Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

ΕΣΑΚΕ: Σώθηκαν ΠΑΟΚ & Άρης, πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός

Εξελίξεις από το ΔΣ που πραγματοποιήθηκε στον ΕΣΑΚΕ την Πέμπτη (21/5). Στο Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής της πρώτης κατη...

Εξελίξεις από το ΔΣ που πραγματοποιήθηκε στον ΕΣΑΚΕ την Πέμπτη (21/5).

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ αποφασίστηκαν αρκετά θέματα, με πιο σημαντικά τα εξής. Να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα στην Α2, κάτι που ουσιαστικά σώζει ΠΑΟΚ και Άρη που βρίσκονταν στις δύο τελευταίες θέσεις και να πάρει τον τίτλο του πρωταθλητή ο πρώτος της βαθμολογίας Παναθηναϊκός.

Από εκεί και πέρα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μία ή δύο ομάδες από την Α2 θα ενταχθούν στο πρωτάθλημα της Α1 τη νέα σεζόν. Αν για κάποιο λόγο δεν πληρούν τα κριτήρια που τέθηκαν και δεν είναι δυνατή η συμμετοχή τους στην Basket League τότε ΔΕΝ θα αντικατασταθούν. Κάτι, που  ισχύει και για τοις υπάρχουσες ομάδες της Basket League.

Ο ΕΣΑΚΕ -όπως αναφέρουν και σχετικά δημοσιεύματα- έβαλε νέα δεδομένα στο τραπέζι, για όσους θέλουν να συμμετάσχουν κανονικά στο πρωτάθλημα της επομένης σεζόν. Συγκεκριμένα, από εδώ και στο εξής κάθε ομάδα θα πρέπει να δίνει 60.000 ευρώ για την εγγυητική και άλλα 140.000 ευρώ στο ταμείο του ΕΣΑΚΕ. Ταυτόχρονα, το κατώτατο μπάτζετ θα είναι στα 800.000 ευρώ, με την ευελιξία να μετατραπεί αυτό το ποσό μέχρι και σε 600.000 ευρώ.

Επιπλέον, κατατέθηκε πρόταση για Super Cup με τις τέσσερις πρώτες ομάδες στην αρχή της νέας σεζόν.

Αυτά θα κληθούν να ψηφιστούν στο επόμενο Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ την επόμενη εβδομάδα.

Φυσικά για όλα όσα αποφασίστηκαν χρειάζεται η επικύρωση της ΕΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια