Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

15 νέα κρούσματα - 105 νεκροί - 2207 ασθενείς - 69 διασωληνωμένοι

Στα 15 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση του υπουργεί...

Στα 15 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Παράλληλα 3 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να αγγίζει τους 105. Οι 29 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 89,5% των θανόντων είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι 70 έτων και άνω.

Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα είναι 2.207.

Ακόμη 69 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι, με το 83% να έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 13 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες.

Παράλληλα, 33 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σε παγκόσμιο επίπεδο έως σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 2.109.000 κρούσματα του κορωνοϊού. Ταυτόχρονα, περισσότεροι από 526.000 άνθρωποι ενώ μολύνθηκαν από τον ιό, ανέρρωσαν και έγιναν καλά. Σε όλο τον κόσμο έχουν καταγραφεί παγκοσμίως 137.906 θάνατοι.

Στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τους περισσότερους θανάτους.

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως μελέτες δείχνουν την σημαντική έλλειψη ανοσίας και την ανάγκη επαγρύπνισης τους επόμενους μήνες.

Επιπροσθέτως, αναφερόμενος στο Πάσχα, είπε πως αυτές οι ημέρες έχουν έναν θρησκευτικό χαρακτήρα.

«Όταν πριν από 30 χρόνια σαν φοιτητής είχα επισκεφτεί το Άγιο Όρος για να δώ μια ακραία μορφή ζωής, μου είχαν μείνει τα λόγια ενός μοναχού "Η αρετή του ανθρώπου δεν είναι πλυμένα ρούχα που τα κρεμάς στο μπαλκόνι ειναι εσωτερικό βίωμα"», σημείωσε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια