Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Κορονοϊός: 'Εκτος θάνατος στην Ελλάδα

Πρόκειται για 70χρονο, του οποίου τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά μετά το θάνατό του. Ενας 70χρονος που κατέληξε χθες (18/3) και είχε υπο...

Πρόκειται για 70χρονο, του οποίου τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά μετά το θάνατό του.

Ενας 70χρονος που κατέληξε χθες (18/3) και είχε υποβληθεί σε εξετάσεις για τον κορονοϊό, λίγο μετά τον θάνατό του ήρθαν τα αποτελέσματα και διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό. Πρόκειται για έναν άνδρα από την Καστοριά, η οποία μετράει το τρίτο θανατηφόρο κρούσμα και η αγωνία πλέον στην ευρύτερη περιοχή είναι έκδηλη. Η σύζυγος του θανόντος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Καστοριάς, ωστόσο είναι αρνητική στον κορονοϊό.

Ο 70χρονος διέμενε σε χωριό της Καστοριάς, όχι όμως σε ένα εξ αυτών της καραντίνας, αλλά σε παρακείμενο και γι αυτό και η ανησυχία είναι μεγάλη, καθώς υπάρχει μεγάλος φόβος για ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της κυβέρνησης (16/3), διατάχθηκε απαγόρευση εισόδου κι εξόδου για τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά λόγω της έξαρσης του κορονοϊού. Οι είσοδοι κι έξοδοι των χωριών φυλάσσονται με περιπολικά και μπαίνουν μόνο φορτηγά με φαγητά και ιατρικό προσωπικό.

Τα δύο πληττόμενα χωριά ανήκουν στο Δήμο Βοΐου στη Δυτική Μακεδονία. Για την επιτακτική ανάγκη να τεθούν σε καραντίνα τα χωριά είχε μιλήσει στο Open TV κάνοντας έκκληση ο δήμαρχος Βοϊου, Χρήστος Ζευκλής, τονίζοντας πως εντοπίστηκαν 10 κρούσματα κορονοϊού σε 60 κατοίκους.

Παράλληλα, τόνισε ότι προετοιμάζεται από τον κρατικό μηχανισμό ένα σύστημα τροφοδοσίας για τους κατοίκους αυτούς, τόσο σε τρόφιμα όσο και σε φάρμακα για όσο χρειαστεί, ενώ έκανε λόγο για «hot spot» του κορονοϊού στη χώρα μας, τόσο λόγω των πολλών περιστατικών όσο και λόγω των ηλικιών των θετικών κρουσμάτων, καθώς πρόκειται για ηλικιωμένους, στην πλειοψηφία τους, κατοίκους.

Πηγή: Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια