Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

86 θάνατοι - 71 νέα κρούσματα, 1955 συνολικά

Οι τελευταίες εξελίξεις στην χώρα μας για τον κορονοϊό από το Υπουργείο Υγείας. Τρεις ακόμη θάνατοι στην Ελλάδα. Όπως ανακοίνωσε ο λοιμ...

Οι τελευταίες εξελίξεις στην χώρα μας για τον κορονοϊό από το Υπουργείο Υγείας. Τρεις ακόμη θάνατοι στην Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, 71 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 1.955.

Τρεις ακόμη συμπολίτες μας έχασαν την ζωή τους, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να ανέρχεται πια σε 86.

Από τους νεκρούς, 23 είναι γυναίκες και υπόλοιποι άνδρες.

79 ασθενείς μέχρι σήμερα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 16 έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Αναφορικά με τη χρήση γαντιών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, τόνισε πως «Λίγες είναι οι ενδείξεις ότι η χρήση τους προσφέρει προστασία. Οι προθέσεις είναι καλές, αλλά η εκτεταμένη χρήση είναι πολλές φορές μάταιη. Πολλοί φορούν γάντια για να προστατευτούν, αλλά έχουν και κινδύνους. Η υπερβολική εξάρτηση από τα γάντια προσφέρει ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας και μπορεί να προκαλέσει εφησυχασμό».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να σταματήσουμε τη χρήση γαντιών μιας χρήσης σε εξωτερικές δραστηριότητες και συνέστισε στον κόσμο να πλένει τα χέρια με σαπούνι και νερό ή με αντισηπτικό εάν έχουμε μόλις γυρίσει από σούπερ μαρκετ, φαρμακεία ή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Σε ειδικές συνθήκες συγχρωτισμού θα μπορούσε να υπάρξει χρήση μάσκας», τόνισε ο κ. Τσιόδρας κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπ. Υγείας για την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια