Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Με αφορμή τη μη αδειοδότηση του Ιστορικού για την Ευρώπη... και τις προτεραιότητες

Του Πάνου Κατσούλα... Με αφορμή τη μη αδειοδότηση του Ιστορικού για την Ευρώπη... και τις προτεραιότητες. Αποτελεί οπωσδήποτε μια αρν...

Του Πάνου Κατσούλα...

Με αφορμή τη μη αδειοδότηση του Ιστορικού για την Ευρώπη... και τις προτεραιότητες.

Αποτελεί οπωσδήποτε μια αρνητική εξέλιξη, ότι ο Πανιώνιος δεν πήρε την άδεια UEFA, δηλαδή την ευρωπαϊκή άδεια, ενόψει της νέας σεζόν, κάτι όμως που αναμενόταν αφενός και είναι χωρίς αντίκρισμα αφετέρου. Και τούτο επειδή ο Πανιώνιος δεν μπορεί και δεν ενδιαφέρεται, στην παρούσα φάση, να βγει στην Ευρώπη! Μπορεί να απογοητεύει, μπορεί να στενοχωρεί τους φίλους του Ιστορικού αυτή η απόφαση, επειδή αποδεικνύει για άλλη μια φορά τη δεινή οικονομική θέση του Πανιωνίου, που προφανώς έχει επιπτώσεις σε όλους τους υπόλοιπους τομείς, αγωνιστικούς κλπ όμως αυτή τη στιγμή άλλη είναι η προτεραιότητα. Όπως στη ζωή έτσι και στον αθλητισμό υπάρχουν προτεραιότητες και για τον Ιστορικό αυτή τη στιγμή η μέγιστη προτεραιότητα είναι η σωτηρία του, που εξακολουθεί να είναι δύσκολη, δεν είναι όμως αδύνατη!

Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα η σωτηρία της ομάδας της Ν. Σμύρνης αποτελεί σήμερα τον μέγιστο και απόλυτο στόχο! Αν επιτευχθεί, που όλοι το ευχόμαστε και το θέλουμε, δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε πελάγη ευτυχίας αλλά σε περισυλλογή και προβληματισμό, ώστε ο Πανιώνιος να μην ξαναοδηγηθεί σ' αυτή τη δυσμενή θέση. Και μια ομάδα οδηγείται σε δύσκολη θέση όταν δεν προετοιμάζεται σωστά και όταν γίνονται επάλληλα λάθη, όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση του Πανιωνίου. Δεν είναι ή ώρα της αποτίμησης, άλλωστε δεν έχει τελειώσει ακόμη τίποτε, βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή του ανηφορικού και δύσβατου δρόμου της σωτηρίας!

Όμως αν και εφόσον επιτευχθεί η σωτηρία, τα επόμενα βήματα θα πρέπει να είναι η εξασφάλιση της άδειας για το Ελληνικό πρωτάθλημα, ώστε να μην υπάρχει η τιμωρία της αφαίρεσης των 3 βαθμών (αποφασίστηκε η μείωση της ποινής αφαίρεσης των βαθμών από 6, που ίσχυε ως τώρα, σε 3 που όμως και αυτό είναι βαρύ μέτρο) και της απαγόρευσης μεταγραφών. Αν δεν εξασφαλιστεί η συγκεκριμένη άδεια τότε οι ευθύνες στη διοίκηση θα είναι τεράστιες επειδή δεν είναι δυνατόν να επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη για δεύτερη συνεχή χρονιά!

Επιπλέον πρέπει να γίνει η προσπάθεια για να βρεθεί ένας αξιόπιστος επενδυτής που θ' αναλάβει τον Πανιώνιο. Το τελευταίο πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνει ανεξαρτήτως της έκβασης με τη σωτηρία, απλά η τελευταία, δηλ. η σωτηρία του Πανιωνίου, θα μειώσει ενδεχομένως τις δυσκολίες του εγχειρήματος, οι οποίες ούτως ή άλλως είναι πολλές. Απλά πιστεύω ότι για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΠΑΕ Πανιώνιος δεν αρκεί μόνο μια απλή δημόσια πρόσκληση από τους σημερινούς ιθύνοντες, όσες φορές και αν απευθυνθεί. Χρειάζεται να αναληφθεί προσπάθεια και να υπάρξουν πολλές πρωτοβουλίες για την εξεύρεση μιας βιώσιμης ιδιοκτησιακής λύσης. Και αυτή την πρωτοβουλία πρέπει να την αναλάβουν οι πάντες που αγαπούν και νοιάζονται για τον Ιστορικό. Για να το πω όσο πιο απλά γίνεται: όταν αντιμετωπίζεις πρόβλημα δεν καλείς απλά κάποιον ή κάποιους να στο λύσουν αλλά προσπαθείς και μόνος σου με κάθε τρόπο ν' αναζητήσεις τη λύση!

Δεν υπάρχουν σχόλια