Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Το 3x3 με τις ομάδες της Θεσσαλονίκης και η «20αρα» του Βεργίνη!

Ο Πανιώνιος με τον θρίαμβο στο “Nick Galis Hall” επί του Άρη πέτυχε μια τρομερή επίδοση, αφού έχει 3/3 απέναντι στις ομάδες της Θεσσαλονί...

Ο Πανιώνιος με τον θρίαμβο στο “Nick Galis Hall” επί του Άρη πέτυχε μια τρομερή επίδοση, αφού έχει 3/3 απέναντι στις ομάδες της Θεσσαλονίκης και μάλιστα πριν καν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος του φετινού πρωταθλήματος!

Η ομάδα του Λίνου Γαβριήλ μετά το 80-86 επί του Άρη έφτασε τις τέσσερις νίκες σε δέκα αγωνιστικές στην Basket League, εκ των οποίων οι τρεις είναι απέναντι στις ομάδες της Θεσσαλονίκης και μάλιστα οι δύο εκτός έδρας, αφού είχε προηγηθεί η νίκη στο “Ιβανώφειο” επί του Ηρακλή και αυτή της προηγούμενης αγωνιστικής επί του ΠΑΟΚ στο “Σοφία Μπεφόν”.

Έτσι ο Πανιώνιος έχει 3/3 απέναντι στους εκπροσώπους της συμπρωτεύουσας ως τώρα στη φετινή σεζόν, ενώ η τέταρτη νίκη ήταν κόντρα στο Ρέθυμνο στο “Σοφία Μπεφόν”!

Ηρακλής – Πανιώνιος Su Casa 96-101

Το ντεμπούτο του Λίνου Γαβριήλ στον πάγκο της ομάδας μας συνδυάστηκε με μεγάλη νίκη στο “Ιβανώφειο” και μάλιστα με… κατοστάρα, με 20 πόντους του Samardo Samuels, 17 του Muha Pasalic και 15 από τον αρχηγό, Δημήτρη Βεργίνη!

Πανιώνιος Su Casa – ΠΑΟΚ 97-87

Την προηγούμενη αγωνιστική στο “Σοφία Μπεφόν” ο Ιστορικός έκανε καταπληκτική εμφάνιση στο τέταρτο δεκάλεπτο (επιμέρους 37-19) και υπέταξε τον ΠΑΟΚ, με τέσσερις παίκτες στην πρώτη γραμμή! Ο λόγος για τον Tyreek Duren (22π.), τον Samardo Samuels (21π.), αλλά και τους Anthony Lee (20π.) και Rickey McGill (18π.), που… σάρωσαν στην τελική περίοδο της αναμέτρησης!

Άρης – Πανιώνιος Su Casa 80-86

Στο “Nick Galis Hall” ο Πανιώνιος Su Casa πανηγύρισε για δεύτερη φορά εκτός έδρας φέτος, με κοινό παρονομαστή πως ήταν και πάλι στη Θεσσαλονίκη, με τον αρχηγό μας, Δημήτρη Βεργίνη να έχει 21π. στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση, ενώ ο Duren είχε 19, με καθοριστική παρουσία στο φινάλε όταν… έκαιγε η μπάλα, ενώ ο Samuels είχε 15 και ο Lee double-double (11π., 10ριμπ.).

“20άρα” Βεργίνη έπειτα από 70 αγώνες



Ο Δημήτρης Βεργίνης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του Πανιωνίου Su Casa επί του Άρη. Μία νίκη που είχε και στατιστική αξία αφού ήταν η 400ή σε 773 αγώνες στην ιστορία των “κυανέρυθρων”. Κόντρα στην πρώην ομάδα του λοιπόν, ο 32χρονος γκαρντ σημείωσε τις κορυφαίες επιδόσεις των τελευταίων 70 εμφανίσεων του στην ΕΚΟ Basket League, σε πόντους και ranking.

Πιο συγκεκριμένα σημείωσε την πρώτη “20άρα” (είχε 21 πόντους) του στο σκοράρισμα από το ματς της 10ης Δεκεμβρίου 2016 όταν ως παίκτης του Απόλλωνα Πάτρας είχε 22 πόντους στη Ρόδο κόντρα στον Κολοσσό H Hotels. Ξέχωρα όμως από την επίδοση του σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού, είχε τέσσερα ριμπάουντ, πέντε ασίστ, επτά κερδισμένα φάουλ, μόνο ένα λάθος και όλα αυτά του έδωσαν 29 βαθμούς στο ranking για να ισοφαρίσει την επίδοση εκείνου του αγώνα στη Ρόδο. Ουσιαστικά δηλαδή το σημερινό ήταν το καλύτερο παιχνίδι του στα τελευταία τρία χρόνια.

Αυτό ήταν το 272ο παιχνίδι του Βεργίνη στην κατηγορία και με αυτό “έπιασε” στην 64η θέση της σχετικής λίστας στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, τον Κώστα Γκαγκαουδάκη.

Κατά τα άλλα...

*Ο Άντονι Λι είχε σημαντική συμβολή στη νίκη των “κυανέρυθρων”, σημειώνοντας “double-double” με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ήταν η δεύτερη φορά που έφτασε παίκτης του Πανιωνίου Su Casa σε μία τέτοια επίδοση, μετά τον Σαμάρντο Σάμιουελς στο ματς με τον Προμηθέα (19π, 11ρ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια