Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Όταν διαφωνούμε με την πραγματικότητα τόσο το χειρότερο για αυτήν!

Με αφορμή την απόφαση της SL1, που είναι πρόταση προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία θα πάρει και την οριστική απόφαση (αποφάσισ...

Με αφορμή την απόφαση της SL1, που είναι πρόταση προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία θα πάρει και την οριστική απόφαση (αποφάσισε στη συνέχεια αναβολή της υπόθεσης).

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας

Ως γνωστόν η Λίγκα αποφάσισε με ψήφους 13-1 να παραμείνουν 14 οι ομάδες στην Super League. Επίσης η διοργανώτρια αρχή ομόφωνα αποφάσισε ότι αν η απόφασή της δε γίνει σεβαστή από την Ε.Ε. της ΕΠΟ τότε δε θα ξεκινήσει το Πρωτάθλημα Super League1 της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 και δε θα καταθέσει Προκήρυξη!

Η απόφαση – πρόταση της SL1 προς την ΕΕ της ΕΠΟ θα είχε λογική αν τα πάντα εξελίσσονταν ομαλά, χωρίς την έκτακτη κατάσταση που δημιούργησε η πανδημία λόγω του covid-19, η οποία άλλαξε τις επιλογές και τις λειτουργίες σε όλες της εκφάνσεις της ζωής παγκοσμίως και επηρέασε τους πάντες και τα πάντα! Αυτή την πραγματικότητα δυστυχώς δεν την έλαβαν υπόψη τους οι ιθύνοντες της SL1! Ίσχυσε η ρήση ότι: όταν διαφωνούμε με την πραγματικότητα τόσο το χειρότερο για αυτήν!!! Η απόφασης της SL1 δεν έχει λογική επειδή το πρωτάθλημα της SL2 δεν ξανάρχισε με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διεξαχθεί ο αγώνας μπαράζ. Επομένως αν πέσει μόνον ο Πανιώνιος και προβιβαστούν απο τη SL2 τόσο ο ΠΑΣ Γιάννενα όσο και ο Απόλλων, η SL1 θα αριθμεί 15 ομάδες και με μονό αριθμό ομάδων πρωτάθλημα δεν γίνεται!

Για την αναδιάρθρωση έχουν κατατεθεί αρκετές προτάσεις όμως αξία έχουν μόνον εκείνες που είναι λογικές, χρήσιμες και προπάντων δίκαιες. Μια τέτοια θεωρώ ότι είναι αυτή που λήφθηκε για την Α1 στο polo. Ίσια απόφαση κατά την άποψή μου πρέπει να πάρει τόσο η SL1 όσο και η ΕΕ της ΕΠΟ. Δηλ. λόγω της έκτακτης κατάστασης να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα φέτος από τη SL1 και ταυτόχρονα ν’ ανέβουν οι δύο πρώτες από την SL2. Και του χρόνου να υποβιβαστούν 4 από τη SL1 και να προβιβαστούν οι 2 πρώτες από τη SL2, ώστε ν’ αποκατασταθεί και πάλι ο αριθμός των 14 ομάδων στη SL1. Να το πούμε και αλλιώς: το μπόνους που θα δινόταν φέτος θα επέστρεφε πάλι πίσω του χρόνου, εφόσον δεν υπήρχαν τα φετινά προβλήματα! Τι πιο σωστό και δίκαιο;

Βέβαια μπορούμε να υποθέσουμε γιατί ελήφθη μια τέτοια απόφαση – πρόταση της Λίγκα μετά της απειλής μη καθόδου των ομάδων στο πρωτάθλημα της SL1 της περιόδου 2020 – 2021, εάν η πρότασή της δεν εισακουστεί από την ΕΠΟ! Βέβαια πως θα λυθεί το πρόβλημα με τη μη τέλεση του μπαράζ οι της SL1 δεν απεφάνθησαν! Κατά την άποψή μας η απόφαση αυτή ελήφθη για οικονομικούς και μόνο λόγους! Αρχικά η NOVA, που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα διαφωνούσε κάθετα με ενδεχόμενη αναδιάρθρωση, χωρίς βέβαια και αυτή με τη σειρά της να προτείνει κάποια λύση. Ίσως να είναι και η τελευταία που θα έπρεπε να το πράξει. Ήταν αντίθετη από την αρχή διότι θεωρούσε ότι σε ενδεχόμενη αύξηση των ομάδων έπρεπε να πληρώσει περισσότερα χρήματα, που δεν ήταν διατεθειμένη να το κάνει και ενδεχομένως ν’ αποχωρούσε από την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων της SL1, πράγμα που θα σήμαινε απώλεια εσόδων και μάλιστα σημαντικών για τις ομάδες του συνασπισμού της Λίγκα! Αν τελικά αποφάσιζε να παραμείνει, με τις ομάδες της SL1 να είναι 16 ή 18 - να έχει γίνει δηλ αναδιάρθρωση - τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι είτε θα δαπανούσε τα ίδια χρήματα με φέτος ή θα ζητούσε ενδεχομένως και περικοπή. Τότε όμως οι ομάδες της SL1 θα λάμβαναν για τη νέα σεζόν από τη NOVA λιγότερα χρήματα και κάποιες απ’ αυτές πολύ λιγότερα, πράγμα βέβαια, που όπως είναι προφανές, δεν το ήθελαν με τίποτα! Για αυτό και επέμειναν στη διατήρηση των 14 ομάδων χωρίς πρόταση επίλυσης του προβλήματος που υπάρχει!

Κατόπιν αυτής της απόφασης – πρότασης της SL1 η ΕΕ της ΕΠΟ αποφάσισε στη συνέχεια αναβολή της απόφασης για την αναδιάρθρωση. Η οριστική απόφαση βέβαια δεν πρέπει ν’ αργήσει να ληφθεί επειδή και οι ομάδες πρέπει να κάνουν το σχεδιασμό τους μέσα σε χρόνο που δεν είναι αρκετός. Οποιαδήποτε καθυστέρηση εκτιμώ ότι θα είναι επιβαρυντική του ήδη καταταλαιπωρημένου πρωταθλήματος της SL1 της χώρας μας. Επομένως το έργο «αναδιάρθρωση της SL1» θα έχει και άλλα επεισόδια, στα οποία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εμπλακούν τόσο η πολιτεία (συνήθως αυτής της περνάει εκτός αν η λύση υπαγορευθεί απέξω, που τότε θα την υιοθετήσει ως συνήθως!), όσο και οι γνωστοί παίκτες που είναι οι: SL1, SL2, NOVA. Ή μήπως και ο ΟΤΕ, ώστε να πάρει και το Ελληνικό πρωτάθλημα; Όσο υποβαθμισμένο και να είναι, όλο και κάποιος κόσμος το παρακολουθεί! Άρα κέρδη, αυτός είναι κινητήριος μοχλός στον καπιταλισμό, θα υπάρξουν, ανεξάρτητα αν δεν είναι τόσα πολλά όπως στο παρελθόν! Άλλωστε πουθενά στον κόσμο σήμερα τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά! Όμως με σοβαρές και μελετημένες προσπάθειες, φροντίδα και αποφάσεις (όχι όμως όπως η σημερινή της SL1), μπορεί ν’ αναβαθμιστεί το Ελληνικό πρωτάθλημα και όλοι να είναι κερδισμένοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια