Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Έρχονται οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα καταστημάτων πριν τα Χριστούγεννα

Το πρωί της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου η Κυβέρνηση, με τους Πέτσα και Γεωργιάδη, θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα για το άνοιγμα των καταστημάτων ε...

Το πρωί της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου η Κυβέρνηση, με τους Πέτσα και Γεωργιάδη, θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα για το άνοιγμα των καταστημάτων ενόψει των Χριστουγέννων.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε την Πέμπτη αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εισηγηθεί στην κυβέρνηση το άνοιγμα από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου των κομμωτηρίων, των συνοικιακών βιβλιοπωλείων, των εμπορικών καταστημάτων και των ανθοπωλείων με click away, ενώ υπήρξαν προτάσεις και για άμεση λειτουργία μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Οι ειδικοί συμφώνησαν ότι προέχει η διασφάλιση της πτωτικής πορείας της επιδημιολογικής καμπύλης και η αποσυμπίεση των νοσοκομείων.

Με γνώμονα τη δημόσια υγεία και τον στόχο για έξοδο από το δεύτερο κύμα της επιδημίας, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε στην κυβέρνηση να ανοίξουν συγκεκριμένοι κλάδοι οι οποίοι εκτιμάται ότι δεν θα επηρεάσουν την υποχώρηση της επιδημίας που καταγράφεται στη χώρα μας. 

Πώς λειτουργεί το click away

– Γίνεται ηλεκτρονική παραγγελία του προϊόντος

– Ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν

– Με το αποδεικτικό παραγγελίας-πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν από ειδικά διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις της ημέρες των γιορτών

Με sms στο 13033 θα εξακολουθήσουν να γίνονται οι μετακνήσεις και τις ημέρες των γιορτών, ενώ το γιορτινό τραπέζι θα περιλαμβάνει αυστηρά έως και 9 άτομα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει ο Στέλιος Πέτσας, αναμένεται να ανακοινωθεί αναπροσαρμογή του ωραρίου στις μετακινήσεις μετά τις 9 το βράδυ, όπου ισχύει η απαγόρευση, μετά και το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Οι μετακινήσεις εκτός νομού δεν επιτρέπονται μόνο για συγκεκριμένες εξαιρέσεις, ενώ μόνο για τις γιορτές θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο ακόμη και για τα απαραίτητα ψώνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια