Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

«Ένα πρωτάθλημα και μετά ας…φύγω, με την σημαία!»

«Ο Πανιώνιος όπως τον έζησα» Από τις τρείς πρώτες γραμμές της προαναγγελίας για τον φίλαθλο του Πανιωνίου που έρχεται στην στήλη «Ο Πα...

«Ο Πανιώνιος όπως τον έζησα»

Από τις τρείς πρώτες γραμμές της προαναγγελίας για τον φίλαθλο του Πανιωνίου που έρχεται στην στήλη «Ο Πανιώνιος, όπως τον έζησα», αρκετοί αναγνώστες μπορεί να καταλάβουν ποιος είναι, γιατί από το κατάστημα που διατηρούσε στην πλατεία (μία είναι η καλύτερη πλατεία σε όλη την Ελλάδα), είχαν «παρελάσει» πολλές γενιές παικτών ποδοσφαίρου και μπάσκετ και φιλάθλων.

Τερματοφύλακας στις ομάδες του «Πεντζάρα» (Πεντζαρόπουλου), τους Πάνθηρες και τους Λύκους, άκουγε τον «ήρωα του Τάμπερε» να του λέει ότι έπρεπε να έκανε γρήγορες εξόδους, όταν η μπάλα είναι στον αέρα για να προλάβαινε τον επιθετικό.

Γνώρισε από μικρό παιδί, τους μυθικούς ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου, τους μπασκετμπωλίστες του. Στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, το νυν «Α. Βαρίκας», άναβε κεριά μαζί με τον Μάκη Δενδρινό, τον Λελέκη, τον Λάμπρου κι άλλους για να κάνουν… «κηδεία» στον Ολυμπιακό, τον οποίο ο Πανιώνιος νικούσε για…πλάκα, σε κάποιες περιόδους, στα τέλη της δεκαετίας του ’60.

«Γεννήθηκα Πανιώνιος και γεννήθηκα Νεοσμυρνιώτης, γιατί η μητέρα μου γέννησε στο κτίριο του Βλουμίδη, απέναντι από το «Αστόρια». Γεννήθηκα μέσα σ’ αυτή την πόλη και είμαι κατά κυριολεξία αυτό που λένε, γέννημα-θρέμμα.

Και τα δυο Κύπελλα του ποδοσφαίρου και αυτό του μπάσκετ, είχαν πάει στο κατάστημα για την φωτογράφηση πολλών Πανιώνιων φιλάθλων.

«Έχω βιώσει πολλή αδικία για τον Πανιώνιο. Δεν χάναμε. Μας…χάνανε. Τι να πρωτοθυμηθώ; Στην Λεωφόρο που χτύπησαν τον Φίλη για να παίξει ο Αρώνης; Στην Νέα Σμύρνη που ο Λίμα σούταρε, ο Κελεσίδης έχασε την μπάλα που πήγαινε στα δίχτυα. Πετάγεται ο Μαριόλης και με το δεξί χέρι έβγαλε την μπάλα σε κόρνερ. Και ο διαιτητής έδωσε κόρνερ!! Ήμουν στα υβριστικά και με κρατούσαν τρείς να μην πηδήξω μέσα» θυμάται ο Δημήτρης Καγκελάρης, ο «Λώλος» και εκφράζει την επιθυμία του: «Οι Πανιώνιοι ατσαλώνονται με την αδικία και συνεχίζουν να είναι μόνο Πανιώνιοι. Κύπελλα έχω πανηγυρίσει. Ένα πρωτάθλημα, θέλω και μετά ας…φύγω. Με την σημαία από επάνω…».

Δεν υπάρχουν σχόλια