Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

«Πολύ ωραίο συναίσθημα να παίζεις στον Πανιώνιο - Δεν ξεπεράσαμε ποτέ το ψυχολογικό βάρος του -6»

Μένουμε σπίτι και... μένουμε panionianea.gr . Στο βραδινό live (20/4) της ιστοσελίδας μας στο instagram συνομιλίσαμε με δύο νεαρούς ποδο...

Μένουμε σπίτι και... μένουμε panionianea.gr. Στο βραδινό live (20/4) της ιστοσελίδας μας στο instagram συνομιλίσαμε με δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές του Ιστορικού.

Ο λόγος για τον Γιάννη Οικονομίδη και τον Δημήτρη Νίκα, οι οποίοι φυσικά από το σπίτι τους μας μίλησαν για τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν προκύψει λόγω κορονοϊού, αλλά φυσικά και για τον Πανιώνιο.

Αρχικά. ο 22χρονος μέσος του Ιστορικού, μεταξύ άλλων μίλησε...

Για την περίοδο της πανδημίας: "Είμαστε συνέχεια σπίτι και προσπαθούμε να διατηριθούμε όσο γίνεται. Περίπου 1,5 μήνα είμαστε εκτός προπονήσεων. Είναι δύσκολο να διατηριθούμε μόνοι μας, αλλά προσπαθούμε. Μιλάω και με τον γυμναστή της ομάδας, για το πρόγραμμα που κάνουμε. Κάθε μέρα προπόνηση, αερόβια κατάσταση. Από εκεί και πέρα, περισσότερη προσοχή στην διατροφή. Δεν μπορούμε και πολλά πράγματα".

Για το αν και πως θα γίνουν τα play out: "Θα εξαρτηθεί και από τον χρόνο που θα έχουμε για προετοιμασία. Θα είναι πολύ δύσκολο, σίγουρα δεν θα είμαστε στο 100%. Θα είναι δύσκολο μέσα στο Καλόκαιρι να γίνει το πρωτάθλημα, με τέτοιες θερμοκαρίσες στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό που λογικά δεν θα υπάρχει κόσμος στα γήπεδα, ειδικά για εμάς που έχουμε ανάγκη τον κόσμο στο πλευρό μας. Θα θέλαμε τους φιλάθλους σε κάθε φάση να είναι εκεί μαζί μας".

Για την δική του εμπειρία σαν επαγγελματίας στον Πανιώνιο: "Είναι η τρίτη μου χρονιά ως επαγγελματίας στην ομάδα. Το να παίζεις σε μία ομάδα σαν τον Πανιώνιο και στην πρώτη κατηγορία είναι πολύ ωραίο συναίσθημα. Ειδικά για εμένα που ήμουν από τις Ακαδημίες. Ήταν ένας στόχος μου να παίξω στην πρώτη ομάδα. Έχω ζήσει και καλές και πιο δύσκολες στιγμές.  Ο Πανιώνιος είναι ομάδα που μπορεί να αντέξει και να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο, εκεί που βρισκόταν δηλαδή".

Ο νεαρός μέσος αναφέρθηκε και στην φετινή σεζόν της ομάδας και στο τι έφταιξε για την κακή πορεία: "Αγωνιστικά δεν ξεπεράσαμε ποτέ το ψυχολογικό βάρος του -6 από την αρχή. Ήμασταν κολλημένοι στις τελευταίες θέσεις και δυστυχώς δεν καταφέραμε να το διαχειριστιούμε όπως πρέπει. Το -6 στην αρχή πιστεύαμε θα το ξεπεράσουμε, αλλά αποδείχυηκε πολύ πιο δύσκολο τελικά. Το ματς με τον Βόλο στην αρχή ήταν κομβικό σημείο, μας επειρέασε για τη συνέχεια αυτό το παιχνίδι. Τα σκαπανεβάσματα στην απόδοση οφείλονται κατά  πολύ στο νεανικό ρόστερ που έχουμε. Σίγουρα και τα προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε ένα ρόστερ μικρό σαν το δικό μας".

Για τις αλλαγές προπονητή: "Η αλλαγή προπονητή σε επηρεάζει καλώς ή κακώς. Πολλές φορές βοηθάει την ομάδα στην αρχή, αλλά σε βάθος χρόνου δεν σε βοηθάει στο να έχεις αποκτήσει μία συνοχή ως ομάδας".

Για την έλευση του Λεωνίδα Βόκολου: "Δεν έχουμε δουλέψει πολύ, αλλά η εμφάνιση με την ΑΕΚ δίχνει αυτό που προσπάθησε να αλλάξει στην ομάδα. Από την αρχή στάθηκε στο θέμα ψυχολογίας και εμπιστοσύνης στους εαυτούς μας. Το γήπεδο είναι ο καθρέφτης και φάνηκε στο γήπεδο ότι αλλάξαμε την νοοτροπία σε αυτό το κομμάτι".

Για την θέση που προτιμά να αγωνίζεται: "Σαν επιτελικός μέσος, δεκάρι που λέμε. Εκεί νιώθω λίγο καλύτερα. Φέτος έπαιξα και πιο πίσω λόγω των συνθηκών και εκεί μπορώ να ανταπεξέλθω, αλλά πιο μπροστά νομίζω ότι μου πάει περισσότερο. Σίγουρα πρέπει να βελτιωθώ σε πολλά κομμάτια, αλλά περισσότερο χρειάζεται βελτίωση στα τελειώματα. Είναι όλα θέμα προπόνησης και προσπαθώ να το βελτιώσω".

Για το μέλλον του στον Πανιώνιο, καθώς το συμβόλαιο του τελειώνει το Καλοκαίρι: "Έχουμε κάνει μία πρώτη επικοινωνία με την ομάδα. Από εκεί και πέρα, όμως, δεν έχει προχωρήσει καθόλου η συζήτηση, κυρίως λόγω της κατάστασης. Περιμένουμε πρώτα να ολοκληρωθεί αυτό το θέμα. Έτσι, ακόμα δεν έχουμε καταλήξει κάπου".

Δημήτρης Νίκας

Από την μεριά του ο νεαρός τερματοφύλακας του Πανιωνίου μεταξύ άλλων μίλησε...

Για την ζωή στην καραντίνα: "Είναι δύσκολη η κατάσταση, δεν έχουμε και πολλά πράγματα να κάνουμε. Μένουμε σπίτι, με προπόνηση, με netflix, κανένα βιβλίο, video games, κλπ".

Για την εμπειρία του ως επαγγελματίας στον Πανιώνιο: "Στην πρώτη ομάδα είμαι για δεύτερη σεζόν, ως επαγγελματίας, αλλά και νωρίτερα είχα ανέβει για προπονήσεις. Στην ομάδα έχω ζήσει έντονα πράγματα και με τα πάνω της και με τα κάτω της".

Για την συνεργασία του με τους Κότνικ, Μαλέρμπ: "Να πω ότι όλα τα παιδιά, οι τερματοφύλακες, είναι πολύ καλά παιδιά και έχουμε πολύ καλή σχέση. Υπάρχει πολύ καλή επικοινωνία και μου δίνουν και αυτοί τις συμβουλές τους σαν πιο έμπειροι".

Για τις δυσκολίες της φετινής σεζόν: "Ξέραμε τις δυσκολίες από την αρχή, με το -6 και με τον περιορισμό μεταγραφών. Έπρεπε να δώσουμε στον κόσμο αυτό που περίμενε, αλλά ήταν κάτι πολύ δύσκολο. Υπήρχε πολύ πίεση και άγχος, ήταν δύσκολο να ανακάμψει η ομάδα. Ειδικά το -6 ήταν πολύ δύσκολο".

Για την επιστροφή Μαξίμοβιτς στην ομάδα: "Αν γίνουν τελικά τα ματς μέσα στο Καλοκαίρι το μόνο θετικό είναι ότι θα επιστρέψει και ο Μαξίμοβιτς, ο οποίος ήταν μία απώλεια μέσα στη σεζόν. Θα αποτελέσει ουσιαστικά μία καινούργια μεταγραφή για εμάς. Λόγω των συνθηκών της ομάδας δεν μπορούσαμε να ενισχυθούμε μέσα στην χρονιά".

Για τον ίδιο: "Έχω συμβόλαιο και την επόμενη σεζόν. Πρώτο βήμα για μένα είναι να κάνω το ντεμπούτο μου στον Πανιώνιο. Είναι η ομάδα για την οποία ανδρώθηκα, αγαπώ τον Πανιώνιο και ευελπιστώ να έρθουν καλύτερες ημέρες γι' αυτή την ομάδα. Μακροχρόνια σίγουραθα ήταν όνειρο μου να παίξω στο εξωτερικό, αν μου δοθεί η ευκαιρία".

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια