Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Βόκολος: «Το DNA του Πανιωνίου είναι πολύ μεγάλο, οι Πάνθηρες είναι η ψυχή του συλλόγου» (audio)

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο Panionianea Radio ο Λεωνίδας Βόκολος . Ο παλαίμαχος άσος και προπονητής του ποδοσφαιρ...

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο Panionianea Radio ο Λεωνίδας Βόκολος.

Ο παλαίμαχος άσος και προπονητής του ποδοσφαιρικού Πανιωνίου φιλοξενήθηκε την Κυριακή (5/4) στον αέρα της διαδκικτυακής ραδιοφωνικής εκπομπής του panionianea.gr, απατώντας σε όλα τα δικά μας, αλλά και όλα τα ερωτήματα των ακροατών φίλων του Ιστορικού.

Ο 49χρονος τεχνικός μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν τον Πανιώνιο, για την φετινή ομάδα, τον λόγο που αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση των "κυανέρυρθων", αλλά και για το δικό του κυανέρυθρο ιστορικό.

Επίσης, αναφέρθηκε στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ το πρωταθλήματος, αν πρέπει να διεξαχθούν με αυτή την μεγάλη καθυστέρησει, αλλά και τις πολλές δυσκολές και τα θέματα που προκύπτουν πλέον.

Αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα είπε ο Λεωνίδας Βόκολος, σε μία πραγματικά... απολαυστική συνέντεξη που έδωσε στο Panionianea Radio.

Διαβάστε τα κυριότερα αποσπάσματα από τα όσα είπε ο coach του Ιστορικού:

-Coach, πως είσαι;

"Όπως όλος ο κόσμος έτσι και εγώ είμαι σπίτι και προσπαθώ να περνάω τον χρόνο μου δημιουργικά, ασχολούμενος κυρίως με την ομάδα και κοιτώντας στο ίντερνετ για κάποιες πληροφορίες που πρέπει να μαθαίνουμε από εκεί. Περιμένουμε το τι μέλλει γενέσθαι, να δούμε τι θα γίνει στην πορεία".

-Πες μου αρχικά πως βιώνεις αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε;

"Ακριβώς έτσι. Είναι μία πρωτόγνωρη καράσταση για όλους μας δυστυχώς. Δεν υπήρχε προηγούμενο. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε και αυτό που κάνουμε εμείς τουλάχιστον, εγώ αλλά και όσοι μιλάω, είναι να ακούμε τις οδηγίες των ειδικών που ασχολούνται με το κομμάτι αυτό, γιατί είναι κάτι πάρα πολύ επικίνδυνο και πολύ σοβαρό που χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή. Ευτυχώς τουλάχιστον μέχρι στιγμής θεωρώ ότι είμαστε από τις χώρες που σε γενικές γραμμές έχουμε καταφέρει να το μετριάσουμε όσο μπορούμε και νομίζω ότι σε αυτό το καλό ας πούμε αποτέλεσμα έπαιξαν σίγουρα σημαντικό ρόλο και τα μέτρα που ήρθαν πολύ πιο άμεσα από κάποιες άλλες χώρες. Αυτό αποδείχτηκε στην πορεία, ότι ήταν κάτι πάρα πολύ σημαντικό".

-Υπάρχει επικοινωνία μεταξύ σας στην ομάδα;

"Φυσικά και υπάρχει επικοινωνία, μιλάμε καθημερινά. Έχουμε αναρτήσει ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο στα παιδιά. Προσπαθούμε να είμαστε κοντά τους όσο γίνεται. Χρειάζεται να έχω επικοινωνία συνεχόμενη με τους γιατρούς για κάποια παιδιά τα οποία έχουν προβλήματα, βέβαια όσο μπορεί να γίνει αυτό. Eνημερώνομαι για τα πάντα, είμαστε σε επικοινωνία με τον Βασίλη τον γυμναστή και το υπόλοιπο τεχνικό σταφ, για να κρατάμε τους παίκτες ζεστούς, να ακολουθούν το πρόγραμμα τους και να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Δεν ξέρουμε  ακόμα τι θα γίνει, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα".

-Το μόνο θετικό με την καθυστέρηση μπορούμε να πούμε ότι είναι πως ο Μαξίμοβιτς θα είναι πιο έτοιμος όταν και αν αρχίσουν τα ματς...

"Ναι, αυτά τα παιδιά. Ο Μαξίμοβιτς τελευταία είχε μπει στο γήπεδο, έστω άρχισε το τρέξιμο. Σίγουρα το καλό είναι ότι για τα παιδιά που είναι τραυματίες η καθυστέρηση τους προσφέρει περισσότερο χρόνο και αυτό είναι στα θετικά για την ομάδα".

-Μας είχε πει εδώ ο Παναγιώτης Κόρμπος ότι και να ξεκινήσουν τα παιχνίδια θα πρέπει πρώτα οι ομάδες να κάνουν 3-4 εβδομάδες προετοιμασίας...

"Δεν διαφωνώ, συμφωνώ μαζι του. Δεν είναι απλά τα πράγματα. Μπαίνουν πολλά ερωτήματα πλέον. Η τελευταία ενημέρωση που έχω είναι ότι στις 24 Απριλίου θα έχουν ένα συμβούλιο ακόμα όπου και θα παρθούν κάποιες αποφάσεις για τη συνέχεια. Σίγουρα μετά την τόσο μεγάλη διακοπή ο παίκτης δεν μπορεί αμέσως να μπει να παίξει, ειδικά τόσο σημαντικά παιχνίδια. Όπως και να έχει, η προτεραιότητα μας αυτή τη στιγμή είναι τι θα γίνει στο σύνολο, το ποδόσφαιρο περνάει σε δεύτερη μοίρα. Προέχει η ηρεμία και η ύγεια της κοινωνίας μας. Από εκεί και πέρα, ένα-ένα κομμάτι θα μπει στην θέση του".

-Coach είναι πολλά τα μηνύματα του κόσμου για σένα...

"Είναι συγκινητικό για μένα, να έρχομαι μετά από τόσα χρόνια ξανά σε επαφή με αυτό τον κόσμο που ξέρω καλά".

-Ο Μιχάλης Δόνας μας έστειλε μήνυμα και πραγματικά μιλάει με τα καλύτερα λόγια για σένα...

"O Μιχάλης Δόνας μεγάλωσε τη δικιά μου γενιά, γιατί τον είχα σαν έφορο στα τμήματα υποδομής του Πανιωνίου. Έχει δουλέψει πάρα πολλά χρόνια, έχουν περάσει από τα χέρια του πολλοί ποδοσφαιριστές και είναι μεγάλη τιμή για μένα να ακούγονται καλά λόγια από το στόμα του. Γνωρίζω καλά τον ίδιο και την γυναίκα του την Σοφία, είναι δύο άνθρωποι που είναι πραγματικά Πανιώνιοι".

-Πες μας για το κλίμα που βρήκες όταν ήρθες στον Πανιώνιο σαν προπονητής πλέον...

"Η αλήθεια είναι και ήταν κάτι που το περίμενα, όταν πρωτό μπήκα στα αποδυτήρια είδα λίγο τα κεφάλια πεσμένα και αυτό είναι κάτι φυσιολογικό, γιατί η φετινή σεζόν του Πανιωνίου είναι πολύ δύσκολη από όλες τις απόψεις από την αρχή της χρονιάς. Το πρώτο πράγμα που είπα στα παιδιά ήταν να σηκώσουν τα κεφάλια τους και ήθελα όσο μπορούσα ήθελα να τους φτιάξω την ψυχολογία. Εγώ ήρθα εδώ γιατί πιστεύω και αυτό ήθελα να περάσω και στα παιδιά, να πιστέψουν. Δεν έχει τελειώσει τίποτα, δεν πρέπει να παραδώσουμε τα όπλα. Όλοι οφείλουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, γιατί αυτή η ομάδα, εγώ το γνωρίζω πολύ καλά, σε ποιο δύσκολες χρονιές ακόμα που έχω ζήσει εγώ, ο Πανιώνιος είχε ανθρώπους που ήταν κοντά και πάντα το πιο σημαντικό κομμάτι ήταν η ψυχολογία".

-Αν θυμάμαι καλά και το 1998, όταν κατακτήσατε το Κύπελλο, ήταν μία δύσκολη χρονιά για τον Πανιώνιο...

"Δεν ήταν απλά δύσκολη, ήταν εξαιρετικά δύσκολη, με αλλαγές προπονητή, με πολλά προβλήματα. Με τον Χρήστο Εμβολιάδη να αναλαμβάνει στα μέσα της σεζόν την ομάδα και σιγά σιγά σαν κάτι να άλλαξε. Αυτό που είπα και στα παιδιά τώρα και αυτό που θέλω να περνάω σαν φιλοσοφία μου, είναι το οικογνειακό κλίμα. Εμείς ότι πετύχαμε τις εποχές εκείνες ήταν επειδή ήμασταν όλοι πολύ δεμένοι μεταξύ μας. Το εμείς είναι πολύ σημαντικό σε σχέση με το εγώ. Σε μία ομάδα το εγώ πρέπει να φεύγει".

-Έχεις πει ότι δεν δυσκολεύτηκες και πολύ να πεις το "ναι" στον Πανιώνιο. Βέβαια η περίοδος που ήρθες στην ομάδα ήταν αρκετά δύσκολη...

"Σίγουρα ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδος, το ήξερα από την αρχή και το ξέρω και τώρα. Όμως όταν σε καλεί αυτή η ομάδα δεν έχεις πολλά περιθώρια επιλογής. Έρχεσαι για να βοηθήσεις και να κάνεις αυτόι που πρέπει, να παλέψεις όσο γίνεται. Να τονίσω ότι ήρθα γιατί πιστεύω, πιστεύω στο DNA αυτής της ομάδας. Ο σύλλογος έχει αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες στο παρελθόν και πάντα στέκεται όρθια".

-Υπήρξε συζήτηση με την διοίκηση για την επόμενη χρονιά. Αν η ομάδα πέσει δηλαδή, ο Λεωνίδας Βόκολος θα συνεχίσει;

"Δεν μπήκαμε καν σε αυτή τη διαδικασία. Εγώ ήρθα στην ομάδα με σκοπό να βοηθήσω να μείνει στην κατηγορία. Μίλησα με τον Νίκο Ζαμάνη, τον οποίο γνωρίζω αρκετά καλά και από τα παλιά χρόνια που ήταν απλά σαν φίλαθλος, οπότε δεν μπήκαμε σε μία ιδιαίτερα μεγάλη διαδικασία. Ήρθα σε μία δύσκολη περίοδο, μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό. Δεν μπήκαμε σε μία συζήτηση για το μέλλον. Σίγουρα θα έρθει και αυτή η ώρα να γίνει η συζήτηση και εύχομαι να πάνε τα πράγματα καλά να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και την επόμενη χρονιά".

-Ερώτηση από έναν ακροατή. Στις πόσες συνεχόμενες ήττες θα πρέπει να αποχωρεί ένας προπονητής από μία ομάδα;

"Αν θέλεις να απαντήσω γενικά, πιστεύω ότι ένας προπονητής πρέπει να κοιτάει λίγο διαφορετικά, όταν έχει χάσει κάπως τα αποδυτήρια. Όταν έχει αλλάξει ο τρόπος που τον κοιτάνε οι ποδοσφαιριστές του. Νομίζω αυτή είναι η στιγμή που ο προπονητής δεν έχει θέση στα αποδυτήρια".

-Ερώτηση από ακροατή. Ο Αραμπούλι δεν περνάει καλή περίοδο στον δεύτερο γύρο, που μπορεί να οφείλεται αυτό;

"Δεν μπορώ να πω που οφείλεται. Είναι ένας αξιόλογος ποδοσφαιριστής. Έχω μίλησει αρκετά και μαζί του και πιστεύω ότι έχει στοιχεία και μπορεί να βοηθήσει τον Πανιώνιο. Το έχει κάνει ήδη άλλωστε. Τώρα αν περνάει μία περίοδο που δεν είναι πολύ καλά, εγώ θα έλεγα ότι δεν έχει να κάνει μόνο με τον ίδιο, αλλά και με την δημιουργικότητα γενικά της ομάδας. Ένα σέντερ φορ δεν μπορεί να έχει μόνο αυτός την ευθύνη, αλλά συνολικά είναι πρόβλημα μίας ομάδας. Από τις ατυχίες που είχε ο Πανιώνιος ήταν και η απώλεια παικτών έμπειρων, όπως ο Μαξίμοβιτς και ο Άρσε. Ειδικά σε ένα ρόστερ σαν του Πανιωνίου, με τους περιορισμούς που υπήρχαν".

-Η ομάδα στο ματς με την ΑΕΚ, όπου έκανε και το ντεμπούτο σου, έδειξε μία πολύ καλή εικόνα. Που το αποδίδεις αυτό;

"Από τον τρόπου που τα παιδιά είδαν το παιχνίδι και δούλεψαν. Σε κανέναν σημείο του αγώνα δεν φοβήθηκαν την ΑΕΚ. Έλεγα στα παιδιά όλη την εβδομάδα ότι πρέπει να καταλάβουν τι σημαίνει Πανιώνιος, πρέπει να γνωρίζουν τι σημαίνει Πανιώνιος. Η Νέα Σμύρνη πάντα ήταν από τις πιο δύσκολες έδρες. Άρα λοιπόν είναι μία ομάδα υπολογίσημη. Τα παιδιά έπρεπε να πιστέψουν στους εαυτούς τους. Αυτό φάνηκε από το πρώτο λεπτό".

-Ερώτηση ακροατή. Υπάρχουν παιδιά από την Ακαδημία που έχουν προοπτικές;

"Βεβαίως, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν έχω προλάβει ακόμα να δω αυτά που ήθελα. Πρόλαβα και είδα δύο παιχνίδι της Κ19, είδα ότι υπάρχουν παιδιά και ήδη έχουμε 3-4 παιδιά στην πρώτη ομάδα και ακολουθούν κι άλλα από πίσω. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στην Ακαδημία, υπάρχουν παιδιά. Βέβαια χρειάζεται δουλεία και σωστή διαχείρηση. Ο Πανιώνιος είναι ομάδα που δίνει ευκαιρίες στα νέα παιδιά".

-Ερώτηση ακροατή. Καλύτεροι συμπαίκτες σου; Πάντις, Σαπουντζής;

"Εντάξει, για τον Πάντις τι να πω έγω. Ήταν από τους μεγαλήυτερους παίκτες. Ο Αντώνης επίσης από τους ποδοσφαιριστές που αγαπήθηκαν πάρα πολύ στη Νέα Σμύρνη. Είναι και από τα παιδιά που είναι πολύ καλός φίλος, μέχρι και σήμερα μιλάμε. Ο Πανιώνιος έχει να μετρήσει αμέτρητους ποδοσφαιριστές. Αν πιάσουμε αυτή τη συζήτηση θα θέλουμε δύο εκπομπές".

-Ένας πρώην συμπαίκτης σου ο Άκης Μάντζιος ήταν στην ομάδα από την περασμένη σεζόν και αποχώρησε στην αρχή της φετινής περιόδου. Να φανταστώ ότι μίλησες μαζί του όταν ανέλαβες τον Πανιώνιο;

"Με τον Άκη μιλήσαμε όταν έμαθε ότι ανέλαβα την ομάδα, με πήρε τηλέφωνο για να μου ευχηθεί καλή επιτυχία. Δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες . Όπως σου είπα ήταν μία περίεργη εβδομάδα. Μιλήσαμε λίγο στο τηλέφωνο, αλλά σίγουρα μου είπε κάποια πράγματα κι αυτός από την εμπειρία του στην ομάδα, γιατί η ομάδα ξεκίνησε με τον Άκη".

-Ερώτηση από ακροατή. Θέλει το σχόλιο σου για τους Πάνθηρες...

"Οι Πάνθηρες είναι η ψυχή του Πανιωνίου. Παραδοσιακά και από την εποχή την δικιά μου πάντα στο ίδιο σημείο, στηρίζουν την ομάδα και στη Νέα Σμύρνη και εκτός έδρας. Ο ρόλος τους είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα, Εγώ έχω τύχει και στις δύο χρονιές του υποβιβασμού. Πολύ δύσκολες σεζόν, αλλά ανεβήκαμε αμέσως. Το DNA της ομάδας έιναι πολύ μεγάλο, ο κόσμος έχει απαιτήσεις. Αυτό που είχε γίνει στον τελικό ήταν κάτι το απίστευτο. Μπορεί ο κόσμος να είναι λίγο απογοητευμένος, αλλά σιγουρα ο Πανιώνιος έχει κόσμο. Είναι σημαντικό για τα νέα παιδιά η στήριξη του κόσμου".

-Ερώτηση από ακροατή. Πότε έκλαψες στο ποδόσφαιρο;

"Έκλαψα στους υποβιβασμούς. Επίσης στο γκολ με τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό και βέβαια στον τελικό, που ήταν κάτι πολύ σημαντικό".

-Coach εσύ είσαι θετικός ή αρνητικός στο να διεξαχθούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ με τόσο μεγάλη καθυστέρηση;

"Κακά τα ψέματα, είναι μία δύσκολη κατάσταση. Όλες οι ομάδες έχουν βγει από τον ρυθμό τους. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να μπουν ξανά και να φτάσουν στα επίπεδα που ήταν πριν. Αυτό όσον αφορά το αγωνιστικό. Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω αν πρέπει να είμαστε πολύ αισιόδοξοι κατά πόσο θα έχουμε ξεπεράσει το πρόβλημα. Δηλαδή λένε για τέλος Απριλίου, για αρχές Μαϊου. Λένε ότι η απαγόρευση θα σταματήσει 27 Απρίλιου, αυτό δεν σημαίνει ότι αμέσως ξεκινούν και οι προπονήσεις. Θα πρέπει να υπάρξει μεγάλο χρονικό διάστημα, για να μπουν οι παίκτες ξανά στην δράση. Θες τρεις με τέσσερις εβδομάδες, αλλά και πάλι δεν θα είναι στο ίδιο σημείο με πριν. Μετά μπαίνουν κι άλλα ερωτήματα. Πότε θα ξεκινήσουν οι αγώνες, πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία για τη νέα χρονια, πότε θα ξεκινήσει η επόμενη σεζόν; Θα γίνουν λογικά χωρίς κόσμο τα ματς τωρα. Είναι πολλά τα θέματα που προκύπτουν. Δεν ξέρω, είναι μεγάλο ερωτηματικό. Πάνω απ' όλα περιμένουμε τους ειδικούς και πότε θα είναι έτοιμη η κοινωνία να μπει ξανά σε έναν ρυθμό".

-Εφόσον γίνουν τελικά οι αγώνες, πιστεύεις ότι ο Πανιώνιος μπορεί να καταφέρει με τα δεδομένα που υπάρχουν να πετύχει την παραμονή;

"Οι ομάδες για μένα πέφτουν στο γήπεδο. Δεν πέφτουν στα λόγια. Αν ο Πανιώνιος είναι να πέσει θα πέσει στο γήπεδο. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε έτοιμοι και να δώσουμε τα πάντα. Δουλειά, πειθαρχία και πίστη. Ειναι πράγματα που πρέπει να περαστούν στους παίκτες, ήδη έχει γίνει η αρχή. Αυτά πιστεύω και εγώ. Αν παρθεί η απόφαση να γίνουν οι αγώνες, εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι".

-Ερώτηση ακροατή. Η γνώμη σου και αν υπάρχει επικοινωνία με τον Παναγιώτη Κόρμπο;

"Ο Παναγιώτης είναι ο φυσικός αρχηγός της ομάδας. Βρίσκεται χρόνια στην ομάδα, γνωρίζει καλά και το DNA του Πανιωνίου και την ομάδα γενικότερα. Έχει ζήσει και καλές και άσχημες περιόδους. Είναι ένα παιδί που το εκτιμώ και σαφώς και έχω επικοινωνία μαζί του".

-Προπονητικά από ποιον θεωρείς ότι έχεις πάρει πράγματα;

"Έκατσα δίπλα στον Φερνάντο Σάντος αρκετά χρόνια στις Εθνικές ομάδες και έχω πάρει αρκετά στοιχεία από εκείνον. Αλλά ένας προπονητής θα πρέπει να χτίσει την δική του φιλοσοφία, να έχει τον δικό του χαρακτήρια. Έχω πάρει στοιχεία σίγουρα και προσπάθησα να τα περάσω στον δικό μου χαρακτήρα".

-Η επιθυμία σου να γίνεις προπονητής ξεκίνησε με το που τελείωσες το ποδόσφαιρο;

"Ναι, ήθελα από την αρχή. Με το που σταμάτησα το ποδόσφαιρο αμέσως μπήκα στις σχολές και τις τελείωσα εδώ και τρία χρονία περίπου. Είναι ένα δύσκολο επάγγελμα. Και στην Ελλάδα είναι ακόμα πιο δύσκολο γιατί κρίνεσαι μόνο από το αποτέλεσμα και είναι άσχημο σε μία δουλειά να κρίνεσαι μόνο από το αποτέλεσμα. Είναι μία δουλειά που την αγαπάω. Ένας προπονητής δεν σταματάει ποτέ, καθημερινά θέλει βελτίωση και μαθαίνει".

-Φαντάζομαι είναι σημαντικό για σένα που βρίσκεσαι προπονητικά τώρα στον Πανιώνιο...

"Για πολλούς λόγους είναι σημαντικό για μένα. Ο Πανιώνιος είναι σημαντικό κομμάτι για μένα και θέλω να πετύχω και εγώ και η ομάδα".

-Εφόσον παραμείνει η ομάδα στην Σούπερ Λιγκ, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο και τη νέα σεζόν ο Πανιώνιος να μην πάρει αδειοδότηση...

"Εμείς θα κοιτάξουμε να είμαστε έτοιμοι για όποιο σενάριο και αν ειναι αυτό, για την Σούπερ Λιγκ μιλάω. Είτε δηλαδή πάρουμε την αδειοδότηση είτε όχι. Οφείλουμε να προετοιμάσουμε όσο καλύτερα γινεται. Σίγουρα χωρίς την άδεια τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Υπάρχουν πολλά συμβόλαια που λήγουν, δεν θα έχουμε το δικαίωμα να ανανεώσουμε όλα τα συμβόλαια και θα πρέπει να γίνουν αποφάσεις ανάλογα με το τι σου επιτρέπει ο κανονισμός. Ήδη κάνω κάποιες σκέψεις εγώ στο μυαλό μου. Θα πρέπει να μιλήσω βέβαια και με τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά όλα πρέπει να πάρουν μία σειρά".

-Πολλοί λένε ότι αν δεν γίνουν οι αγώνες των πλέι άουτ τότε το καλύτερο σενάριο θα ήταν να υπάρξει αναδιάρθρωση στο πρωτάθλημα και να γίνοτν 16 οι ομάδες τη νέα σεζόν...

"Θα έλεγα ότι είναι το πιο δίκαιο. Θα ήταν άδικο να ρίξεις ομάδες χωρίς να παίξουν τους αγώνες. Θα ήταν πιο δίκαιο να ανέβουν οι δύο ομάδες από την Β' και να πάμε σε ένα πρωτάθλημα 16 ομάδων".

-Γνώμη για το φετινό ρόστερ της ομάδας;

"Είναι μία ομάδα που ναι μεν έχει θέματα, αλλά εχει αξιόλογα παιδιά, υπάρχει μία βάση, ένας κόρμος και να χτιστεί σωστά η ομάδα για τη νέα σεζόν. Δεν είναι εύκολο τα νέα παιδιά να μπουν αμέσως στα βαθιά".

Ερώτηση ακροατή. Η σχέση σας με τον Χρήστο Δάρα;

"Ο Χρήστος είναι ένας άνθρωπος πολλά χρόνια στην ομάδα. Έχει βοηθήσει τα μέγιστα στην ομάδα. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία, εγώ φυσικά τον ήξερα όλα αυτά τα χρόνια και από το πόστο του γιατρού. Πιστεύω ότι παλεύει και προσπαθεί κι αυτός για το καλύτερο για τον Πανιώνιο".

-Ο κόσμος αναφέρεται στο Κύπελλο του 1998... Φαντάζομαι πως ήταν και για σένα από τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας σου...

"Ήταν από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας μου. Μπορεί μετά να πήγα για πέντε χρόνια στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν πήρε κάτι. Ήταν πολύ σημαντικό εκείνο το Κύπελλο για εμένα. Ήταν μία ξεχωριστή στιγμή της καριέρας μου. Τότε το πιστεύαμε πολύ, πήγαμε στο Καραϊσκάκη για να πάρουμε το Κύπελλο".

-Φυσικά δεν ξεχνάει κανείς και τα όσα ζήσαμε μετά το Κύπελλο. Με την λαοθάλασσα του κόσμου στη Νέα Σμύρνη...

"Πραγματικά εκείνες οι στιγμές ήταν απίστευτες. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν ερχόμασταν με το πούλμαν πίσω, κάπου στην πλατεία της Νέας Σμύρνης είδα μία γιαγιά γύρω στα 80 σε ένα μπαλκόνι να πανηγυρίζει με κασκόλ και σημαία του Πανιωνίου. Μία στιγμή που σου μένει, είναι χαραγμένη στην μνήμη μου".

-Ερώτηση ακροατή. Για το που χρωστάς την καριέρα σου;

"Γεννήθηκα ποδοσφαιρικά στον Πανιώνιο. Στη συνέχεια η εξέλιξη ήταν ο Παναθηναϊκός, αλλά η ποδοσφαιρική μου γέννηση ήταν στον Πανιώνιο και χρωστάω πολλά σε αυτή την ομάδα. Ξεκίνησα 8 χρονών στην ομάδα με τον συγχωρεμένο τον Κωστάρα, ο οποίος ήταν δάσκαλος στις ακαδημίες του Πανιωνίου".

Ακούστε αναλυτικά την συνέντευξη του Παναγιώτη Κόρμπου στον αέρα του Panionianea Radio (από το 35:32).



Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια