Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Εστογιανόφ: «Αγάπησα τον Πανιώνιο, έτσι ήρθα με τον Ρεκόμπα» (photos)

Ο σπουδαίος Φαμπιάν Εστογιανόφ μιλάει και συγκινεί. Ο ερχομός του με τον Αλβάρο Ρεκόμπα στον Πανιώνιο, η αγάπη του για την Ελλάδα και τ...

Ο σπουδαίος Φαμπιάν Εστογιανόφ μιλάει και συγκινεί. Ο ερχομός του με τον Αλβάρο Ρεκόμπα στον Πανιώνιο, η αγάπη του για την Ελλάδα και τους «κυανέρυθρους» που τον άφησε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, το ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό και το χαρτί να μην πάει σε άλλη ελληνική ομάδα! 

Υπάρχουν στιγμές που οι ποδοσφαιριστές νιώθουν καλλιτέχνες. Και που η ξύλινη γλώσσα που αναφέρεται σε «ζωγραφιές» δεν απέχει από την πραγματικότητα. Σπουδαίοι ζωγράφοι όπως ο Καραβάτζιο, ο Βαν Γκογκκαι ο Πικάσο άφησαν το στίγμα τους με τα υπέροχα έργα που δημιούργησαν. Ένας τέτοιος «ζωγράφος», αλλά των γηπέδων ήταν και ο Φαμπιάν Εστογιανόφ. Η ζωή του έδωσε το θεϊκό χάρισμα να ζωγραφίζει όχι με πινέλα και ακουαρέλες, αλλά με την μπάλα στα πόδια και μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Ο Ουρουγουανός άσος ήταν από αυτούς τους ποδοσφαιριστές που χάιδευε την μπάλα με έναν ιδιαίτερο τρόπο, σχεδόν ερωτικό, αυξάνοντας τους καρδιακούς παλμούς στο μέγιστο προσφέροντας στιγμές αδιανόητου ποδοσφαιρικού οργασμού.

Την Ελλάδα δεν την λες ευλογημένη σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, όσον αφορά τους ποδοσφαιρικούς αρτίστες. Παρόλα αυτά, κατά καιρούς τα ελληνικά γήπεδα κόσμισαν με την παρουσία τους ορισμένοι ποδοσφαιριστές που η επήρειά τους επάνω σου δεν μπορούσε να περιγραφεί με λόγια. Ο «Λόλο» Εστογιανόφ ήταν τέτοιας πάστας ποδοσφαιριστής. Ένας πραγματικός αρτίστας των γηπέδων, ένας από τους πιο λατρεμένους ξένους παίκτες της εξέδρας του Πανιωνίου κι ένας σπουδαίος χαρακτήρας.

Ο 37χρονος πια Ουρουγουανός βρίσκεται στην δύση της καριέρας του αλλά στην Πλατεία συνεχίζουν και τον λατρεύουν. Άλλωστε πάνω από 1000 φίλοι του Ιστορικού είχαν κάνει τη νύχτα μέρα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να υποδεχτούν αυτόν και τον θρυλικό Αλβάρο Ρεκόμπα τον Σεπτέμβριο του 2008. Και ο ίδιος όμως δεν πάει πίσω. Μιλώντας στο gazzetta.gr δεν κρύβει την αγάπη του για τον Πανιώνιο και τους οπαδούς του, τον λόγο που θα έχει για πάντα στην καρδιά του την Ελλάδα λόγω του γιου του Σαντιάγο, ενώ δεν παραλείπει να στείλει τις ευχές του από το μακρινό Μοντεβιδέο στους Νεοσμυρνιώτες σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η ομάδα.

Η πρώτη ερώτηση δεν θα μπορούσε παρά να είναι για το στόρι της μεταγραφής του στην Ελλάδα και στον Πανιώνιο που δεν είναι από τις κορυφαίες ομάδες της χώρας. «Ήρθα στον Πανιώνιο επειδή με κάλεσε ο Ρεκόμπα! Η προοπτική να παίξουμε μαζί όπως στην εθνική Ουρουγουάης μου άρεσε πάρα πολύ και γι' αυτό ακριβώς αποφάσισα να παίξω στην Ελλάδα! Επίσης, θα ήμουν μαζί με τον Λάμπρο (σ.σ. Χούτο) που ήταν στην Ίντερ και ήταν κοινός φίλος. Το ότι ήρθα στον Πανιώνιο ήταν η καλύτερη απόφαση της ζωής μου, ο πρόεδρος και οι οπαδοί του ήταν απίστευτοι. Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από τον Πανιώνιο. Για μένα ο Πανιώνιος είναι πάνω απ' όλα! Μπορούσα πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά προτίμησα να μείνω στον Πανιώνιο. Ήθελα να μείνω στον Πανιώνιο και να μην πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες (του 2012 στο Λονδίνο με την Ολυμπιακή ομάδα της χώρας) γιατί ερωτεύτηκα τον κόσμο του!».

Η μεταγραφή του μαζί με του Ρεκόμπα είχαν αφήσει την παγκόσμια ποδοσφαιρική σκηνή με ανοιχτό το στόμα. Ο Ρεκόμπα ήταν αυτός που έπεισε τον Εστογιανόφ να τον ακολουθήσει στην Ελλάδα και τον Πανιώνιο. «Ναι ναι ο Αλβάρο ήταν αυτός που με κάλεσε και μου ζήτησε να έρθω. Ενας σπουδαίος φίλος και μια τεράστια προσωπικότητα».

Το ότι ήρθε στον Πανιώνιο ήταν μια τεράστια έκπληξη για όλους. Ο ίδιος τι γνώριζε για τους «κυανέρυθρους». «Από την στιγμή που ο Άλβαρο μου είπε για τον Πανιώνιο, αμέσως μπήκα στο ίντερνετ για να ενημερωθώ για την ιστορία της ομάδας. Έτσι, όταν πάτησα το πόδι μου στην Ελλάδα ήξερα καλά σε ποιον σύλλογο ερχόμουν και το πόσο ιστορικό κλαμπ είναι ο Πανιώνιος».

Μία από τις στιγμές που έχουν μείνει στην ιστορία του Πανιωνίου είναι η απίστευτη υποδοχή που επιφύλαξαν στον ίδιο και τον Ρεκόμπα. Πάνω από 1000 τρελαμένοι οπαδοί περίμεναν στο αεροδρόμιο τους δύο Ουρουγουανούς. «Ήταν ασύλληπτο αυτό που συνέβη με την υποδοχή. Κανείς μας δεν πίστευε ότι θα μας περίμενε τόσος κόσμος. Ο τρόπος με τον οποίο με καλωσόρισαν οι φίλοι του Πανιωνίου ήταν πραγματικά σπουδαίος. Οι οπαδοί με έκαναν να ζήσω ένα απίστευτο συναίσθημα. Κι εγώ θα είμαι για πάντα ευγνώμων στους φίλους του Πανιωνίου με έκαναν να νιώσω τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου στην Ευρώπη. Ακόμα και οι φίλοι των άλλων ομάδων μου έδειχναν στον δρόμο την αγάπη τους και την εκτίμησή τους και αυτά τα πράγματα δεν ξεχνιούνται».

Η αλήθεια είναι ότι αγωνιστικά οι Νεοσμυρνιώτες δεν κατάφεραν να κάνουν το βήμα παραπάνω και να διεκδικήσουν ένα τίτλο, όπως το Κύπελλο Ελλάδος. «Νομίζω ζήσαμε ωραίες στιγμές τότε και πράγματι αυτή η ομάδα είχε στόχο το Κύπελλο και θα μπορούσε να το διεκδικήσει».

Ο Εστογιανόφ άφησε στην Ελλάδα κάποιες από τις καλύτερες αναμνήσεις, κάποιες φάσεις που έγιναν highlight και ακόμα και σήμερα μνημονεύονται από όλους τους φιλάθλους, όπως η διαβόητη πια ντρίμπλα στον Γιώργο Καραγκούνη σε ένα παιχνίδι του Πανιωνίου με τον Παναθηναϊκό. «Οι αναμνήσεις μου από την Ελλάδα είναι πολύ ζεστές. Στην Ελλάδα γεννήθηκε ο γιος μου ο Σαντιάγο ο οποίος αγαπάει την χώρα και τον Πανιώνιο. Αυτό που έζησα στην Ελλάδα ήταν πραγματικά πολύ ωραίο. Όλος ο κόσμος με αγκάλιασε, όχι μόνο αυτός του Πανιωνίου, αλλά και οι υπόλοιποι».

Ακόμα και τώρα οι φίλοι του Ιστορικού τον θυμούνται με ιδιαίτερη χαρά και σε κάθε ευκαιρία χαίρονται να μαθαίνουν νέα του. «Το ξέρω. Στα social media μου στέλνουν συνέχεια μηνύματα και όταν τους απαντάω μου έρχονται οι καλύτερες αναμνήσεις και με συγκινούμαι επειδή ακριβώς ένιωσα εκπληκτικά με όσα έζησα στην Ελλάδα».

Ο Εστογιανόφ ήταν ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να κάνει την διαφορά σε οποιαδήποτε ομάδα της Ελλάδας. Για τον λόγο αυτό δεν ήταν λίγες οι φορές που το όνομά του είχε συνδεθεί με άλλους συλλόγους της χώρας, όπως ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. «Ναι υπήρξε ενδιαφέρον από άλλη ελληνική ομάδα. Ενώ βρισκόμουν στον Πανιώνιο στην πρώτη μου χρονιά υπήρξε ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό κι ενημέρωσα τον πρόεδρο της ομάδας. Επιθυμία μου όμως ήταν να μείνω στον Πανιώνιο γιατί αγαπούσα τον σύλλογο και αμέσως υπογράψαμε νέο συμβόλαιο για τρία χρόνια. Κι έτσι παρέμεινα στην ομάδα. Όταν ήρθε η ώρα να φύγω για την Ουρουγουάη υπέγραψα μάλιστα κι ένα χαρτί ότι δεν θα πήγαινα σε άλλη ελληνική ομάδα γιατί αγαπούσα τον Πανιώνιο και νομίζω ότι το εκπλήρωσα αυτό».

Ο «Λόλο» άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στην Ελλάδα, ο ίδιος αγαπάει την χώρα και κρατάει επαφές με αρκετά πρόσωπα από την παρουσία του, ενώ ενημερώνεται για την πορεία του Ιστορικού. «Παρακολουθώ πάντα την πορεία και τα αποτελέσματα της ομάδας. Θέλω να πηγαίνει όσο γίνεται καλύτερα. Και με τα παιδιά κρατάω επαφές και τους πρώην συμπαίκτες μου Γιάννη Μανιάτη και Γιάννη Κοντοέ, αλλά κυρίως με τον πρώην πρόεδρο, τον Κωνσταντίνο Τσακίρη. Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος ο οποίος αγαπάει τον Πανιώνιο και ανταλλάζουμε αρκετά συχνά μηνύματα. Τον αγαπώ πολύ και τον εκτιμώ βαθύτατα όπως και αυτός εμένα». 






Δεν υπάρχουν σχόλια