Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ντούρεν: «Να μπούμε στα playoffs»

O Tyreek Duren βρίσκεται σχεδόν ένα μήνα στον Πανιώνιο Su Casa, αλλά έχει καταφέρει σε αυτό το διάστημα να κερδίσει την εκτίμηση και τ...

O Tyreek Duren βρίσκεται σχεδόν ένα μήνα στον Πανιώνιο Su Casa, αλλά έχει καταφέρει σε αυτό το διάστημα να κερδίσει την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων μέσα στην ομάδα – κι όχι μόνο – για την αγωνιστική του συμπεριφορά, αλλά και για τον χαρακτήρα του.

Ο Αμερικανός point guard ανακοινώθηκε από τον Ιστορικό στις 11/11 και ήρθε στην Ελλάδα για την δεύτερη του μπασκετική θητεία ως αντικαταστάτης του Μαρκ Ντόρις. Ο 28χρονος απόφοιτος του La Salle ξεκίνησε την περασμένη σεζόν με την φανέλα του Κολοσσού, αλλά το πράγμα δεν λειτούργησε, με τον Duren να αποχωρεί πρόωρα με προορισμό την Κύπρο, εκεί που έχει περάσει το πιο σημαντικό μέρος της επαγγελματικής του καριέρας, αγωνιζόμενος στην ΑΕΚ Λάρνακας. Στο νησί της Αφροδίτης κατέκτησε όλους τους εγχώριους τίτλους, με τον τεχνικό του Πανιωνίου Su Casa, Λίνο Γαβριήλ, να διαμορφώνει – από πρώτο χέρι – γνώμη για την αξία του 28χρονου play maker. Έτσι, εισηγήθηκε την απόκτηση του και δεν πρέπει να μετάνιωσε σε καμία στιγμή για την επιλογή να τον ντύσει στα κυανέρυθρα.

Ο Tyreek Duren έκανε ντεμπούτο στην εντός έδρας αναμέτρηση με το Λαύριο και με το “καλημέρα” έδειξε πως έχει… μπολιαστεί με την υπόλοιπη ομάδα.

Αμέσως, ανέλαβε ηγετικό ρόλο και τα νούμερα του αποδεικνύουν ότι… ο κατάλληλος άνθρωπος ήρθε στην κατάλληλη θέση την σωστή στιγμή. Σε 4 αγώνες μετρά κατά μέσο όρο 18, 25 πόντους με τρομερά ποσοστά (60,61% στα δίποντα και 57,14% στα τρίποντα), ενώ μοιράζει και 2 ασίστ ανά παιχνίδι.

Ο Tyreek Duren στην πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του Πανιωνίου Su Casa μίλησε στο No 2 match program του Panionios bc για την προοπτική και το ταλέντο που υπάρχει στον Ιστορικό, έθεσε ως στόχο την είσοδο στα play offs, ενώ αναφέρθηκε στις τελευταίες επιτυχίες κόντρα σε ΠΑΟΚ και Άρη, αλλά και στην επερχόμενη (14/12, 15.45) εντός έδρας αναμέτρηση με την Λάρισα.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο 28χρονος point guard υποστήριξε:

“Η ομάδα έχει μεγάλη προοπτική για να… σοκάρει πολλούς από όσους δεν περίμεναν αυτά που έχει κάνει. Όσο για το ελληνικό πρωτάθλημα ήμουν εδώ και πέρυσι και γνώριζα τι θα αντιμετωπίσω. Η EKO Basket League είναι πολύ ανταγωνιστική λίγκα κι έχει τους πιο… τρελούς οπαδούς ανεξαρτήτως ομάδας. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και ελπίζω να διαψεύσουμε όσους δεν περιμένουν να πετύχουμε και να μπούμε στα playoffs”.

Αναφερόμενος στην προσωπική του απόδοση είπε:

“Πρώτα πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στον κόουτς και το επιτελείο μας, γιατί μας έχει κάνει όλους να αισθανόμαστε άνετα. Αυτό δεν αφορά μόνο εμένα αλλά όλους, αφού τα μέλη του επιτελείου και ο κόουτς μας εξηγεί τι πρέπει να κάνουμε και αξιοποιεί το ταλέντο μας. Μας βοηθά αυτό, γιατί στην επίθεση είμαστε ελεύθεροι και όλοι μας μπορούμε να προσφέρουμε σε στιγμές που χρειάζεται. Αυτό μας επιτρέπει να βελτιώνουμε την επίθεσή μας σε κάθε παιχνίδι. Έτσι – με την σειρά – καταφέρνουμε να βελτιωνόμαστε και στην άμυνά μας”.

Στην συνέχεια ο Tyreek Duren μίλησε για τις 2 σερί νίκες απέναντι σε ΠΑΟΚ και Άρη:

“Και στα δύο παιχνίδια μπήκαμε με στόχο να νικήσουμε. Αυτό το δείξαμε από την αρχή. Με τον Άρη είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια καυτή ατμόσφαιρα απέναντι μας, αλλά ο κόουτς μας είχε προετοιμάσει. Το βασικό ήταν να μείνουμε στο πλάνο μας και να είμαστε συγκεντρωμένοι στο αμυντικό κομμάτι, όπως κι έγινε”

Για το γεγονός ότι σκόραρε 9 συνεχόμενους πόντους στα τελευταία 3 λεπτά της αναμέτρησης με τον Άρη, σχολίασε:

“Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι έβαλα τόσους πόντους στο τέλος. Οι συμπαίκτες μου είπαν ότι σκόραρα 9 στα τελευταία λεπτά, αλλά εγώ θυμόμουν μόνο ένα τρίποντο (γελάει)! Ένα άλλο τρίποντο νόμιζα ότι ήταν airball! Ο κόουτς και οι συμπαίκτες μου με εμπιστεύτηκαν να πάρω αυτά τα σουτ κι έτσι έχω την αυτοπεποίθηση ότι θα σκοράρω και το επόμενο. Όλη η ομάδα έχει αυτοπεποίθηση και αυτό το κάνει πιο… εύκολο για όλους μας.

Πλέον, ο Πανιώνιος Su Casa, έχει μπροστά του τον επερχόμενο αγώνα με την Λάρισα…

“Παίρνουμε κάθε παιχνίδι σοβαρά. Όπως σε κάθε ματς θα προσπαθήσουμε να βαδίσουμε βάσει του scouting report κι αυτό θα πρέπει να κάνουμε και τώρα, τόσο σε άμυνα, όσο και επίθεση. Σε όλα τα ματς πρέπει να το κάνουμε αυτό, γιατί όλα εξαρτώνται από την άμυνα!”

Τέλος, σχολιάζοντας τους φιλάθλους στα ελληνικά γήπεδα έδειξε, εντυπωσιασμένος, ενώ δήλωσε αφοσιωμένος στον Ιστορικό:

“Οι Έλληνες οπαδοί είναι τρελοί. Ανυπομονούμε για τη στήριξη τους. Στον αθλητισμό αυτό που περιμένεις είναι τον κόσμο στην έδρα σου. Είναι πάντα καλό να έχεις δυναμική υποστήριξη από τον κόσμο.

Είναι δύσκολο να βρίσκεσαι μακριά από το σπίτι σου. Εδώ που είμαι μακριά από την οικογένειά μου, το μπάσκετ είναι τα πάντα. Θέλω να δώσω το καλύτερο. Είμαι εδώ για να κάνω τη δουλειά μου κι αυτός είναι ο στόχος μου. Κάνω ένα βήμα τη φορά και την δεδομένη στιγμή είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στον Πανιώνιο Su Casa και είναι ευλογία που βρίσκομαι εδώ”!


Δεν υπάρχουν σχόλια