Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Κορονοϊός: 32 νεκροί στην Ελλάδα - 95 νέα κρούσματα - 1.061 στο σύνολο

Κορονοϊός: Ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας Ακό...

Κορονοϊός: Ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας

Ακόμα τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 32 εκ των οποίων, οι 25 είναι άντρες και 7 οι γυναίκες, οι περισσότεροι με κάποιο υποκείμενο νόσημα. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 73 έτη.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 95, το Σάββατο (28/03/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 1.061.

Αυτή τη στιγμή, 69 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένα. Η μέση ηλικία τους είναι τα 66 έτη. Οι 12 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Παράλληλα, 5 ασθενείς εξήλθαν από τις εντατικές.

Μέχρι στιγμής, έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 14.300 εργαστηριακά δείγματα.

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως «είναι σύνηθες να έχουμε φόβο για τον εαυτό μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Όλοι μας αισθανόμαστε τον προσωπικό μας περιορισμό. Πρέπει να προτιμούμε την έγκυρη ενημέρωση και να διατηρήσουμε την επικοινωνία με τους σημαντικούς για εμάς ανθρώπους, που μας στηρίζουν. Να φροντίσουμε για μία ισορροπημένη διατροφή». «Οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικές. Παραμένουμε σε ένα καλό σενάριο για τη χώρα», κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια