Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Το βόλεϊ δίνει ελπίδα!

Τα panionianea.gr εξασφάλισαν και σας παρουσιάζουν αυτούσιο το αφιέρωμα της εφημερίδας Sportday για την ανδρική ομάδα βόλεϊ του Πανιωνίο...

Τα panionianea.gr εξασφάλισαν και σας παρουσιάζουν αυτούσιο το αφιέρωμα της εφημερίδας Sportday για την ανδρική ομάδα βόλεϊ του Πανιωνίου. Όσα είπαν ο εκπρόσωπος των Πανθήρων, ο αρχηγός Μάριος Βλαβιανός και ο προπονητής Βασίλης Θεοδωρόπουλος.

H κρίσιμη συγκυρία, όπως ορίζεται από τις καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί στα τμήματα του Πανιωνίου στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, δημιουργεί την εντύπωση ότι ο σύλλογος βρίσκεται μπρος στο πιο δύσκολο σταυροδρόμι της νεότερης ιστορίας του.

Ισως εκεί να εδράζεται και η ανάγκη των «Πανθήρων» να συμβάλουν ενεργά στην ανδρική ομάδα του συλλόγου στο βόλεϊ. Από χρόνια υπάρχει σχέση με το τμήμα που ιδρύθηκε το 1919 στη Σμύρνη, όταν ακόμα το άθλημα δεν είχε εμφανιστεί στον ελλαδικό χώρο και πλέον έχει ωριμάσει σε τέτοιον βαθμό που φέρνει μέλη του να αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη απόπειρα εφαρμογής του μοντέλου της λαϊκής βάσης στον Πανιώνιο.

Η συμμετοχή στην PreLeague (η δεύτερη τη τάξει κατηγορία πανελληνίως) και η δρομολογούμενη εγκατάσταση του τμήματος στο κλειστό γυμναστήριο «Ανδρέας Βαρίκας», δίπλα στο στάδιο του συλλόγου στη Νέα Σμύρνη, καθιστούν το εγχείρημα ακόμα πιο ενδιαφέρον. «Νιώθαμε ότι για να μπορέσουμε να έχουμε λόγο και εικόνα της κατάστασης, θα έπρεπε να αναλάβουμε και μία μεγαλύτερη, πραγματική ευθύνη», δηλώνει εκ μέρους των «Πανθήρων» ο Νικήτας Βέλλης, ένας από τους ανθρώπους που θα «τρέξουν» το τμήμα.

Και συνεχίζει: «Εχουμε φροντίσει ήδη για μία σειρά από παροχές προς τους αθλητές. Εχουμε κλείσει συνεργασία με διατροφολόγο, με γυμναστήριο που θα μας παρέχει και τα εργομετρικά, με καταστήματα εστίασης κ.ά. Αν και η προσπάθειά μας βρίσκεται στην αρχή, έχει ήδη αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία. Ιδιαίτερη μνεία θα ήθελα να κάνω, επίσης, και στους “Holmesdale Fanatics” της Κρίσταλ Πάλας, που μας στηρίζουν και σε αυτό το εγχείρημα».

«Κάει» το γηπεδικό
Σχετικά με το γηπεδικό, ο Βέλλης αναφέρει: «Είναι ένα βασικό πρόβλημα μετά την κατεδάφιση του κλειστού της οδού Αρτάκης. Δεν υπάρχει χώρος ούτε για προπόνηση ούτε για τους αγώνες. Καταλήξαμε πέρσι να παίζουμε ως γηπεδούχοι στις έδρες των αντιπάλων! Πλέον ο Ερασιτέχνης κινεί μία διαδικασία για να εκδοθεί άδεια για επίσημους αγώνες στο “Ανδρέας Βαρίκας”, από την οποία θα επωφεληθούν κι άλλα τμήματα. Περιμένουμε μέσα στον Σεπτέμβριο με τις ενέργειες που έχουν δεσμευθεί ότι θα κάνουν οι διοικούντες τον Ερασιτέχνη, να εκδοθεί η άδεια και να παίξουμε στο “Ανδρέας Βαρίκας”, κάτι που θα μας δώσει άλλη δυναμική».

Βλαβιανός: «Μοντέλο για όλους»
Αρχηγός της ομάδας είναι ο 28χρονος πασαδόρος, Μάριος Βλαβιανός, ο οποίος είναι γέννημα- θρέμμα Πανιώνιος, δεν θέλει να αμείβεται (!) και παλιότερα απέρριψε προτάσεις μεγαλύτερων συλλόγων για μεταγραφή. Μάλιστα, πέρυσι βρήκε χορηγίες για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις του τμήματος. «Πάμε σε ένα μοντέλο λαϊκής βάσης, με σκοπό να γίνει πρότυπο σε όλα τα επίπεδα. Θέλαμε να δοθεί μία ελπίδα για τον κόσμο του Πανιωνίου από το δικό μας τμήμα. Καλούμε τους φιλάθλους να γραφτούν μέλη στον Ερασιτέχνη, γιατί έτσι θα δυναμώσει ο Πανιώνιος», σχολιάζει.

Θεοδωρόπουλος: «Πιάσαμε το... 110%»
Αισιόδοξος για καλή πορεία του Πανιωνίου στο νέο πρωτάθλημα δήλωσε ο προπονητής, Βασίλης Θεοδωρόπουλος: «Με τους πόρους που διαθέτουμε πιάσαμε το... 110% των δυνατοτήτων μας! Στη μεταγραφική περίοδο, ίσως φτάσαμε και παραπάνω από εκεί που νομίζαμε. Ολα αυτά με κάνουν να είμαι αισιόδοξος. Πέρσι το αγκάθι μας ήταν το γηπεδικό πρόβλημα. Αν το έχουμε υπό έλεγχο φέτος, θα έχουμε μία πάρα πολύ καλή χρονιά. Οι τρεις στόχοι μου είναι να γίνονται συνεχώς καλύτεροι οι αθλητές μου, να παίξουμε πολύ καλό βόλεϊ και να μπαίνουμε μέσα να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Το πού θα φτάσουμε, θα το δούμε στην πορεία».

Οι φετινές φανέλες του τμήματος θα είναι ρέπλικες των ποδοσφαιρικών του 1969 και του 1981, για να τιμηθεί η μνήμη των Θανάση Ιντζόγλου και Μήτσου Μαυρίκη.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ
1. Φύτρος Γιώργος (ακραίος)
2. Κουτσούρης Στέλιος (λίμπερο)
3. Μαγγανάς Πέτρος (ακραίος)
4. Μακράκης Δήμος (ακραίος)
5. Λέλος Παναγιώτης (ακραίος/διαγώνιος)
6. Βασιλακόπουλος Νίκος (κεντρικός),
8. Τασάκος Γιάννης (κεντρικός)
9. Κωνσταντινίδης Παναγιώτης (κεντρικός)
10. Φραγκιαδάκης Παναγιώτης (λίμπερο)
11. Σαλωνίτης Νίκος (πασαδόρος)
12. Κουφόπουλος Σταύρος (ακραίος)
15. Μπεζάνι Τζούλιο (κεντρικός)
16. Βλαβιανός Μάριος (πασαδόρος)
18. Δημόπουλος Νίκος (διαγώνιος)

Προπονητής: Θεοδωρόπουλος Βασίλης
Φυσικοθεραπευτές: Ντερμιτζόγλου Βαγγέλης, Πελέκης Ιάκωβος

Πηγή: Εφημερίδα Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια