Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Έτσι θα διεξαχθούν τα Play-Out

Φέτος το πρωτάθλημα της Super League 1 διεξάγεται με κάπως διαφορετικό τρόπο, καθώς θα λάβει χώρα και θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις. Αρχ...

Φέτος το πρωτάθλημα της Super League 1 διεξάγεται με κάπως διαφορετικό τρόπο, καθώς θα λάβει χώρα και θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις.

Αρχικά οι 14 ομάδες που συμμετέχουν θ' αγωνιστούν σε δύο γύρους από 13 αγώνες και στη συνέχεια οι πρώτες 6 ομάδες θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα μέσω των Play-Off, ενώ οι υπόλοιπες 8 θ' αγωνιστούν στα Play-Out για ν' αποφύγουν τον υποβιβασμό στη Super League 2.

Ο Πανιώνιος μετά την εκτός έδρας σημαντική νίκη στη Ξάνθη με 2-1 βρίσκεται στη τελευταία θέση με 2 βαθμούς και όπως όλοι καταλαβαίνεται πολύ δύσκολα (σχεδόν απίθανο) να βρίσκεται στα Play-Off

Έτσι ο Ιστορικός θ' αγωνιστεί στα Play-Out με μοναδικό στόχο την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Στα Play-Out οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 7-14 θ' αγωνιστούν σε ένα γύρο δηλαδή 7 επιπλέον αγωνιστικές.

Οι σύλλογοι που θα καταλάβουν τις θέσεις 7, 8, 9 και 10 θ' αγωνιστούν 4 φορές στην έδρα τους και 3 φορές εκτός έδρας, ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 11, 12, 13 και 14 θ' αγωνιστούν 3 φορές στην έδρα τους και 4 φορές εκτός έδρας.

Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες ισοβαθμήσουν στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θα εφαρμοστεί κατά γράμμα όσα αναφέρει ο ΚΑΠ

Στη περίπτωση που υπάρξουν ισοβάθμιες δύο ή περισσότερων ομάδων στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος (Play-Off και Play-Out) τότε ισχύουν τα παρακάτω κριτήρια.

1. Οι ομάδες που ισοβαθμούν θα χωριστούν σ' ένα ειδικό πίνακα και θα μετρήσουν τα μεταξύ τους αποτελέσματα και όποια ομάδα έχει περισσότερους βαθμούς θα είναι σε παραπάνω θέση.

2. Σε περίπτωση που καμία δεν υπερισχύει τότε θα υπάρξει νέος ειδικός πίνακας με τα μεταξύ τους αποτελέσματα και εκεί θα μετρήσει ποια ομάδα έχει την καλύτερη επίθεση.

3. Σε περίπτωση που ούτε αυτό το κριτήριο είναι αρκετό να λύσει μία ισοβαθμία περισσότερων από 2 ομάδων τότε θα υπάρξει νέος ειδικός πίνακας και το κριτήριο θα είναι ποια ομάδα τερμάτισε πιο ψηλά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (ολοκληρώνεται Κυριακή 1 Μαρτίου 2020).

Επιμέλεια: Θεοχάρης Μαρινέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια