Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Αριθμοί και στοιχεία για το ΑΕΚ - Πανιώνιος

Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ για το εκτός έδρας παιχνίδι του Πανιωνίου με την ΑΕΚ, για την 6η αγωνιστική της Basket League. Αναλυτικά: &quo...

Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ για το εκτός έδρας παιχνίδι του Πανιωνίου με την ΑΕΚ, για την 6η αγωνιστική της Basket League.

Αναλυτικά:

"AΕΚ και Πανιώνιος Su Casa θα αναμετρηθούν στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της ΕΚΟ Basket League, με την ΑΕΚ να προέρχεται από δύο ήττες από το Περιστέρι Winmasters εντός και Ρέθυμνο Cretan Kings εκτός έδρας ενώ ο Πανιώνιος Su Casa έκανε το 2/2 στις προηγούμενες αγωνιστικές, απέναντι σε Ρέθυμνο Cretan Kings εντός και Ηρακλή εκτός έδρας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Συνολικά 54 αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του επαγγελματικού Πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων, με την “Ένωση” να έχει σαφές προβάδισμα με 34 νίκες έναντι 20 του αντιπάλου της. Ακόμη πιο ισχυρό είναι το προβάδισμα της, στα παιχνίδια που έδωσε ως γηπεδούχος αφού νίκησε στα 24 από τα 28. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο Πανιώνιος Su Casa νίκησε στα τρία πρώτα παιχνίδια αυτής της διαδρομής και από το 1995, σε 25 ματς ως φιλοξενούμενος της ΑΕΚ, μέτρησε μόνο μία νίκη. Ήταν εκείνη της σεζόν 2004-05 όταν επικράτησε με 81-74 (Μπέιλι 25, Ζήσης 13 – Οικονόμου 24, Χέντερσον 18).

Από τότε ο Δικέφαλος σημείωσε εννιά διαδοχικές νίκες ως γηπεδούχος και μεταξύ αυτών, εκείνη της σεζόν 2009-10 που ήταν και η ευρύτερη συνολικά των 24 που σημείωσε στην έδρα της. Είχε επικρατήσει των “κυανέρυθρων” με 89-56 (Τορ.Γκριν 15, Φράνσις 14 – Καλαμπόκης 19, Παπανικολάου 8).

Ο ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Δύο χρόνια πέρασε στη Νέα Σμύρνη ο αρχηγός της ΑΕΚ Δημήτρης Μαυροειδής. Ο έμπειρος σέντερ φόρεσε τη φανέλα του Πανιωνίου Su Casa στη διετία 2005-07, αλλά αγωνίστηκε μόνο στα ματς της σεζόν 2005-06 σημειώνοντας δύο πόντους σε εκείνο του δεύτερου γύρου. Στα δύο παιχνίδια της περιόδου 2006-07, έμεινε στον πάγκο χωρίς να χρησιμοποιηθεί από τον τότε προπονητή του “ιστορικού” Λούκα Παβίτσεβιτς.

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ
ΑΕΚ

*Δύο πόντοι θα είναι αρκετοί για τον Χάρη Γιαννόπουλο προκειμένου να φτάσει τους 1.500, ενώ τέσσερις χρειάζεται ο Λίνος Χρυσικόπουλος για να συμπληρώσει τους 1.000 στην ΕΚΟ Basket League.

*Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος ήταν στις πρώτες πέντε αγωνιστικές ο πρώτος πασέρ (15 ασίστ) και ο πρώτος “κλέφτης” (15) της ΑΕΚ, κάνοντας παράλληλα μόνο δύο λάθη σε 154 λεπτά συμμετοχής.

*Μόλις πέντε τάπες καταγράφηκαν στη στατιστική της ΑΕΚ στις πρώτες πέντε αγωνιστικές, αριθμός που την αφήνει στην τελευταία θέση της σχετικής στατιστικής κατηγορίας.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ SU CASA

*Ο Δημήτρης Βεργίνης απέχει 10 πόντους από τους 1.700 και δύο εύστοχα δίποντα από τα 300 στην καριέρας του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

*Ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς είχε 9/9 βολές στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου με τον Ηρακλή, μετράει 19/20 συνολικά στο φετινό Πρωτάθλημα και έφτασε τις 115/153 στην ΕΚΟ Basket League (75,16%).

*Τα 16 λάθη που κάνει κατά μέσο όρο κατατάσσουν τον Πανιώνιο στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας της ΕΚΟ Basket League ενώ η αντίπαλος του ΑΕΚ, έχει τον δεύτερο μικρότερο μέσο όρο (9,8)."

Δεν υπάρχουν σχόλια