Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Την Τρίτη η συνεδρίαση για το κλειστό της Νέας Σμύρνης

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Σμύρνης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Ιουλίου, θα εγκριθούν -όπως αναμένεται...


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Σμύρνης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Ιουλίου, θα εγκριθούν -όπως αναμένεται- και τυπικά οι απαραίτητες συμπληρωματικές μελέτες εφαρμογής για το νέο Βιοκλιματικό Κλειστό Νέας Σμύρνης, τα έργα ανέγερσης του οποίου έχουν καθυστερήσει να ξεκινήσουν περίπου 10 μήνες.

Μετά από αυτή την έγκριση, το έργο πλέον περνά στα χέρια της Περιφέρειας Αττικής και της αναδόχου εταιρείας και κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες που υπάρχουν, αλλά και τα όσα είχε δηλώσει πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης απαντώντας σε ερωτήσεις του Sport24.gr στις 6/7/2020:

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση του κλειστού της Νέας Σμύρνης, η ενημέρωση που έχω από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, είναι ότι η εκκρεμότητα οφείλεται στο γεγονός ότι υπολοίποντο οι μελέτες εφαρμογής, η κατάρτιση των οποίων αποτελεί ευθύνη του Δήμου Ν. Σμύρνης.

Οι μελέτες αυτές μέχρι σήμερα δεν έχουν παραδοθεί στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας. Είμαι σε επαφή με το Δήμαρχο της Νέας Σμύρνης , προκειμένου να επισπευσθούν από πλευράς Δήμου οι αναγκαίες ενέργειες ώστε μέσα στον Ιούλιο να μας δοθούν οι μελέτες, προκειμένου στη συνέχεια να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για να προχωρήσουμε στην υπογραφή της σύμβασης.

Παρακολουθώ προσωπικά την πορεία του συγκεκριμένου έργου και θέλω να πιστεύω ότι από τη στιγμή που θα έρθουν «στα χέρια μας» οι μελέτες, θα μπει γρήγορα το νερό στ’ αυλάκι.

Η Περιφέρεια Αττικής καταρχήν θα κάνει ότι είναι δυνατόν, ώστε το νέο κλειστό της Νέας Σμύρνης να κατασκευαστεί και να δοθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα προς χρήση στους πολίτες και τα σωματεία της πόλης.

Αυτό αποτελεί δέσμευσή μου. Συνεργαζόμαστε με το Δήμο προς αυτή την κατεύθυνση. Η Νέα Σμύρνη θα πάρει από την Περιφέρεια Αττικής ότι δικαιούται κι αρμόζει σε μια πόλη με την ιστορία και την αθλητική της παράδοση.

Γι’ αυτό που θα δεσμευθώ είναι ότι οι υπηρεσίες μας θα κάνουν ότι απαιτείται ώστε το όλο εγχείρημα να ολοκληρωθεί επιτυχώς το συντομότερο δυνατόν.

Δεν σας κρύβω ότι θα ήθελα να είμαι ο Περιφερειάρχης που θα κόψει στη διάρκεια της θητείας του, την κορδέλα των εγκαινίων του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου της Νέας Σμύρνης» , είχε δηλώσει ο κ. Πατούλης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη, ο οποίος σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο In.gr στις 16 Ιουλίου, όπου είχε αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Είμαστε στη φάση που όλα τα προβλήματα έχουν ξεπεραστεί. Έχουμε στα χέρια μας ως Δήμος τις μελέτες εφαρμογής που είχε ζητήσει ο ανάδοχος.

Πέφτουν οι υπογραφές και το έργο ξεκινά τον Σεπτέμβριο. Όταν η μελέτη εγκρίθηκε από το ελεγκτικό συνέδριο κάναμε την κατεδάφιση.

Ακολούθως ο ανάδοχος μας ζήτησε και μελέτες εφαρμογής, κάτι που δεν είχε ζητηθεί από την αρχή. Απαιτήθηκε αρκετός καιρός μέχρι να ολοκληρωθούν καθώς ο μηχανικός που τις έκανε δεν είχε αγαστή συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου.

Αλλάξαμε μηχανικό. Πλέον είμαστε στην τελική ευθεία και θα φανεί καθαρά ποιες είναι οι προθέσεις του αναδόχου και της Περιφέρειας στην ανέγερση του νέου Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου.

Από την Περιφέρεια και τον κ.Πατούλη έχω εισπράξει ότι το έργο θα προχωρήσει κανονικά. Πρέπει να σημειωθεί ότι ως Δήμος δίνουμε 9.000 ευρώ το μήνα στο ΣΕΦ, που δεν είναι ιδιωτικό, για να προπονούνται οι ομάδες.

Χωρίς να έχουμε υποχρέωση. Έχουμε πολιτική και οικονομική αιμορραγία. Για μας είναι η πρώτη προτεραιότητα το έργο αυτό. Θα είναι το στολίδι της πόλης μας».

Σύμφωνα με όλες τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, οι μελέτες αυτές θα λάβουν και την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Σμύρνης την Τρίτη 28 Ιουλίου και εν συνεχεία θα έχουμε και τυπικά το «πράσινο φως» για την έναρξη ανέγερσης του νέου Βιοκλιματικού Κλειστού Γυμναστηρίου, που θα έχει χωρητικότητα 3.500 θεατές και θα φιλοξενεί εκεί πολλές ομάδες της Νέας Σμύρνης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής με κορυφαίο φυσικά τον Πανιώνιο, ο οποίος θα στεγάσει εκεί πολλά αγωνιστικά τμήματα του.

Πηγή: Τα επίκαιρα (epikaira.wordpress.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια