Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Κορονοϊός: 103 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Στα 331 το σύνολο

Κορονοϊός: Νέες ανακοινώσεις έκανε το απόγευμα της Κυριακής (15/03), ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, σχετικά με την πορεία τ...

Κορονοϊός: Νέες ανακοινώσεις έκανε το απόγευμα της Κυριακής (15/03), ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας από το υπουργείο Υγείας όπου έγινε η σχετική ενημέρωση, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 103, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 331.

Σαράντα εννέα από αυτά είναι νέα και 54 από προηγούμενες ημέρες τα οποία δεν είχαν καταμετρηθεί λόγω φόρτου εργασίας των εργαστηρίων.

Τα 44 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 51 ασθενείς, οι 8 είναι διασωληνωμένοι, σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Δέκα έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Τέλος, τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 4.000 εργαστηριακά δείγματα.

Δεν χρειάζεται πανικός αλλά ψυχραιμία, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας και τόνισε πως τα μέτρα που ελήφθησαν αναμένεται να φέρουν αποτελέσματα τις επόμενες 2- 3 εβδομάδες.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στον ρόλο της Εκκλησίας και εξέφρασε την ελπίδα αύριο η Ιερά Σύνοδος να λάβει τις σωστές αποφάσεις.

Πιο ευάλωτοι οι άνδρες
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, όλοι όσοι είναι αυτή τη στιγμή διασωληνωμένοι, είναι άντρες, με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη.

Παράλληλα, το 57% όσων νοσηλεύονται τώρα είναι άνδρες, με μέσο όρο ηλικίας τα 64 έτη.

Ασφαλέστερη η χρήση παρακεταμόλης
Ο Σωτήρης Τσιόδρας διευκρίνισε επίσης ότι «είναι ασφαλέστερη και μετά από την καθοδήγηση του προσωπικού γιατρού, η χρήση παρακεταμόλης, μέχρι να αποσαφηνιστεί αν τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη μπορεί να επιδεινώσουν ή να αυξήσουν την προδιάθεση για μια πιο σοβαρή νόσο».

Τόνισε δε ότι τα κοινά φάρμακα για την αυξημένη πίεση δεν φαίνεται να επηρεάζουν την πιθανότητα νόσησης, ίσως μάλιστα και να δρουν προστατευτικά, όπως είπε.

Τέλος, επισήμανε ότι δεν πρέπει κανείς να διακόπτει μακροχρόνιες θεραπείες και πρέπει να βρίσκεται σε συνεννόηση με το γιατρό του.

Τέσσερις οι νεκροί στη χώρα
Σημειώνεται ότι τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς το πρωί της Κυριακής (15/03) πέθανε ένας 53χρονος που νοσηλευόταν τα τελευταία 24ωρα διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και είχε διαγνωστεί θετικός στον ιό.

Το θάνατό του επιβεβαίωσε ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Παντελιάδης.

Ο 53χρονος από την Σιάτιστα Κοζάνης ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού στη Δυτική Μακεδονία. Εργαζόταν ως παρασκευαστής στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου της Καστοριάς.

Χωρίς να έχει διαπιστωθεί ταξιδιωτικό ιστορικό σε ενδημικές περιοχές, ο άτυχος άνδρας απευθύνθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας όπου μετά από εξέταση οι υπεύθυνοι ήρθαν σε επαφή με τον ΕΟΔΥ.

Ακολούθως, ο ίδιος μετέβη, μαζί με τον αδελφό του, στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο της Κοζάνης για περαιτέρω εξετάσεις κι όταν διαγνώστηκε ότι είναι φορέας του κορονοϊού διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Η υγεία του τα επόμενα 24ωρα παρουσίασε επιπλοκές με συνέπεια να επέλθει το πρωί της Κυριακής ο θάνατός του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η ηλικιωμένη μητέρα του και ο αδελφός του βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό στη Σιάτιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια