Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

KOE: Αναβολή στην 6η αγωνιστική, διάσκεψη με τα σωματεία

Την Τρίτη η ΚΟΕ συγκαλεί τηλεδιάσκεψη με τα σωματεία της Α1 ανδρών και γυναικών της υδατοσφαίρισης.  Μετά από την απόφαση της κυβέρνησης να ...

Την Τρίτη η ΚΟΕ συγκαλεί τηλεδιάσκεψη με τα σωματεία της Α1 ανδρών και γυναικών της υδατοσφαίρισης. 

Μετά από την απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει λόγω του covid-19 τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα πολλά από τα σωματεία της ΚΟΕ που "καλλιεργούν" το πόλο και συμμετέχουν στην Α1 σε άνδρες και γυναίκες εκφράζουν την διαφωνία τους με αυτή την απόφαση και ζητούν άμεση αναστολή της απόφασης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΓΓΑ για να συνεχίσει τα πρωταθλήματα και ν' ανοίξει τα κολυμβητήρια ζητά από τα σωματεία να κάνουν μια φορά την εβδομάδα σ' όλα τα μέλη των ομάδων τεστ για τον covid-19 (όχι rapid). 

Επιπλέον ακόμη και εάν υπάρξει διακοπή στα πρωταθλήματα δίνει το δικαίωμα στις ομάδες που συμμετέχουν στην Ευρώπη (Ολυμπιακός (2), Βουλιαγμένη (2), Απόλλων Σμύρνης, Υδραϊκός, Πανιώνιος, ΝΟΛ, Εθνικός)να προετοιμάζονται κάνοντας φυσικά το τεστ κάθε εβδομάδα. 

Το κόστος για το τεστ για μια ομάδα πόλο φτάνει και τα 1000 ευρώ την εβδομάδα και φυσικά δεν θα αφορά μόνο έναν μήνα αλλά ίσως τραβήξει και έως το τέλος της σεζόν. 

Η ΚΟΕ από την πλευρά της δέχεται επιστολές από τα σωματεία που ζητούν λύσεις και ανοιχτά κολυμβητήρια αλλά δεν είναι αρμόδια για να αποφασίσει κάτι τέτοιο. Απλά ανακοίνωσε τηλεδιάσκεψη με όλες τις ομάδες της Α1 και με άλλους φορείς για να ακουστούν όλες οι απόψεις. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Αναμένοντας τη σχετική υπουργική απόφαση, για τα Υγειονομικά μέτρα αντιμετώπισης της COVID 19 στον Αθλητισμό και μετά τη χτεσινοβραδινή εισήγηση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ, με δεδομένο ότι έως σήμερα (2/11) και ώρα 13.30, η ΚΟΕ δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση, αναβάλλονται οι προγραμματισμένοι για την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020 αγώνες των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών και Α' Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών (6η αγωνιστική).

Για τη συνέχεια των δύο αυτών πρωταθλημάτων, η ΚΟΕ, θα ενημερώσει τα σωματεία όταν και εφόσον λάβει τις σχετικές οδηγίες από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας.

Αύριο (3/11) εξάλλου και ώρα 14.00, η ΚΟΕ, καλεί σε τηλεδιάσκεψη και ανοιχτή συζήτηση, σε σχέση με την ως άνω κατάσταση που διαμορφώνεται, τα σωματεία της Α1 Ανδρών και Α' Γυναικών, το Σύνδεσμο Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης (ΣΕΔΥ), τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Υδατοσφαίρισης (ΣΕΠΥ), τον Σύνδεσμο Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης (ΣΕΑΥ), τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) και την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ)».

Δεν υπάρχουν σχόλια