Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Σαραμαντάς: «Αγαπάω τον Πανιώνιο και θέλω να συνεχίσω στην ομάδα» (audio)

Το δέσιμο και την αγάπη του για τον Πανιώνιο εξέφρασε ο Γιώργος Σαραμαντάς, στην συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδκικτυακή ραδιοφωνική ε...

Το δέσιμο και την αγάπη του για τον Πανιώνιο εξέφρασε ο Γιώργος Σαραμαντάς, στην συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδκικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή του panionianea.gr.

Ο 28χρονος αριστερός μπακ του Ιστορικού φιλοξενήθηκε στον αέρα του Panionianea Radio και μίλησε τόσο για την κατάσταση που ζούμε όλοι με την καραντίνα λόγω κορονοϊού, όσο και για τον Πανιώνιο, αλλά και τον ίδιο.

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής απάντησε σε όλα τα δικά μας, αλλά και σε όλα τα ερωτήματα των ακροατών φίλων του Ιστορικού και πραγματικά είπε πολλά και ενδιαφέροντα.

Διαβάστε τα κυριότερα αποσπάσματα από τα όσα είπε ο Γιώργος Σαρμαντάς: 

-Γιώργο πως ζεις, πως βιώνεις την κατάσταση με την καραντίνα; 

"Είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση για όλο τον κόσμο. Μέσα απ' όλο αυτό δοκομάζονται και οι αντοχές μας. Θα κάμνουμε την υπομονή που πρέπει για να βγούμε αισιόδοξοι και με υγεία από αυτό τον ιό. Πιστεύω πως είναι κάτι που φτάνει στο τέλος του και θα το ξεπεράσουμε. Ήταν πολύ καλή η αντίδραση αυτών που διοικούν. Τα κρόυσματα δεν είναι ίδια όπως σε άλλες χώρες, λίγη υπομονή και όλα θα πάνε καλά".

-Τι κάνεις στο σπίτι, πως περνάς την ώρα σου;

"Υπάρχουν επιλογές. Εγώ περνάω ώρα με την οικογένεια μου. Κάποιος μπορεί να διαβάσει ένα βιβλίο, όποιος θέλει να κάνει 1-2 ώρες γυμναστική, να ακούσει μουσική, υπάρχουν επιλογές για τους ανθρώπους".

-Ένας επαγγελματίας ποδοσφιαιριστής, όμως, πρέπει να κρατηθεί και σε μία καλή κατάσταση. Είναι δύσκολο φανταζόμαι αυτή την περίοδο για εσάς...

"Είναι πολύ δύσκολο με τους περιορισμούς. Ένας επαγγελματίας αθλητής πρέπει να μην αφήνει τον εαυτό του και να κάνει προπόνηση, γιατί ουσιαστικά το σώμα του ποδοσφαιριστή είναι η τράπεζα του, είναι αυτόι που τον βοηθάω να εξελιχθεί. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι στην επανέναρξη του πρωταθλήματος όποτε και αν γίνει".

-Πόσο εύκολο είναι να γίνουν, αν γίνουν, τα ματς των play off - play out, μετά από τόσο μεγάλη διακοπή;

"Είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί, όλοι οι ποδοσφαιριστές θα είναι εκτός ρυθμού. Αυτή η διακοπή είναι σαν την καλοκαιρινή διακοπή και απαραίτητα μετά ένας ποδοσφαιριστής θα πρέπει να μπει σε μία προετοιμασία. Δεν είναι εύκολο και θέλει χρόνο. Εγώ προσωπικό δεν το εγκρίνω, λόγω του ότι και ρυθμό δεν θα έχουμε, χωρίς φιλάθλους, μέσα στις συνθήκες του Καλοκαιριού. Δεν υπάρχει κάτι θετικό ουσιαστικά".

-Μας είχε εκφράσει ο Λεωνίδας Βόκολος εδώ πριν λίγες μέρες, την δυσκολία και τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν εφόσον αποφασιστεί να γίνουν τελικά το ματς μέσα στο Καλοκαίρι...

"Δεν πρέπει να γίνουν τα ματς, αυτό πιστεύω προσωπικά. Πρέπει να αποφασίσουν το τι θα γίνει με την κατάταξη, να αποφασίσουν ότι πιο δίκαιο γίνεται. Αν τελικά αποφασιστεί επανέναρξη και συνεχίσουμε τους αγώνες, θα είναι μικρά τα χρονικά περιθώρια και θα πιέσουν καταστάσεις για να βγουν τα ματς. Δεν θα γίνουν κατάλληλα δηλαδή τα παιχνίδια. Θα γίνουν προχειροδουλειές, απλά για να βγει η σεζόν. Ελπίζω να βρεθεί η καλύτερη και πιο δίκαιη λύση".

-Πως βλέπεις το σενάριο με τις 16 ομάδες;

"Για εμένα η αναδιάρθρωση και αυτή η λύση με τις 16 ομάδες αυτή τη στιγμή, όπως έχουν έρθει τα πράγματα, φαντάζει η πιο δίκαιη για όλους. Πιστεύω ότι είναι η πιο σωστή λύση τώρα".

-Μετά τον Κόρμπο είσαι ο παίκτης με τα περισσότερα χρόνια στην ομάδα. Πως νιώθεις στον Πανιώνιο;

"Φέτος συμπλήρωσα την τρίτη μου σεζόν. Την αγαπώ αυτή την ομάδα, έχω δεθεί με τον Πανιώνιο. Προσπαθώ να δίνω την καρδιά μου γι' αυτή την ομάδα και αυτό το σήμα. Πάντα μέσα στο γήπεδο είμαι στο 100%, ανεξαρτήτως εμφάνισης, γιατί σίγουρα στο ποδόσφαιρο δεν έχεις πάντα καλές εμφανίσεις. Όταν παίζεις όμως για μία ομάδα που γουστάρεις θα βγάλεις ψυχή και πάθος. Ελπίζω για τον Πανιώνιο να πάνε όλα καλά, γιατί την αγαπάω αυτή την ομάδα".

-Ερώτηση ακροατή. Τι έφταιξε φέτος για την κακή πορεία της ομάδας;

"Είναι πάρα πολλά. Ο κόσμος του Πανιωνίου τα ξέρει. Δεν θέλω να πάρω συγκεκριμένη θέση για το τι έπαιξε ρόλο και τι όχι. Πάντως σε μία κακή χρονιά όλοι έχουν το μερίδιο ευθύνης τους. Από την διοίκηση, μέχρι τους ποδοσφαιριστές και τις επιλογές. Ήταν λάθος η φετινή σεζόν του Πανιωνίου. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας".

-Είναι πολλά τα μηνύματα που έρχονται για σένα από τον κόσμο του Πανιωνίου...

"Ευχαριστώ τον κόσμο του Πανιωνίου που στηρίζει και εμένα και την ομάδα. Τους ευχαριστώ για την υπομονή τους. Σίγουρα όταν είσαι φίλαθλος μίας τόσο ιστορικής ομάδας η υπομονή σου εξαντλείται κάποια στιγμή. Υπάρχει κατανόηση και από την μεριά μας και από τις μεριά τους. Στο τέλος όλοι θέλουμε το καλό της ομάδας αυτό ειναι το σημαντικό".

-Γιώργο πόσο δύσκολο ήταν για εσάς φέτος το -6 που είχατε από το ξεκίνημα της σεζόν;

"Το -6 ήταν όντως ένα δύσκολο εμπόδιο για εμάς. Προσπαθήσαμε να το ανακάμψουμε, αλλά μία ομάδα με τέτοιο νεανικό ρόστερ δεν είναι εύκολο. Δεν ενισχυθήκαμε και με μεταγραφές γιατί δεν γινόταν. Προσπαθήσαμε, αλλά ήταν κάτι δύσκολο".

-Αν τελικά γίνουν οι αγώνες, μπορεί ο Πανιώνιος να τα καταφέρει;

"Πάντα αυτή η ομάδα για πολλούς λόγους μπορεί να παλέυει μέσα στο γήπεδο. Δεν παρατάμε κανένα παιχνίδι. Κανένας από τα παιδιά στα αποδυτήρια δεν πρόκειται να μην δώσει το 100% για να σωθεί η ομάδα".

-Ερώτηση ακροατή: Αν θες να μας πεις κάτι για την περίοδο Ανιγκό στην ομάδα και που φαινόταν ότι δεν σε υπολόγιζε...

"Δεν θέλω να εκθέτω κάποιον άνθρωπο. Ούτε θέλω να κλαίγομαι για το τι φταίει. Σίγουρα όταν έρχεται ένας νέος προπονητής είναι φυσιολογικό να μην του αρέσουν κάποιοι παίκτες. Εμένα με στεναχωρεί όταν ένα παιδί τα δίνει όλα, είναι σωστός και δεν δημιουργεί θέμα να δρα ένας προπονητής αρνητικά εις βάρος του. Να δρα υπόγεια για να τον προσβάλει, δεν είναι ωραίο πράγμα, αυτό είναι το χειρότερο. Αν το παιδί έχει προσφέρει στην ομάδα και θέλει το καλό της ομάδας καλό είναι να έχει την ανάλογη αντιμετώπιση. Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται υπομονή. Υπάρχει και πόλεμος νεύρων κάποιες στιγμές".

-Το συμβόλαιο σου λήγει το Καλοκαίρι. Έχουμε να πούμε κάτι γι΄αυτό το θέμα;

"Όπως και σε κάποια άλλα παιδιά, έτσι και εμένα το συμβόλαιο μου λήγει το Καλοκαίρι. Ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία θα είναι ο Πανιώνιος εγώ θα ήθελα να παραμείνω στην ομάδα. Όπως σας είπα, την γουστάρω αυτή την ομάδα και από εκεί και πέρα θα δούμε τις εξελίξεις. Ακόμα δεν έχει γίνει κάτι, αυτή την περίοδο δεν μπορούν να γίνουν και πολλά".

-Πες μας δύο λόγια για την έλευση του Λεωνίδα Βόκολου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας...

"Ο κ. Βόκολος είναι ένας άνθρωπος που και με τα λόγια του και με τις πράξεις του εμπνέει εμπιστοσύνη και μπορεί να κερδίσει έναν ποδοσφαιριστή. Είναι ένας ήρεμος άνθρωπος, έχει σωστή άποψη για το ποδόσφαιρο και μπορεί να βγάλει το καλύτερο εαυτό από έναν ποδοσφαιριστή Τακτικά και προπονητικά είναι πολύ καλός, άρα έχει όλο το παζλ και μπορεί να βοηθήσει πολύ. Έχει αφήσει ιστορία στην ομάδα ο κ. Βόκολος, δεν χρειάζεται να πω κάτι εγώ παραπάνω γι΄αυτό".

-Ερώτηση ακροατή. Γιώργο προτιμάς να παίζεις σαν μπακ ή λιγο πιο μπροστά;

"Όπου μπορώ να βοηθάω την ομάδα θα παίζω. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Μου αρέσουν και τα επιθετικά στοιχεία σίγουρα".

-Από ακροατή. Μετά τον Κόρμπο και τον Τσιλούλη και εσύ λες ότι θες να μείνεις στην ομάδα ανεξάρτητα από την κατηγορία που θα είναι. Πολύ σημαντικό αυτό...

"Είναι σημαντικό αυτό, ναι. Ο Πανιώνιος έχει ένα καλό κλίμα. Τα περισσότερα παιδιά είναι Έλληνες και δεν έχουν να κάνουν όλα με τα λεφτά. Είναι και το πάθος των παικτών να αγωνίζονται σε αυτή την ομάδα.".

-Όπως μας είχε παι και ο Τσιλούλης, εφόσον τελικά πέσει η ομάδα, για εσάς είναι σημαντικό να την ανεβάσετε ξανά...

"Είναι όντως πολύ σημαντικό για εμάς. Πιστεύω ότι θα γίνει. Αν πάμε σε αυτό το κακό σενάριο, πιστεύω οι περισσότεροι θα είμαστε εκεί και θα ξανά ανέβουμε όλοι μαζί. Μιλάμε πάντα για την χειρότερη περίπτωση του υποβιβασμού".

Ακούστε αναλυτικά την συνέντευξη του Γιώργου Σαραμαντά στον αέρα του Panionianea Radio (από το 55:40).



Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια