Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

«Οι Πάνθηρες πάντα έχουμε ευαισθησίες ανεξαρτήτου ηλικίας» (sound)

Στην διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή του panionianea.gr φιλοξενήθηκε ο Ανδρέας, ο εκπρόσωπος των Πανθήρων , ο οποίος αναφέρθηκε σε πολλ...

Στην διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή του panionianea.gr φιλοξενήθηκε ο Ανδρέας, ο εκπρόσωπος των Πανθήρων, ο οποίος αναφέρθηκε σε πολλά θέματα που έχουν έχουν να κάνουν με την Πανιώνια οικογένεια. Την ΠΑΕ, την ΚΑΕ, τον Ερασιτέχνη, φυσικά για τον σύνδεσμο των οργανωμένων, αλλά και για την πρωτοβουλία που πήραν να βοηθήσουν εμπράκτως συμπολίτες μας αυτό το διάστημα με τον κορονοϊό.

Διαβάστε ένα μέρος από τα όσα τόνισε στο Panionianea Radio, την Μεγάλη Τετάρτη, ο Ανδρέας από τους Πάνθηρες. Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την συνέντευξη.

Ανδρέα, αυτό το διάστημα, κάνω σε όλους τους καλεσμένους αυτή την ερώτηση, πως περνάς αυτές τις ημέρες της καραντίνας;

«Κοίταξε και εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση, έχουμε περιοριστεί αρκετά το βασικό είναι ότι έχουν ανασταλεί τα εργασιακά σε όλους, οπότε αυτό επιφέρει μεγάλη αλλαγή. Εγώ το βλέπω από τη θετική πλευρά γιατί δεν έχεις το άγχος να κάνεις χίλια πράγματα και έχεις το χρόνο να κάνεις πράγματα που δεν θα τα έκανες υπό άλλες συνθήκες. Όπως να δεις παλιές φωτογραφίες να κάνεις αρχειοθέτηση και άλλα διάφορα πράγματα που παίρνουνε χρόνο. Παλαιότερα και χρόνο να είχες έλεγες αυτό θα κάνω και έκανες κάτι άλλο. Δεν είναι ωραία η κατάσταση, αλλά κάνεις πράγματα διαφορετικά. Αλλά υπάρχει βέβαια και μεγάλος προβληματισμός με όλη τη κατάσταση και το μέλλον, διότι είμαστε μία γενιά που έφαγε όλη αυτή τη κατάσταση που ξεκίνησε από το 2008, με την οικονομική κρίση. Τώρα φαίνεται να τρώμε δεύτερο κύμα κρίσης και δεν είναι καθόλου ευχάριστο όλο αυτό το πράγμα»

Αυτό ήθελα να ρωτήσω διότι όλοι μιλάνε για την επιστροφή στη πραγματικότητα που μόνο πραγματικότητα δεν θα είναι, θα είναι μία επιστροφή στο παρελθόν, στο κακό οικονομικό παρελθόν;

«Είναι πολύ δυσοίωνα τα πράγματα καλά όλα αυτά που λέμε να βρούμε καμία φωτογραφία λίγο πιο ποιοτικό χρόνο άλλη με τα παιδιά τους άκουσα και τον Αντώνη πριν. Σίγουρα όλοι περνάμε χρόνο με τις οικογένειες μας και είναι θετικό, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι πολύ ευοίωνα για το μέλλον»

Τον Αντώνη (Κρόμπα) τον γνωρίζεις καλά, έχετε επαφές, σωστά;

«Ναι είμαστε φίλοι και προσωπικά γνωρίζω τη γυναίκα του και χαίρουμε μεγάλης εκτίμησης ο ένας με τον άλλον»

Θα άκουσες και τον μικρό με το σύνθημα που είπε, μας θύμισε θύρα 3...

«Ναι ο μικρός με τον μπαμπά τα βιώνει όλα αυτά από την πρώτη ημέρα που γνώρισε τον κόσμο, συνθήματα, γήπεδα. Έχει έρθει και στα φεστιβάλ»

Ο Αντώνης (Κρόμπας) είναι ένας από εσάς, τους Πάνθηρες, καθώς έχει μεγαλώσει στην εξέδρα...

«Έχει οπαδικό πνεύμα. Όσο μεγαλώνεις ή έρχονται πράγματα στη ζωή σου μπορείς να ξεκόψεις από το καθημερινό οπαδικό κομμάτι, ωστόσο πάντα κρατάς την οπαδική φλόγα. Ο Αντώνης είναι από αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται καθημερινά στο σύνδεσμο κοντά.»

Από τη θέση που έχει ο Αντώνης είναι πολύ ωραίο να διαφημίζει την ομάδα στη τηλεόραση και στα θεατρικά του...

«Εννοείται όποιος διαφημίζει την ομάδα είμαστε υπέρ όποιος οπαδός διαφημίζει την ομάδα είμαστε υπέρ. Με ένα μπλουζάκι στη σειρά ή κάποιος άλλος στη δουλειά του ακόμα και μία καρφίτσα στο πέτο να έχεις είναι πολύ καλό να διαφημίζεις την ομάδα.

Φαντάζομαι στο σύνδεσμο δεν υπάρχουν πλέον συναθροίσεις αυτό το διάστημα. Δεν είσαστε πλέον κοντά, αλλά προφανώς θα βρίσκεστε και θα μιλάτε...

«Όχι, δεν είμαστε ανοιχτά, δεν γίνεται και να γινόταν δηλαδή δεν μπορεί να γίνει. Επικοινωνία στο σύνδεσμο υπάρχει γι’ αυτούς που πρέπει να ξέρουν πράγματα»

Προφανώς, ακόμα και η δράση που πήρατε την πρωτοβουλία να βοηθήσετε κάποιους συνανθρώπους μας, που βρίσκονταν σε ανάγκη, πάρθηκε μετά από μία ομιλία σας;

«Προφανώς. Κοίταξε όλο αυτό ξεκίνησε από μία πρωτοβουλία παιδιών που το έκαναν ούτως η άλλως. Ξέρεις στη γειτονιά, ένας άλλος στη πολυκατοικία του, κάποιος άλλος εκεί στο οικοδομικό του τετράγωνο, γνωρίζοντας κανένα παππού καμιά γιαγιά κανένα συγγενή κανένα φίλο. Έτσι είπαμε αφού το κάνουμε κάποιοι άνθρωποι να κάνουνε ακόμα λίγο πιο οργανωμένα και έτσι πάρθηκε η απόφαση να βγει η ανακοίνωση έτσι και αλλιώς δεν ήμασταν και ο μοναδικός σύνδεσμος ομάδας που το έκανε, αλλά οι Πάνθηρες πάντα έχουμε ευαισθησίες ανεξαρτήτου ηλικίας. Έτσι και αλλιώς τα παιδιά του συνδέσμου εκτός από τους Πάνθηρες και τον Πανιώνιο έχουν ευαισθησίες είναι δεμένοι με την ομάδα και με τον κόσμο. Κοιτά να δεις αν κάποιο παιδί πηγαίνει ρούχα στις φυλακές θα το μεταφέρει στο σύνδεσμο σαν πληροφορία και εμείς θα βοηθήσουμε. Αλλιώς πηγαίνει σε άστεγους φαγητό και έτσι θα μας δώσει μία ιδέα πως πρέπει να το κάνουμε και έτσι με την συλλογηκότητα επιτυγχάνεται μία καλή κατάσταση, από το να το κάνει ο καθένας μόνος του.»

Να διαβάσω μερικά μηνύματα του κόσμου. Μία ερώτηση για τους Πάνθηρες και για την εκδρομή στο Αγρίνιο και στο Βόλο;

«Εντάξει χρονικά μιλώντας πρώτα ήτανε ο Βόλος, τι να πεις ήτανε μία τεράστια απογοήτευση ειδικότερα όταν προηγείσαι και μετά χάνεις. Είναι μία από τις εκδρομές που ναι μεν πας με τους συν οπαδούς σου, αλλά μετά θες να την ξεχάσεις, καθώς μένει μία πίκρα, ειδικά στο συγκεκριμένα παιχνίδι περιμέναμε όλοι να κάνουμε το «2». Περιμέναμε σ’ εκείνο το ματς να ρεφάρουμε από την ήττα της 1ης αγωνιστικής στη Νέα Σμύρνη και να κάνουμε μία νέα επανεκκίνηση. Βέβαια άκουγα πριν τον Αντώνη δεν είναι σαν την πίκρα του Καυτανζογλείου το 2002, αλλά φεύγεις νευριασμένος όταν σκέφτεσαι ότι έχεις να κάνεις και το ταξίδι της επιστροφής. Επίσης στο Βόλο υπάρχει ο Μπέος που υπάρχουν κάποια προηγούμενα. Είναι μία ομάδα ουσιαστικά ανυπόληπτη είναι ένα πράγμα που δεν θα υπάρχει κάποια στιγμή, είναι ομάδα του Μπέου δεν έχει να κάνει με το Βόλο. Πας εκεί πέρα κρίνεται η ιστορία σου και χάνεις με αυτό τον τρόπο και στεναχωριέσαι.»

Στο Αγρίνιο δεν πόνεσε περισσότερο η ήττα;

«Σίγουρα, το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο και οι δύο ήτανε πίκρες ήττες με άλλη λογική στο Βόλο περίμενες το restart στο Αγρίνιο ήτανε ας πούμε η τελευταία ευκαιρία τι να σου πω ο παρανομαστής ήτανε πολύ άσχημος και το αποτέλεσμα τους το ίδιο. Αυτές τις δύο ήττες προσπαθώ να τις αφήσω πίσω μου»

Για μίλησε μου και για άλλες εκδρομές φετινές των Πανθήρων;

«Ωραία εκδρομή που κάναμε ήτανε φέτος στο Λουτράκι με την ανδρική ομάδα Χάντμπολ του Πανιωνίου ήταν κάτι καταπληκτικό ειδικά για τους παίκτες της ομάδας που δεν μας περιμένανε. Φαντάσου ότι οι παίκτες μας χειροκρόταγαν από την χαρά τους, ήτανε κάτι που δεν το περιμένανε. Έτσι και εμείς δεθήκαμε περισσότερο με τον Πανιώνιο, καθώς είδαμε έναν αγώνα της Α’2 Χάντμπολ Ανδρών.

Θυμάμαι παλαιότερα είχατε ακολουθήσει δυναμικά και το ανδρικό τμήμα Βόλεϊ του Πανιωνίου..

«Ναι πήγαμε στη Μυτιλήνη, στη Καλαμάτα στη Πετρούπολη έχουν γίνει ωραίες εκδρομές και μάλιστα σε μία δεν ήμουνα παρών ήταν αυτή στη Καλαμάτα. Επίσης έχει γίνει και μία ωραία εκδρομή με τον Μεσσηνιακό στη Μεσσήνη για το τμήμα του γυναικείου Βόλεϊ. Γενικά έχουν γίνει πολύ ωραίες εκδρομές περισσότερες στην Αθήνα»

Επίσης σε μία εκδρομή είχε γίνει σε συνεργασία και με τον πρώην τερματοφύλακα της ομάδας, τον Νίκο Παπαδόπουλο...

«Ναι ήτανε στη Μυτιλήνη είχαμε συλλέξει τρόφιμα για τους πρόσφυγες της Μυτιλήνης και τα είχαμε κουβαλήσει μαζί μας για να τα μοιράσουμε και προς τιμήν του ο πρώην τερματοφύλακας μας Νίκος Παπαδόπουλος μας βοήθησε. Είναι φίλος μας και προς τιμήν του ο άνθρωπος ήρθε μαζί μας και μας βοήθησε σημαντικά. Το θετικό ήτανε ότι στη Μυτιλήνη ζούνε μόνιμα κάποιοι Πάνθηρες οι οποίοι μας βοήθησαν ακόμα περισσότερο στην πρωτοβουλία που είχαμε πάρει.»

Εκτός από το Νίκο Παπαδόπουλο έχετε δημιουργήσει επαφές σαν Πάνθηρες και με άλλους ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει την φανέλα του Πανιωνίου, όπως Τασουλής, Ντουρμισάι, Μασούρας και Μπατής...

«Ναι με πολλούς παίκτες του Πανιωνίου έχουμε έρθει πραγματικά κοντά όπως και με τον Παναγιώτη Κόρμπο. Είχαμε και έχουμε ποδοσφαιριστές με κοινωνικές ευαισθησίες και αυτό μας βοήθησε πάρα πολύ να έρθουμε κοντά. Με πολλούς παίκτες πάμε μαζί σε συναυλίες. Φαντάσου ότι στη Ριζούπολη τα παιδιά του Απόλλωνα Σμύρνης έκαναν το αντίστοιχο δικό μας «καψούρα και αλητεία» και εμείς πήγαμε να τους στηρίξουμε όπως έρχονται αυτή σ’ εμάς. Φαντάσου ότι μαζί μας είχε έρθει ο πρώην τερματοφύλακας μας ο Μπατής και κάναμε μία πολύ καλή παρέα μαζί του. Το θετικό είναι ότι τα τελευταία χρόνια πέρασαν από την ομάδα μας παίκτες που είχαν κοινωνικές ευαισθησίες και αυτό μας έκανε να έρθουμε πιο κοντά μαζί τους σαν άνθρωποι.»

Ερώτηση από τον κόσμο. Η θέση των Πανθήρων για το μπάσκετ του Πανιωνίου;

«Η θέση των Πανθήρων είναι ότι η σημερινή διοίκηση του Πανιωνίου στο μπάσκετ δεν μας εκφράζει, ελπίζουμε ν’ αποχωρήσει το συντομότερο. Είδαμε και τώρα που δεν είχαμε εμπλοκή τραγέλαφος πήγε να καταλήξει η ενημέρωση σχετικά με την ΚΑΕ, τι ζητάει και τι θέλει και γενικά έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους οι οποίοι δεν μας εκφράζουνε γι’ αυτό το λόγο και απέχουμε τόσο καιρό από το γήπεδο.»

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του εκπροσώπου των Πανθήρων, Ανδρέα, στον αέρα του Panionianea Radio (από το 54:03 και μετά)



Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης, Θεοχάρης Μαρινέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια