Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Κορονοϊός: 103 νεκροί στην Ελλάδα

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων στη χώρα μας. Τους 103 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί από τον κορονοϊό στη χώρα μας. Το απόγευμ...

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων στη χώρα μας.

Τους 103 έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί από τον κορονοϊό στη χώρα μας.

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης μια 57χρονη γυναίκα άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης . Η άτυχη γυναίκα αντιμετώπιζε σοβαρό υποκέιμενο νόσημα, αφού είχε σακχαρώδη διαβήτη.

Νωρίτερα, στη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας είχε κάνει γνωστό ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται στα 2.192.

Παράλληλα, 72 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με διάμεση ηλικία τα 68 έτη. Την ίδια στιγμή, 29 άνθρωποι έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

«Δεν είναι ακόμα ο καιρός» είπε κ. Τσιόδρας σχολιάζοντας την άποψη πολλών ότι τα μέτρα θα πρέπει να αρθούν το συντομότερο δυνατό. Για τη μετάβαση στην επόμενη μέρα, εξήγησε ότι αυτή γίνεται έχοντας το βλέμμα μας στραμμένο στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες. Τα μέτρα επιστροφής στην κανονικότητα θα πρέπει να λαμβάνονται σταδιακά και θα επαναξιολογούνται ανάλογα με τα δεδομένα, είπε. Όπως ανέφερε ο ίδιος, γίνεται πολύς λόγος για τις χώρες που σταδιακά άρχισαν να αίρουν τα μέτρα, φέρνοντας ως παράδειγμα την Δανία όπου ανοίγουν τα σχολεία αλλά με εξαιρετικά μέτρα προφύλαξης για τους μαθητές. Όμως, πρόσθεσε ότι αν στη Δανία δουν δυο εβδομάδες αφότου ανοίξουν τα σχολεία ότι τα κρούσματα αυξάνονται, θα αναγκαστούν να τα ξανακλείσουν. «Ετοιμαστείτε για κάτι τέτοιο, γιατί αυτό θα γίνει, αυτό θα κάνουν όλες οι χώρες. Θα βλέπουν πως λειτουργούν τα μέτρα και αναλόγως θα πράττουν».

«Τα ερωτηματικά για τη σταδιακή αυτή άρση των μέτρων ακόμα αιωρούνται» σχολίασε ο κ. Τσιόδρας, τονίζοντας ότι το ζητούμενο και στη χώρα μας είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή. «Μας ενδιαφέρουν βασικές παράμετροι όπως να συνεχίσουμε να επιτηρούμε καλά τη νόσο και να έχουμε διαγνωστική επάρκεια. Ναι στην αισιοδοξία αλλά με ρεαλισμό και απόλυτη διαφάνεια σε ό,τι συζητιέται και σε ό,τι αποφασιστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα πρόσθεσε ότι στην χώρα μας υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι οι ηλικιωμένοι είναι κοντά μας, μένουν συχνά στο ίδιο σπίτι με εμάς, φυλάνε τα παιδιά μας κι όλα αυτά πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη όταν παίρνουμε αποφάσεις που αφορούν τα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια