Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Σπυρόπουλος: «Πρώτος στόχος είναι η σωτηρία»

Η σωτηρία είναι, σύμφωνα με το Νίκο Σπυρόπουλο, ο πρωταρχικός στόχος του Πανιωνίου που ξεκινάει την Κυριακή τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλη...

Η σωτηρία είναι, σύμφωνα με το Νίκο Σπυρόπουλο, ο πρωταρχικός στόχος του Πανιωνίου που ξεκινάει την Κυριακή τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ο παλαίμαχος άσος των «κυανέρυθρων», ο οποίος μαζί με τον Γιάννη Μανιάτη έχουν αναλάβει να «τρέξουν» την ομάδα στη δύσκολη από κάθε άποψη χρονιά που την περιμένει, μίλησε στην εκπομπή «η Λαίδη κι ο Αλήτης» της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, όπου έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στα νέα παιδιά που απαρτίζουν το ρόστερ, ενώ δεν δίστασε να δηλώσει αισιόδοξος για το μέλλον.

Αναλυτικά μίλησε:

Για την ανάμειξή του στην ομάδα: «Αυτή την προσπάθεια ανέλαβαν να την «τρέξουν» κάποιοι άνθρωποι που είναι Πανιώνιοι και αγαπάνε το σύλλογο. Μιλάω για τον Κυριάκο Σκούρα, τον Δημήτρη Σκούρα και τον Φώτη Κωσταρίδη που με μπροστάρη τον Γιάννη Μανιάτη ξεκίνησαν μια νέα προσπάθεια στην ομολογουμένως χειρότερη καμπή της ιστορίας της ομάδας. Ο Γιάννης κάλεσε εμένα να βοηθήσω τόσο τον ίδιο, όσο και την ομάδα στο αγωνιστικό κομμάτι και την καθημερινότητα. Δέχθηκα με μεγάλη χαρά γιατί ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα που μου έχει προσφέρει πολλά, τον έχω στην καρδιά μου, μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω σε υψηλό επίπεδο κι είμαι χαρούμενος που μπορώ από την πλευρά μου να βοηθήσω κι εγώ σε αυτό το νέο ξεκίνημα».

Για τα συναισθήματα που έχει περιμένοντας την πρώτη αγωνιστική της Γ’ Εθνικής, ενώ έχει ζήσει δύο ευρωπαϊκές πορείες με τον Πανιώνιο: «Σίγουρα θα ήθελα να γυρίσω στην ομάδα με διαφορετικές συνθήκες. Ωστόσο, είμαι συνειδητοποιημένος, ξέρουμε τι μας περιμένει, ξέρουμε τι πάμε να κάνουμε κι είμαστε χαρούμενοι που ακόμη και κάτω από αυτές συνθήκες μπορούμε να βοηθήσουμε το σύλλογο να ορθοποδήσει. Ανυπομονούμε, λοιπόν, για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος».

Για το τι περιμένει την ομάδα τη νέα σεζόν: «Σίγουρα το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είναι πολύ δύσκολο, αν και ομολογώ ότι δεν γνωρίζω καλά την κατηγορία και προσπαθώ τώρα να τη μάθω. Υπάρχουν ιστορικές ομάδες και δεν θα είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα. Βασίζεται στη δύναμη και πρέπει να ανταπεξέλθουμε σε αυτό το κομμάτι αν και έχουμε στην ομάδα πολλά νέα παιδιά που πρέπει να μεγαλώσουν απότομα και να μάθουν να παίζουν σαν άντρες».

Για την ψυχολογία της ομάδας: «Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση και για εμάς αλλά και για τον κόσμο. Τα πρώτα βήματα είναι θετικά, φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη συσπείρωση, αφού όλοι καλοδέχτηκαν το νέο ξεκίνημα και πιστεύω ότι και ο κόσμος θα είναι κοντά και θα μας στηρίξει».

Για το πόσο εύκολο είναι να ανταποκριθούν τα νέα παιδιά σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες: «Σίγουρα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, αλλά από την άλλη είναι μια ευκαιρία και μια πρόκληση γι αυτά τα παιδιά. Είμαι αισιόδοξος από όσα έχω δει τις λίγες ημέρες που είμαι στην ομάδα, από την εκπαίδευση που έχουν πάρει όλα αυτά τα χρόνια που δουλεύουν στις ακαδημίες. Ο προπονητής γνωρίζει καλά τα παιδιά κι έχει δουλέψει μαζί τους. Άλλωστε, τους τελευταίους μήνες όλοι λίγο πολύ γνώριζαν την κατάληξη κι ότι θα είναι αυτοί στο βασικό ρόστερ για τη νέα σεζόν. Σιγά σιγά θα τα προετοιμάσουμε κι εμείς, για να ανταπεξέλθουν στις καταστάσεις που θα αντιμετωπίσουν».

Για το πώς προσπαθούν ο ίδιος και ο Μανιάτης να τους προετοιμάσουν: «Προσπαθούμε να τους πείσουμε να δουλέψουν όσο πιο κοντά γίνεται σε επαγγελματικά πρότυπα, γιατί έτσι θέλουμε να λειτουργήσουν κι αυτή τη νοοτροπία θέλουμε να τους μεταδώσουμε. Το πρώτο πράγμα που τους λέμε είναι ότι κάθε μέρα, σε κάθε προπόνηση, πρέπει να βελτιώνονται και να ανταπεξέρχονται στις συνθήκες. Είμαι αισιόδοξος γιατί έχουν και διάθεση και ταλέντο και όρεξη να δουλέψουν και να βελτιωθούν».

Για το στόχο της ομάδας: «Είναι ξεκάθαρος. Η ομάδα πρέπει να σωθεί και μετά να βελτιωθούμε τόσο ατομικά όσο και ομαδικά. Και φυσικά να μπουν οι βάσεις, ώστε να λειτουργήσουμε σωστά και για τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, ευελπιστούμε να βρεθεί κάποια λύση με τα χρέη που έχει η ομάδα, ώστε τα επόμενα χρόνια κάτι διαφορετικά».

Για το ότι ακούγεται κάπως… τρομακτικό, μια ομάδα με την ιστορία του Πανιωνίου να έχει πρωταρχικό στόχο στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής τη σωτηρία: «Είναι αλήθεια αλλά είναι και η πραγματικότητα. Άλλωστε, δεν έχουμε το δικαίωμα να ανέβουμε φέτος. Εκτός από τη σωτηρία, θέλουμε να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς. Προσωπικά, προσπαθώ να βγάλω από το μυαλό μου πού ήταν η ομάδα και να καταλάβω πού βρίσκεται ώστε να συνειδητοποιήσω τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε για το καλό της. Φαίνεται ότι όλοι στην ομάδα είναι συνειδητοποιημένοι και το ίδιο ισχύει και για τον κόσμο. Το καλό, πάντως, είναι ότι βρίσκεται κοντά μας σε μια περίοδο που τον έχουμε ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά».


Δεν υπάρχουν σχόλια