Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Νέο ρεκόρ στον 5ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης με 8.000 δρομείς!

Μία θάλασσα δρομέων πλημμύρισε τους κεντρικούς δρόμους της Νέας Σμύρνης στον 5ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης, που εξελίχθηκε και α...

Μία θάλασσα δρομέων πλημμύρισε τους κεντρικούς δρόμους της Νέας Σμύρνης στον 5ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης, που εξελίχθηκε και αυτή τη χρονιά σε μία μεγάλη γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού.

Περισσότεροι από 8.000 δρομείς, άνδρες και γυναίκες, μικροί και μεγάλοι έτρεξαν για τις Χαμένες Πατρίδες στον αγώνα που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των δρομέων και πλέον είναι ο τρίτος σημαντικότερος στην Αθήνα, μετά τον Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο.

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης, έδωσε την εκκίνηση στον αγώνα των 10 χλμ. στον οποίο μετείχε και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, που διοργανώνει τον αγώνα, Βαγγέλης Χατζατουριάν: «Στις αρχές κάθε Οκτώβρη, οι δρομείς της Νέας Σμύρνης, αλλά και οι δρομείς της Αττικής αφήνουν τα σπίτια τους για να τρέξουν στην πόλη μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι επειδή το όνειρο που είχα, όχι μόνο έγινε πραγματικότητα, αλλά πλέον αποτελεί θεσμό για την αθλητική πραγματικότητα της Αθήνας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου στον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό Νέας Σμύρνης για τη σκληρή προσπάθεια που έχουν καταβάλει το τελευταίο διάστημα, τον Διευθυντή της Οργανωτικής Επιτροπής Περικλή Μπάκα, τον Τεχνικό Διευθυντή του αγώνα Βαγγέλη Παπαποστόλου και φυσικά τον Δήμαρχο μας Σταύρο Τζουλάκη, που με στήριξε απόλυτα για να υλοποιήσω το όνειρο μου. Να ευχαριστήσω επίσης και τους 7000 δρομείς που έτρεξαν σήμερα στη Νέα Σμύρνη για τις Χαμένες Πατρίδες. Θέλουμε να δώσουμε τα ερεθίσματα στα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και σκοπεύουμε κάθε χρόνο να εφαρμόζουμε περισσότερες νέες ιδέες ώστε να έχουμε περισσότερο κόσμο».

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης είπε: «Είναι η 5η φορά που κάνουμε τον Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης και κάθε φορά είναι και καλύτερος. Είναι μία γιορτή για την πόλη και θέλουμε να ξεσηκώσουμε τον κόσμο, να βγει από τα σπίτια του και ν’ αθληθεί. Χαιρόμαστε που βλέπουμε οικογένειες να συμμετέχουν και θέλουμε να συνεχίσει να συμβαίνει αυτό».

Την εκκίνηση στα 5 χλμ. έδωσε ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος που ευχήθηκε καλή δύναμη στους δρομείς. Στους αγώνες, την πρώτη θέση πήραν στα 10 χλμ. ο Γιώργος Τάσσης και η Ελευθερία Πετρουλάκη και στα 5 χλμ. ο Θοδωρής Αναγνώστου και η Ειρήνη Πουλάκη.

Οι τρεις πρώτοι νικητές στα 10 χλμ. πήραν και το «Βραβείο Καλλιπάτειρα» που συνοδεύτηκε από χρηματικό έπαθλο 300 ευρώ για τον πρώτο, 200 ευρώ για τον δεύτερο και 150 ευρώ για τον τρίτο αθλητή και αθλήτρια.

Ο νικητής στα 10 χλμ. ανδρών Γιώργος Τάσσης είπε: «Είναι η 2η φορά που τρέχω στη Νέα Σμύρνη και είναι από τους πιο δύσκολους αγώνες. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση μου, καθώς είναι και ξεκίνημα της σεζόν. Είναι πολύ όμορφος αγώνας και συμμετέχει αρκετός κόσμος».

Η νικήτρια στα 10 χλμ. Ελευθερία Πετρουλάκη δήλωσε: «Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε έναν πολύ όμορφο αγώνα. Είναι ωραίο να τρέχεις στην καρδιά της Νέας Σμύρνης, άλλωστε εγώ γυμνάζομαι εδώ, τρέχω συχνά στο Άλσος και γνωρίζω τις τοποθεσίες. Ήταν πολύς ο κόσμος, είχε καλό καιρό και μακάρι κάθε Σαββατοκύριακο να γεμίζουν οι πλατείες από δρομείς».

Tα αποτελέσματα:

Οι νικητές στα 10 χλμ.

Άνδρες

Γιώργος Τάσσης 32:09

Θοδωρής Αναγνώστου 32:19

Χρήστος Παπούλιας 34:14

Γυναίκες

Ελευθερία Πετρουλάκη 36:50

Ντενίζ Δημάκη 39:20

Ελένη Χονδρονάσιου 45:56

Οι νικητές στα 5 χλμ.

Άνδρες

Θοδωρής Αναγνώστου 16:19

Πασχάλης Φράγκου 16:42

Κάρλο Χελβατζιάν 18:16

Γυναίκες

Ειρήνη Πουλάκη 21:27

Δέσποινα Λουκάκη 22:47

Ανδριάνα Τερζή 23:28


Όλα τα προσωρινά αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.neasmirnihistoricrun.gr

Ακολούθησε ο αγώνας των 2,5 χλμ. όπου τα παιδιά είχαν την τιμητική ενώ παράλληλα με τη διεξαγωγή των αγώνων, στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης είχε στηθεί μία μεγάλη γιορτή, με περίπτερα χορηγών, μουσικές εκδηλώσεις, αλλά και δρώμενα για παιδιά, προκειμένου και οι χιλιάδες θεατές που βρέθηκαν εκεί, να γιορτάσουν μαζί με τους δρομείς, μέσα σε μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα που κράτησε ως το απόγευμα της Κυριακής.

Στο πλαίσιο του αγώνα βραβεύτηκε ο φωτογράφος Φώτης Καζάζης ενώ τις απονομές έκαναν μεταξύ άλλων ο σεναριογράφος Δημήτρης Αποστόλου και η ηθοποιός Χριστίνα Αλεξανιάν.

Τον Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια