Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Κορονοϊός: Στους 8 οι νεκροί στην Ελλάδα

Στους οκτώ ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στην Ελλάδα. Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι κατέληξε από την Covid - 19 στο νοσ...

Στους οκτώ ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στην Ελλάδα.

Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι κατέληξε από την Covid - 19 στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος» ένας άνδρας ηλικίας 80 ετών που έπασχε από σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

Πρόκειται για το δεύτερο άτομο που χάνει τη ζωή του από τον φονικό ιό σε μία ημέρα. Νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι ένας ακόμα ηλικιωμένος που νοσούσε.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κοζάνης, ο έβδομος νεκρός στην Ελλάδα, είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας -σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ άνω των 85 ετών- από τη Δαμασκηνιά Βοΐου, ο οποίος νοσηλευόταν στο Μαμάτσειο και είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι η Δαμασκηνιά είναι ένα από τα δύο χωριά του Δήμου Βοΐου που έχουν μπει σε καραντίνα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και αυτός ο άτυχος άνδρας, είχε -όπως και τα υπόλοιπα έξι θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα- σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Επίσημες ανακοινώσεις για τη νέα αυτή εξέλιξη αναμένονται κατά την καθιερωμένη απογευματινή (18:00) ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Συνολικά και σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας είναι 464, με 42 νέα να ανακοινώνονται χθες Πέμπτη (19/03).

Από τα συνολικά κρούσματα, τα 72 είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης, 78 νοσηλεύονται και 16 άτομα είναι διασωληνωμένα.

Νέες εκκλήσεις
Κατά τη χθεσινή ενημέρωση, ο Σωτήρης Τσιόδρας απηύθυνε για μία ακόμα φορά έκκληση στους πολίτες να μείνουν στο σπίτι της και να προστατεύσουν τις ευπαθείς ομάδες από τη μετάδοση του ιού. «Δεν γίνεται τα πλοία μας να έχουν εικόνα Δεκαπενταύγουστου και να είναι γεμάτα. Αυτό υποβαθμίζει την προσπάθειά μας», τόνισε.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε την αυστηρή σύσταση πως «οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους και ότι η κυκλοφορία εκτός οικίας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο».

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορονοϊού αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητά μας και στο πλαίσιο αυτό «συνεχίζουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, με γνώμονα το καλύτερο για όλους μας».

Υπενθύμισε πως όσοι Έλληνες επιστρέφουν στη χώρα είναι υποχρεωτική η 14ήμερη απομόνωσή τους και τόνισε πως από σήμερα Παρασκευή (20/03) η επιτήρηση του μέτρου θα είναι αυστηρή σε όλη τη χώρα.

Πηγή: newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια