Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ξάνθη 2019 όπως Κέρκυρα 2015;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, η Ξάνθη φέρεται να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση σχετικά με το μέλλον της στη μεγάλ...

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, η Ξάνθη φέρεται να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση σχετικά με το μέλλον της στη μεγάλη κατηγορία. 

Είναι γεγονός ότι έχουν δει το φως της δημοσιότητας ουκ ολίγες λανθασμένες κινήσεις που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν τους Ακρίτες στην αποβολή τους από την Super League, όπως ακριβώς συνέβη και με την Κέρκυρα τον Αύγουστο του 2015!

Όπως φαίνεται η εταιρία BIAMAR βιάστηκε να μεταβιβάσει το 2018 -όταν και η εταιρεία συμφερόντων Σαββίδη αγόρασε τα γήπεδα και τις εγκαταστάσεις στην Ξάνθη- όλες τις μετοχές της Ξάνθης στην νεοϊδρυθείσα INSPORTS χωρίς να υπάρχει καν άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού! 
Συγκεκριμένα, η εταιρεία ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. κατείχε έως τον Νοέμβριο του 2018 το 94,38% της ΠΑΕ Ξάνθη Α.Ο. Στις 23 Νοεμβρίου 2018 οι κ. Χρήστος Πανόπουλος και Πολυχρόνης Συγγελίδης έκαναν μια ΙΚΕ την «INSPORTS » με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 40.000€ για να αποκτήσουν άρον-άρον το 94,38% της ΠΑΕ Ξάνθη με τίμημα μόλις 150,000€, όταν για παράδειγμα μόνο ένας ποδοσφαιριστής της ομάδας, ο Εντουάρντο, στοιχίζει πάνω από 400,000 ευρώ!
Τι λένε επακριβώς οι οικονομικές καταστάσεις της συναλλαγής; Ότι δανείστηκαν και 110,200€ για να πάρουν την ομάδα γρήγορα και χωρίς άδεια της ΕΕΑ, τότε που η RFA έπαιρνε στον έλεγχό της, τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης. Αυτό δηλώνει και η ίδια η ΒΙΑΜΑΡ Α.Ε. στις επίσημες οικονομικές καταστάσεις της για την χρήση του 2018.

Ότι δηλαδή «Η εταιρεία, […] το 2018 προέβη στην μεταβίβαση τριακοσίων ενενήντα εννέα χιλιάδων εξακοσίων (‪399.600) ονομαστικών μετοχών, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 94,38% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Α.Ο. Ξάνθη ΠΑΕ», που εδρεύει στην Ξάνθη, έναντι τιμήματος ‪150.000€».

Όπως είναι φυσικό επακόλουθο, προκύπτουν αρκετά εύλογα ερωτηματικά.  
Πως όμως μια εταιρεία, χωρίς άδεια της αρμόδιας επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού, με 40,000€ μετοχικό κεφάλαιο που ήδη έχει μπει 110,000€ μέσα, αγοράζει μια ΠΑΕ με καθαρή θέση κοντά στα 2,700,000€!!!!

Η συμμετοχή της ΠΑΕ Ξάνθη στο πρωτάθλημα είναι νόμιμη όταν η μεταβίβαση έγινε χωρίς άδεια της ΕΕΑ;

Πως έλαβε πιστοποιητικό συμμετοχής για το φετινό πρωτάθλημα το περασμένο καλοκαίρι; Δεν πρέπει η ΕΕΑ να το ανακαλέσει και να αποβάλει άμεσα την Ξάνθη από το πρωτάθλημα;

Ότι δηλαδή είχε κάνει ακριβώς η ίδια επιτροπή (ίδια ακριβώς σύνθεση εννοούμε τα ίδια πρόσωπα ήταν και τότε γιατί όλοι αυτοί είναι του Κοντονή/Βασιλειάδη) με την Κέρκυρα όταν δεν πήρε άδεια από την ΕΕΑ για την μεταβίβαση των μετοχών της, αποβάλλοντάς την από το πρωτάθλημα. Τι έχει δηλώσει η Ξάνθη στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ;

Δεν πρέπει να ανακληθεί και εκεί η άδειά της ώστε να τις επιβληθούν οι ίδιες ποινές με τον Πανιώνιο;

 Και κυρίως: Πως η Insports αυτή τη στιγμή συντηρεί το ιδιαιτέρως αυξημένο μπάτζετ της φετινής Ξάνθης με 40,000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο;
Το πρόσωπο-κλειδί και ο ανιψιός του Ιβάν
Θα είναι πολύ χρήσιμο να δούμε αν έχουν μπει και πως έχουν μπει χρήματα αυτά στην ομάδα της Ξάνθης από το 2018 και αν οικονομικά «τα βγάζει πέρα μόνη της», όπως απαιτούν οι ποδοσφαιρικοί κανονισμοί. Ακόμη πιο χρήσιμο όμως να παρατηρήσει κανείς ποιος κάνει το… κουμάντο στην εταιρία Insports. Διότι διαχειριστής της ορίστηκε ο Νικόλαος Ι. Χαλαβάζης (μέχρι και σήμερα μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ). Δηλαδή ο πρόεδρος της εταιρίας Vialand που εξαγόρασε η RFA και ο ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη. Πόσο πιο ξεκάθαρα άραγε μπορεί να αποτυπωθεί αυτή η «σχέση» πολυιδιοκτησίας;
Άλλος τις μετοχές, άλλος το αίτημα
Για κάποιο λόγο τα παιδιά από την Ξάνθη το 2018 βιαζόντουσαν να δώσουν την ομάδα, ακόμα και χωρίς άδεια της ΕΕΑ, σε μια εταιρεία που δεν... υπήρχε, αλλά που την έφτιαξαν όταν πούλησαν τις εγκαταστάσεις στην εταιρία του ανιψιού Σαββίδη! 

Όμως γνωστοί για τον σεβασμό τους στον νόμο πήγαν μετά το 2019, στην ΕΕΑ είπαν ψέματα (όπως αποκαλύπτουν τα δικά τους στοιχεία) ότι οι μετοχές ανήκαν ακόμα στην ΒΙΑΜΑΡ και ζήτησαν άδεια να τις μεταβιβάσουν στην INSPORTS (που τις είχε ήδη από 2018!).

Και ξαναπήγαν στην ΕΕΑ το καλοκαίρι του 2019 και είπαν ότι οι μετοχές της Ξάνθης ανήκουν ακόμα στη ΒΙΑΜΑΡ και έτσι πήραν πιστοποιητικό συμμετοχής.


H περίπτωση της Κέρκυρας το 2015

Μία αντίστοιχη περίπτωση είχε απασχολήσει τον κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου πριν από 4,5 περίπου χρόνια όταν κατά το καλοκαίρι του 2015 είχαν γίνει καταγγελίες εις βάρος της Κέρκυρας από πλευράς Εργοτέλη!

Στις 2 Ιουλίου 2015, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση, αναφέροντας: «Η Επιτροπή έκρινε ότι συντρέχει περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 69 παρ.12 ν.2725/99 και θα αποστείλει έκθεση στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο για την αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα. Η απόκτηση των μετοχών από τον Ίσσαρη είναι εικονική και η Επιτροπή του απαγορεύει την άσκηση όλων των δικαιωμάτων από τις μετοχές αυτές»
Επρόκειτο για εισήγηση της ΕΕΑ που εν τέλει ''έκαψε'' τότε τους Φαίακες, οι οποίοι μπορεί αρχικά να δικαιώθηκαν από την πειθαρχική επιτροπή της Super League με ψήφους 2-1, ωστόσο δεν τα κατάφεραν στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ η οποία στις 7 Αυγούστου 2015 με ψήφους 3-0, αποφάσισε να αποβάλλει από το πρωτάθλημα την ομάδα του Ιονίου!

Αναλυτικά η απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ στις 7 Αυγούστου 2015 : 
<< Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ  συνεκδικάζοντας τις εφέσεις της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, του Υπεύθυνου Ασκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων κ. ΠΑΝ.ΚΑΡΡΑ και της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ κατά της υπ΄αριθμ. 244/28-7-2015 απόφασης της ΠΕ/S.L. και της ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ, με την υπ΄αριθμ. 67/7-8-2015 απόφασή  της δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσίαν αυτές.
Εξαφανίζει την προσβαλλόμενη  δι΄ αυτών 244/2015 απόφαση της ΠΕ/SUPER LEAGUE. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ την πειθαρχική ποινή της αποβολής από το Πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015. Διατάσσει την απόδοση των παραβόλων στη ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και στην ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ>>.

Μετά από λίγες μέρες, εκδόθηκε και το σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης :
<<Στην προκειμένη περίπτωση, κατατέθηκε στην Επιτροπή η από 7.5.2015 Προσφυγή-Καταγγελία της "ΠΑΕ Εργοτέλης Γ.Σ". με την οποία καταγγέλθηκε ότι η δυνάμει του από 17.12.2013 ιδιωτικού συμφωνητικού μεταβίβαση 650 μετοχών, αξίας 39.000 ευρώ, στον Α. Ίσσαρη, έγινε κατά τα φαινόμενα μόνο και είναι εικονική, στο πλαίσιο άλλης συμφωνίας που έχει συναφθεί ανάμεσα στον στον Χ. Κουτσουρή και τον Γ. Λιμπάντζη, κατά την οποία, ανεξαρτήτως των όποιων τυχόν φαινομενικών μεταβολών στα πρόσωπα των μετόχων, καθώς και αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου, το μετοχικό κεφάλαιο της εν λόγω ΠΑΕ θα νήκει πάντοτε στους Χ. Κουτσούη και Γ. Λιμπάντζη ή σε οποιοδήποτε πρόσωπο αυτοί υποδείξουν, κατά ποσοστό 65% και 35% αντιστοίχως" διαλαμβάνοντας στη συνέχεια ότι αποδείχτηκε η βασιμότητα της ως είρηται αναφοράς της "ΠΑΕ Εργοτέλης". Πράγματι αποδείχθηκε ότι η προαναφερόμενη μεταβίβαση των μετοχών που πραγματοποιήθηκε κατά την ως άνω ημερομηνία προς τον Α. Ίσσαρη, είναι εικονική, όπως αυτό προκύπτει αναμφίβολα από τη συνεκτίμηση όλων των ανωτέρω στοιχείων, αφού αληθής κύριος αυτών κατέστη ο Γ. Λιμπάντζης. Καταλυτικό στοιχείο στο σχηματικό αυτής της κρίσης υπήρξε βεβαίως το προσκομισθέν από την καταγγέλουσα από 7.12.2013 ιδιωτικό συμφωνητικό, το οποίο καταρτίσθηκε μεταξύ των Χ. Κουτσουρή και Γ. Λιμπάντζη, στο οποίο καθαρά συνομολογείται, χωρίς καμία επιφύλαξη, ότι έγινε η μεταβίβαση μόνον κατά τα φαινόμενα, επιδιώκοντας να καλύψει τον αληθινό ιδιοκτήτη και μέτοχο Γ. Λιμπάντζη. Ουδέν απολύτως στοιχείο -λ.χ. αποδεικτικά ανάληψης από τραπεζικούς λογαριασμούς-προσκομίσθηκε στην Επιτροπή, παρότι ζητήθηκε, απ' το οποίο να αποδεικνύεται ότι οι καταθέσεις που φέρεται (αυτός εμφανιζόταν ως μέτοχος) να έκανε ο Ίσσαρης στο πλαίσιο αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Α.Ο. Κασσιόπη προέρχονταν από δικά του χρήματα».


Όπως γίνεται εύλογα αντιληπτό, το δεδικασμένο της Κέρκυρας από τον Αύγουστο του 2015, λίγες μόνο ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2015/2016, σφίγγει ακόμα περισσότερο τη θηλιά γύρω από λαιμό της Ξάνθης και αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι όποιες εξελίξεις υπάρξουν γύρω από το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό ζήτημα που δεν αποκλείεται να φέρει τα πάνω-κάτω στην ουρά της βαθμολογίας καθώς σε περίπτωση που αποφασιστεί για τους Ακρίτες ό,τι είχε αποφασιστεί για τους Επτανήσιους πριν από 4,5 χρόνια, η αποβολή τους δηλαδή από το πρωτάθλημα της Super League, σε αυτή την περίπτωση το πιθανότερο σενάριο είναι πως ο 14ος που θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση και της διαδικασίας των πλέϊ άουτ της φετινής περιόδου θα αγωνιστεί σε διπλό αγώνα μπαράζ με τον 2ο της βαθμολογίας της Super League 2 ενώ ο 13ος του πίνακα θα εξασφαλίσει την απευθείας παραμονή του στην Super League 1!

Το βέβαιο είναι πως το επόμενο χρονικό διάστημα προμηνύεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον για το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου συνολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια