Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ζαμάνης: «Παραλάβαμε χρέη, τα διαχειριστήκαμε και δεν δημιουργήσαμε νέα»

Σε προσωπική δηλωση, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ, προχώρησε ο Νίκος Ζαμάνης. Ουσιαστικά, ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τ...

Σε προσωπική δηλωση, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ, προχώρησε ο Νίκος Ζαμάνης.

Ουσιαστικά, ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Πανιωνίου θέλησε να δώσει τις δικές του απαντήσεις στα ερωτήματα που είχαν θέσει οι Πάνθηρες προς την διοίκηση της ΠΑΕ σε πρόσφατη ανακοίνωση τους.

Αναλυτικά:

Με αφορμή δηλώσεις και ανακοινώσεις αναφορικά με την διοίκηση που ασκούμε στην ομάδα από το 2015, αισθάνομαι την ανάγκη να πω τα εξής:

Μπροστά στο ορατό φάσμα του υποβιβασμού της ομάδας στην Γ’ Εθνική και μπροστά στο ενδεχόμενο του αφανισμού της από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας, αποφασίσαμε το 2015 να αναλάβουμε τις τύχες της. Λειτούργησα με το οπαδικό συναίσθημα και δεν με πτόησε, ούτε το γεγονός ότι τα χρέη ήταν δυσβάσταχτα για τις δικές μας τσέπες, αλλά ούτε και το γεγονός ότι η χώρα ήταν σε βαθιά οικονομική κρίση.

Δεν δειλιάσαμε και δεν διστάσαμε. Δεν υπολογίσαμε ούτε το προσωπικό, ούτε το οικογενειακό, ούτε το επαγγελματικό, ούτε το ψυχολογικό κόστος.

Μετά από 5 χρόνια και έχοντας προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις μας να «καθαρίσουμε» τον οχετό που βρήκαμε, αλλά και να διαχειριστούμε χρέη άλλων, παίρνοντάς τα στην δική μας καμπούρα, κουβαλώντας την κάσα του νεκροθάφτη τόσα χρόνια, χωρίς να δημιουργήσουμε εμείς καινούρια, σκέφτομαι ότι μάλλον αυτό να ήταν το μεγάλο μας λάθος. Θα έπρεπε να αφήσουμε την ομάδα να πέσει.

Αφού αναλάβαμε λοιπόν, καταφέραμε την πρώτη χρονιά να σωθεί η ομάδα, παρά το γεγονός ότι δεν είχε αδειοδότηση. Τότε ψάχναμε για έναν άνθρωπο να έρθει να αναλάβει, όμως από τη στιγμή που αυτός δεν βρέθηκε, αλλά και πολύ περισσότερο μετά από παροτρύνσεις δικές σας, αποφασίσαμε εγώ με τον Χρήστο Δάρα, αφού είχαμε κάποιες οικονομικές δυνατότητες να προσπαθήσουμε να κάνουμε την ομάδα ανταγωνιστική και να της αλλάξουμε επίπεδο και στον τομέα της φιλοσοφίας.

Δεν δηλώσαμε ποτέ εφοπλιστές, ούτε ποτέ είπαμε ότι έχουμε την δυνατότητα να βάζουμε από 1 εκατομμύριο κάθε χρόνο.

Αναλάβαμε λοιπόν μια ομάδα με χρέος κοντά στα 11,5 εκατομμύρια και προσπαθήσαμε πολύ για να την καταστήσουμε υγιή. Στόχος μας ήταν και το κοινωνικό κομμάτι. Να μην χάσει κανείς τα λεφτά του από τον Πανιώνιο, είτε προπονητής, είτε παίκτης, είτε υπάλληλος και γενικά προμηθευτής.

Σε αυτά τα 5 χρόνια λοιπόν, έχουμε αναγκαστεί να παλέψουμε με «φαντάσματα του παρελθόντος» και με χίμαιρες. Τα έξοδα ήταν πάντοτε περισσότερα από τα έσοδα και γι αυτό ήταν μονόδρομος και η πώληση κάποιων παικτών, καθώς θα έπρεπε να επιβιώσουμε.

Βλέπετε δεν είναι μόνο τα χρέη προς το δημόσιο και το ΙΚΑ, αλλά υπήρχαν και τα χρέη προς παλιούς παίκτες (πάνω από 100 ποδοσφαιριστές, που δεν τους αποκτήσαμε εμείς, ξεχρεώθηκαν επί των ημερών μας), ενώ φυσικά υπήρχαν και τα τρέχοντα έξοδα για την λειτουργία της ομάδας.

Από την πρώτη στιγμή άρχισαν να εμφανίζονται εμπόδια. Μετά τις δύο χρονιές, ήρθε η καθυστερημένη έναρξη του πρωταθλήματος με αποφάσεις του τότε υπουργού, με αποτέλεσμα να χάσουμε 350.000 ευρώ από το τηλεοπτικό συμβόλαιο κάθε χρονιάς. Λεφτά που ήδη είχαν εκχωρηθεί σε παίκτες και τα οποία έπρεπε πλέον να βρεθούν από αλλού.

Παράλληλα άρχισε και ο παρασκηνιακός πόλεμος, γιατί όπως φάνηκε ενοχλούσαμε. Οσον αφορά λοιπόν στην περιβόητη έξοδό μας από την ρύθμιση των 100 δόσεων, ξαναλέω, όπως είχα πει και στην συνέντευξη Τύπου το πώς ακριβώς έγινε. Εμείς καταθέσαμε κανονικά και εντός της προβλεπόμενης ημερομηνίας το ποσό που έπρεπε (350.000 ευρώ), αλλά επειδή ήταν Παρασκευή και τα χρήματα φάνηκαν τη Δευτέρα, μας πέταξαν έξω. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να μείνει χωρίς αδειοδότηση, χωρίς το δικαίωμα να κάνει μεταγραφές και ο σκοπός αυτών που έδρασαν παρασκηνιακά, ήταν να επέλθει και ο οικονομικός στραγγαλισμός μας.

Είναι εύκολο για εσάς που δεν ξέρετε και κινείστε μεταξύ του σπιτιού σας και του καφενείου, να λέτε πολλά. Ελάτε από εδώ να σας τα πω εγώ ή τέλος πάντων δείτε και πάλι τα βίντεο από την συνέντευξη Τύπου και την ανάλυση των ορκωτών λογιστών για όλα αυτά.

Οσον αφορά στο κυνήγι του Τσάβαλου και του Γκλεζάκου, επισημαίνω, ότι ο μεν πρώτος δεν έχει εμφανή περιουσιακά στοιχεία στο όνομά του, ο δε δεύτερος δεν κατείχε τέτοια θέση στο Δ.Σ. της ΠΑΕ, έναντι του οποίου θα μπορούσαν να παραχθούν έννομες συνέπειες, ως εκ τούτου οποιαδήποτε δικαστική ενέργεια κατά τους θα ήταν αναποτελεσματική και άνευ αντικειμένου. Επιπλέον, όπως έχω ξαναπεί η ομάδα δεν άλλαξε ΑΦΜ, γεγονός που σημαίνει ότι διατηρεί το ίδιο και άρα θα ήταν σαν να κυνηγάμε τον εαυτό μας. Αυτό μόνο εγκάθετοι και άσχετοι δεν το καταλαβαίνουν.

Επαναλαμβάνω λοιπόν, ότι εμείς παραλάβαμε χρέη, τα διαχειριστήκαμε και δεν δημιουργήσαμε νέα. Εσείς που βγάζετε ανακοινώσεις και προκηρύξεις έχετε αναρωτηθεί ποτέ για το πόσο χρέος έχετε δημιουργήσει στην ομάδα; Περισσότερες από 400.000 ευρώ έχουμε πληρώσει αυτά τα 5 χρόνια για πρόστιμα. Φυσικά, αυτά τα λεφτά, καθώς και τα 700.000 (συνολικά για δύο έτη, από το τηλεοπτικό συμβόλαιο που προαναφέραμε) και η φετινή μείωση των εσόδων (20% από το φετινό τηλεοπτικό συμβόλαιο) λόγω του κορονοϊού, είχαν ως αποτέλεσμα αυτά τα λεφτά να λείψουν από τα ταμεία της ομάδας.

Και στον αγωνιστικό τομέα πληρώσαμε για εσάς, όταν η ομάδα αναγκάστηκε να παίξει τα δύο τελευταία κρίσιμα εντός έδρας παιχνίδια της χωρίς κόσμο, εξαιτίας της δική σας συμπεριφοράς.

Μετά από όλα αυτά πρέπει να επαναλάβω ότι εμείς έχουμε αποδείξει ότι παραλάβαμε μια ομάδα που δεν ήταν υγιής και καθαρή. Ειλικρινά, εάν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω, σε αυτό το παρασκηνιακό ελληνικό ποδόσφαιρο, ούτε θα σκεφτόμουν να γίνω ποδοσφαιρικός παράγοντας, για τις ανάγκες της αγαπημένης μου ομάδας.

Αλλά τότε, εσείς ήσασταν που με παρακαλάγατε να πάρω την ομάδα κι εγώ το έκανα, παρά το γεγονός ότι κανείς σας τελικά δεν έβαλε πλάτη.

ΕΓΩ ΦΟΡΑΩ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1970. Αυτό το γνωρίζει όλη η Ελλάδα. Εχω βάλει τα στήθη μου μπροστά σε πολλές και δύσκολες στιγμές, με φιλάθλους και οργανωμένους.

Ωρυόμουν κάποτε και εφόσον δεν υπήρχε κάλυψη για τους οπαδούς και τα παιδιά του Πανιωνίου, για να μην πάνε ως πρόβατα στη σφαγή. Εμείς δεν είμαστε ούτε αρχηγοί της αστυνομίας, ούτε υπουργοί. Αυτοί που το παίζουν αρχηγοί και συντάκτες ανακοινώσεων, πως θα επέτρεπαν να σπάσουν τα κεφάλια τους;

Στο ηθικό κομμάτι λοιπόν δεν δέχομαι από κανέναν να με βρίζει. Βέβαια ξέρω ότι το απαιτώ αυτό από ανθρώπους που δεν δίστασαν να βρίσουν ακόμα και τον Κωνσταντίνο Τσακίρη, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε οικογενειακό επίπεδο. Αυτόν που ήταν ένας πρόεδρος μοναδικός στην ιστορία του Πανιωνίου και με τεράστια οικονομική επιφάνεια. Αποτέλεσμα είναι λοιπόν, τώρα, είναι να τον παρακαλάτε να επιστρέψει, κάτι που φυσικά θέλουμε κι εμείς.

Ακούω συνεχώς να λέτε για «διάδοχη κατάσταση». Φέρτε την. Εδώ είμαι και περιμένω, γνωρίζοντας ότι έχω κάνει το χρέος μου προς τον σύλλογο και με γνώμονα το καλό του και μόνο, θα ενεργήσω και σε μια τέτοια περίπτωση.

Υ.Γ. Ο Πανιώνιος διοικήθηκε χωρίς έπαρση και αλαζονεία. Διοικήθηκε με μόχθο εργασίας, άγχος, ταλαιπωρία και όχι σαν κάποιους που συντάσσουν ανακοινώσεις και είναι οι ίδιοι που στη μετά Τσακίρη εποχή, παρακαλούσαν άλλες ομάδες για να βρουν δουλειά με εφόδιο το βιογραφικό που έφτιαξαν στον Πανιώνιο. Αυτό δεν είναι ξεπεσμός;

ΥΓ2. Πως εσείς ανέχεστε έναν αποδεδειγμένα κλέφτη, ο οποίος καταχράστηκε μεγάλο ποσό από το ταμείο του ερασιτέχνη Πανιωνίου και επειδή σας υπερασπίστηκε κάπου, να του δίνετε συγχωροχάρτι και να του επιτρέπεται να μένει παράγοντας σε τμήμα του συλλόγου; Πόσο ηθικό είναι αυτό;

ΥΓ3. Ξεπεσμός είναι να αφαιρείται η Ελληνική σημαία από την οπαδική εξέδρα, και να επέρχεται διάσπαση των φιλάθλων, λόγω των πολιτικών πεποιθήσεων κάποιων. Ο αείμνηστος Δημητρός Δάλλας με αυτή πορεύτηκε και ο Πατριάρχης Χρυσόστομος γι αυτήν μαρτύρησε και μιλάς εσύ συντάκτη της ανακοίνωσης για ξεπεσμό και ηθική;

ΥΓ4. Όποιος συγκρίνει την εποχή του μέγιστου Δημητρού Δάλλα που έκανε αθλητισμό χωρίς δραχμή, με την τωρινή εποχή της εξαθλίωσης και του χρεοκοπημένου ελληνικού ποδοσφαίρου, ή είναι αδαής, ή χρήζει ψυχιατρικής υποστήριξης. Όσοι θέλετε να καθαρίσετε τον Πανιώνιο, θα έπρεπε από το 2010 και μετά τον «διωγμό του Τσακίρη» να το κάνετε. Αλλά και τότε, εγώ πάλι βγήκα μπροστά και απέτρεψα οδυνηρές καταστάσεις.

ΥΓ5. Σημαίες στο σύλλογο είναι αυτοί που παραμένουν εσαεί και όχι οι επαγγελματίες προπονητές και αθλητές.

ΥΓ6. Αχιλλέα, ακόμα κι εσύ που «λυπάσαι» κατάφερες να «καθαρίσεις» ένα ποσό της τάξης του 1,5 δισεκατομμυρίων δραχμών τότε, εκμεταλλευόμενος ένα νόμο που εάν δεν υπήρχε θα έριχνες την ομάδα στη Γ΄ Εθνική. Μην μπούμε σε λεπτομέρειες, γιατί δεν θα είναι καλό. Θα τα πούμε άλλη ώρα. Τώρα έχουμε σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε.

ΥΓ7. Κανένα ταλέντο δεν πουλήσαμε και κανένα ταλέντο δεν αφήσαμε να φύγει. Ήταν επιθυμία του παίκτη και του πατέρα του και άλλωστε ο Κανονισμός Ιδιότητας και Μεταγραφών τους δίνει αυτό το δικαίωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια