Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Κορονοϊός: 163 θάνατοι στην Ελλάδα - 15 νέα κρούσματα - 2.834 στο σύνολο

Ακόμα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Ο αριθμός...

Ακόμα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 163, εκ των οποίων 46 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα την Κυριακή (17/05) είναι 15 ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.834. Από αυτά, 616 είναι σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.466 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 22 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. Οι 9 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

«Ο ιός θα βρίσκεται αρκετό καιρό μαζί μας»

«Στη χώρα μας βρισκόμαστε στη φάση της σταδιακής άρσης. Η μείωση των κρουσμάτων και των νοσηλειών δεν σημαίνει ότι ο ιός εξαφανίστηκε. Απ' ότι φαίνεται η νόσος θα βρίσκεται αρκετό καιρό μαζί μας», τόνισε ο Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

Για τις ευπαθείς ομάδες

Αναφορικά με τις ευπαθείς ομάδες, ο λοιμωξιολόγος είπε: «Η ευαλωτότητα ασθενών στη γρίπη, που νοσηλεύονται σε δομές είναι γνωστή. Με το νέο κορονοϊό δεν βοηθάει η ανταλλαγή ασθενών, το επισκεπτήριο. Η κυριότερη ομάδα που έχει αυξημένο κίνδυνο είναι οι ηλικιωμένοι. Εάν δει κάποιος τις καμπύλες βλέπει ότι αυτή ανεβαίνει στις ηλικίες άνω των 65 ετών».

Συνέχισε λέγοντας πως πρέπει όλοι μας να προστατεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους τηρώντας τα μέτρα της κοινωνικής απόστασης, να φοράμε μάσκα, να πλένουμε τα χέρια μας. Ακόμη, πρέπει να τους δείχνουμε το ενδιαφέρον μας καλώντας τους στο τηλέφωνο, ή κάνοντας κλήση χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο. «Οι ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να παίρνουν τα φάρμακά τους, να αποφεύγουν τον συνωστισμό», τόνισε.

Ο κ. Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε και στις υψηλές θερμοκρασίες, επαναλαμβάνοντας πως τις ημέρες του καύσωνα θα πρέπει να μειώσουμε τη σωματική δραστηριότητα και να πίνουμε νερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια