Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ενόργανη Γυμναστική: Κραυγή αγωνίας και προβληματισμού από το τμήμα

Τον περασμένο Μάιο οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν καταστροφικές ζημιές στον χώρο της ενόργανης γυμναστικής του Πανιωνίου, κάτω από τι...

Τον περασμένο Μάιο οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν καταστροφικές ζημιές στον χώρο της ενόργανης γυμναστικής του Πανιωνίου, κάτω από τις Θύρες 2-3 του σταδίου της Νέας Σμύρνης.

Έχουμε, πλέον, φτάσει στον Ιούλιο και ακόμη δεν έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές, με τους έφορους του τμήματος να προχωρούν σε μία επιστολή, μέσω της οποίας εκφράζουν όλο τον προβληματισμό τους, αλλά και την αγωνία τους για το "αύριο" του τμήματος.

Αναλυτικά όσα αναφέρουν:

"Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ ΣΜΥΡΝΗΣ κλείνει φέτος 130 χρόνια ιστορικής διαδρομής από το 1890 μέχρι και σήμερα. Παραμένει , διατηρεί και συντηρεί τους συμβολισμούς και τον πλούτο του μικρασιατικού πολιτισμού. Η μεγάλη του προσφορά στον Ελληνικό αθλητισμό μετριέται με τη διαχρονική παρουσία του στους στίβους και τη δυναμική του παρουσία στις προκλήσεις και τις κοινωνικές αναστατώσεις της ιστορίας.

Ο Σύλλογος έχει στη δύναμη του 15 τμήματα και 3.500 αθλητές.

Το Τμήμα Ενόργανης Γυμναστικής του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ιδρύθηκε το 1980. Κάτω από το ποδοσφαιρικό γήπεδο εγκαινιάστηκε το 1985 ένα σύγχρονο γυμναστήριο 1000 τ. μ., που ήταν το μεγαλύτερο πανελλαδικά μετά τις εγκαταστάσεις του κλιμακίου των Εθνικών ομάδων Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Το τμήμα της ενόργανης γυμναστικής λόγω της μεγάλης προσέλευσης αθλητών και αθλητριών στηρίζει οικονομικά τον Ερασιτέχνη Πανιώνιο , καθώς και άλλα τμήματα του Πανιωνίου σε συνεχή διάρκεια.

Αυτή η πληθώρα των αθλητών έδινε στον Πανιώνιο την δυνατότητα μέσω των προπονητών του να επιλέγουν τα παιδιά των αγωνιστικών ομάδων, που με τις επιδόσεις τους άφησαν ιστορία στο χώρο της Γυμναστικής. Ο Πανιώνιος προσέλκυσε ικανότατους προπονητές που υποστήριξαν στο έπακρο το έργο που ανέλαβαν, εξελίχθησαν προπονητικά και μετακινήθηκαν στο Κέντρο Υψηλών Επιδόσεων των Εθνικών Ομάδων της χώρας μας.

Πολλοί είναι οι αθλητές του Πανιωνίου με σπουδαία παρουσία στο Ελληνικό Πρωτάθλημα ενώ ορισμένοι από αυτούς είχαν συμμετοχές ή και διακρίσεις σε Βαλκανικούς, Μεσογειακούς και Πανευρωπαϊκούς αγώνες. Στην αθλητική του οικογένεια, ξεκίνησαν και μεγάλωσαν αθλητές καταξιωμένοι όπως ο Λευτέρης Πετρούνιας ένας αθλητής φαινόμενο που είναι αήττητος από το 2015 στα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, την Μαίρη Αποστολίδη που είχε πολλές κατακτήσεις σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα και σωρεία μεταλλίων όλων των χρωμάτων, με συμμετοχές σε Βαλκανικούς, Μεσογειακούς, Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους αγώνες, αλλά και την συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα της Αθήνας, τον Χρήστο Φανδρίδη επίλεκτο αθλητή της Εθνικής Ομάδας που από το 2000 στη μνήμη του η Ομοσπονδία δίνει κύπελλο κάθε χρόνο στους πανελλήνιους αγώνες εφήβων στον αθλητή με την καλύτερη βαθμολογία στους τελικούς οργάνων, και άλλους αθλητές και αθλήτριες που αγωνίστηκαν για το εθνόσημο σε παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς Αγώνες και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι αθλητές του Πανιωνίου είναι τόσοι πολλοί και τα μετάλλια που έχουν κερδίσει τόσα πολλά που για να τα αναφέρουμε μόνο θα έπρεπε να γράψουμε πολλές σελίδες….… Σύντομα, να αναφέρω τις ομαδικές νίκες μόνο από το 1988‐2010 η ομάδα παίδων – παμπαίδων‐ανδρών έχει κατακτήσει 9 φορές την 1η θέση 4 φορές τη 2η και 3η φορές την 3η και από το 1986‐2015 η ομάδα γυναικών –κορασίδων νεανίδων έχει κατακτήσει 19 φορές τη 1η θέση (χρυσό )

Στην Αθλητική πορεία και στην Ομοσπονδία θεωρείται ένα από τα δυνατότερα τμήματα στην Ελλάδα.

Κάθε χρόνο 400 οικογένειες που διαμένουν στα Νότια Προάστια φέρνουν τα παιδιά τους στο τμήμα αυτό για καθημερινή προπόνηση είτε στο Αγωνιστικό είτε στις Ακαδημίες.

Μετά τα παραπάνω , φτάσαμε στο σήμερα μπροστά σε ένα τεράστιο πρόβλημα. Δυστυχώς τον Μάιο στις μεγάλες πλημμύρες κατέρρευσε ο τοίχος της αίθουσας προπόνησης και με την εισροή υδάτων και λασπών καταστράφηκαν σχεδόν όλα τα αθλητικά όργανα μεγάλης αξίας καθώς είναι αγωνιστικά με προδιαγραφές της F.I.G και της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.



Για την αντικατάσταση των οργάνων επικοινωνήσαμε με τις εταιρείες που εισάγουν τα όργανα αυτά για να μάθουμε το κόστος της αντικατάστασης δεδομένου ότι για να λειτουργήσει ξανά το τμήμα και να ξεκινήσει με τις εγγραφές της νέας Αθλητικής χρονιάς από Σεπτέμβριο πρέπει να καταβάλλουμε τουλάχιστον το 50% του κόστους.

Τέλος Ιουλίου πια, παρά τις επίμονες οχλήσεις και τις υποσχέσεις που μας δόθηκαν από φορείς δημόσιους και Οργανισμούς δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, ούτε στο κτιριακό και επισκευαστικό πρόβλημα αλλά ούτε και στο θέμα των οργάνων μετά από λεπτομερή καταγραφή των ζημιών.

Η αγωνία μας έγκειται ότι τον Σεπτέμβριο που ξεκινάνε οι εγγραφές, ο χώρος δεν θα είναι προσβάσιμος και ασφαλής για τη λειτουργία των Ακαδημιών αλλά ούτε και για τη λειτουργία των Αγωνιστικών Ομάδων.



Έτσι οι 400 οικογένειες με τα παιδιά τους θα αναγκαστούν να φύγουν από τη γειτονιά τους και να αναζητήσουν ένα άλλο κοντινότερο Σωματείο.

Όλοι ρωτούν για τη τύχη της Ενόργανης προσπαθώντας να ενημερωθούν είτε από τις Εφόρους του τμήματος είτε από την Ομοσπονδία της Γυμναστικής Ε.Γ.Ο μη παίρνοντας καμία απάντηση

Και γιατί ;

Γιατί απλούστατα δεν υπάρχει να τους πούμε τίποτα !!!!!

Είναι κρίμα ένα τμήμα που όλα τα χρόνια στήριξε οικονομικά όλο τον Ερασιτέχνη Πανιώνιο βοηθώντας τη Διοίκηση αλλά και άλλα τμήματα που δεν είχαν τέτοια δυναμική ώστε να ανταπεξέλθουν οικονομικά στα έξοδά τους και στις υποχρεώσεις τους να αντιμετωπίζεται έτσι με απραξία και να αφήνεται στην τύχη του.

Γνωρίζουμε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος και πάντα βρισκόμασταν δίπλα του.

Γι αυτό και τα έσοδα του όλα πήγαιναν για τις υποχρεώσεις του Σωματείου, μη μπορώντας να αντικαταστήσει πολλές φορές διάφορες φθορές που είχε λόγω της εισροής υδάτων από την οροφή”σουρωτήρι” κάθε φορά που έβρεχε.

Με κόπο και προσωπική συνεισφορά προσπαθούσαμε να επιδιορθώνουμε τις συνεχείς ζημιές και φθορές.

Με απογοήτευση πολλές φορές γιατί υπήρχαν τμήματα με υπέρογκα έξοδα και λιγοστά έσοδα και αντιμετωπίζονταν με “διαφορετικό καθεστώς”!!!.

Και κατηγορούμαστε εμείς για αδιαφορία και στεκόμαστε ανήμπορες στα παράπονα και στις κατηγορίες δικαιολογημένα της αθλητικής οικογένειας της Ενόργανης του Πανιωνίου “όμηροι” των καταστάσεων αυτών.

Ας αναλάβουν λοιπόν τις ευθύνες τους και αυτοί που τόσα χρόνια διαχειρίζονταν τα οικονομικά του Πανιωνίου και έφτασαν στην καταστροφή του τμήματος οικονομικά αλλά και λειτουργικά , ενός τμήματος που αν δεν στραγγαλιζόταν οικονομικά θα λειτουργούσε ως πρότυπο σε όλη τη χώρα.

Με αγανάκτηση

Οι Έφοροι του τμήματος Ενόργανης Γυμναστικής

*Να μην παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε την Ομοσπονδία που παρά τα αυστηρά μέτρα για τον covid φιλοξένησε τις αγωνιστικές ομάδες μας στις εγκαταστάσεις της και τα τμήματα του τζούντο και του κλειστού στίβου του Πανιωνίου.

*Επίσης ευχαριστούμε προσωπικά τον Δημήτρη Μιχαηλίδη που πάντα αγωνιζόταν για το δίκιο της Ενόργανης και στεκόταν δίπλα μας στις δύσκολες στιγμές του τμήματος."

Δεν υπάρχουν σχόλια