Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Κορονοϊός: 38 νεκροί στην Ελλάδα - 95 νέα κρούσματα - 1.156 στο σύνολο

Κορονοϊός: Η ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας Α...

Κορονοϊός: Η ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας

Ακόμα έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 38 εκ των οποίων, οι 29 είναι άντρες και οι 9 γυναίκες. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 79 έτη.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 95, την Κυριακή (29/03/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 1.156.

Ανακοίνωσε επίσης ότι 69 είναι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων το 77% με υποκείμενα νοσήματα. Την ίδια στιγμή, ένας άνθρωπος αποσωληνώθηκε από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και ένας ακόμα πήρε εξιτήριο.

Μέχρι στιγμής, έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 14.150 εργαστηριακά δείγματα.

Κρούσμα κορονοϊού καταγράφηκε σε δομή αστέγων, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας. Ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως εξετάστηκαν όλοι οι διαμένοντες. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Αναφερόμενος στη χρήση χλωροκίνης, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως αυτή σχετίζεται με πολλές παρενέργειες, και διαμήνυσε πως η χρήση της θα πρέπει να γίνεται με ιατρική παρακολούθηση.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας εμφανίστηκε αισιόδοξος τονίζοντας πως η καμπύλη διασποράς στη χώρα μας δείχνει βραδύτερο ρυθμό αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χώρες.

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια