εξωτερικό οι "φούσκες" διασφαλίζουν ότι οι ομάδες δεν έχουν επαφή μεταξύ τους πριν από τους αγώνες ενώ τα ξενοδοχεία είναι κοντά στην πισίνα. 

Δύσκολα πάντως θα ολοκληρωθεί ειδικά η Α1 Ανδρών που σταμάτησε στην 5η ημέρα (έχει άλλες 21 στην κανονική περίοδο) με την μορφή που ξέρουμε τόσα χρόνια (αγώνες σε έδρες με ταξίδια και 1-2 αγώνες την εβδομάδα). 

Ουσιαστικά επειδή η χρονιά είναι Ολυμπιακή οι ομάδες θα έχουν μάξιμουμ 11 εβδομάδες για να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα και είναι αδύνατο εάν δεν γίνουν αγώνες-σετ να διεξαχθούν 21 αγώνες σε κανονική περίοδο και μαζί τα πλέι οφ και πλέι άουτ σ' αυτό το διάστημα. 

Από την ΚΟΕ δεν υπήρξε κάποια επίσημη τοποθέτηση. Θα ενημερωθεί για τις προτάσεις των σωματείων ο πρόεδρος Δημήτρης Διαθεσόπουλος και τα μέλη του ΔΣ και το ΔΣ θα αποφασίσει για την τύχη των πρωταθλημάτων. 

Η ΚΟΕ φυσικά όπως πέρσι έτσι και φέτος θέλει να ολοκληρώσει τις διοργανώσεις. Το πιθανότερο είναι η Α1 γυναικών να επαναρχίσει στις 10/2 και η Α1 Ανδρών στην 2η εβδομάδα του Μαρτίου. 

πηγή: gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια