Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Κορωνοϊός-μέτρα: Άδειες ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές για τους εργαζομένους γονείς

Για όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων και μέχρι τις 10 Απριλίου - Τι θα ισχύει για τους εργαζόμενους του δημό...

Για όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων και μέχρι τις 10 Απριλίου - Τι θα ισχύει για τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα

Νέα έκτακτα μέτρα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία θα υπογραφεί άμεσα, θα θεσμοθετηθεί η δυνατότητα χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι έχουν παιδιά ηλικίας έως 15 ετών.

Εκδίδεται άδεια ειδικού σκοπού για έναν από τους δύο γονείς, με πλήρεις αποδοχές, έως τις 10 Απριλίου. Για κάθε τέσσερις ημέρες απουσίας, μόνο η μία θα προσμετράται ως άδεια του εργαζόμενου.

Εάν ο ένας γονέας λάβει ειδικού σκοπού, ο άλλος δεν δικαιούται. Εάν ο ένας γονέας δεν εργάζεται, ο άλλος δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού.

Παράλληλα, στην Πράξη Ειδικού Περιεχομένου που κυρώνει η Κυβέρνηση προβλέπεται ενίσχυση των πιστώσεων του Υπουργείου Υγείας μέχρι όποιου ποσού απαιτηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, αποφασίστηκε αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για 14 ημέρες ενώ κλειστά θα παραμείνουν και τα φροντιστήρια σε όλη τη χώρα.

Τα μέτρα κρίθηκαν αναγκαία καθώς οι λοιμωξιολόγοι φοβούνται έξαρση του ιού τις επόμενες ημέρες.

Ήδη τα κρούσματα σε όλη τη χώρα ανέρχονται σε 89 ενώ ένας 66χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια