Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Νίκος Λινάρδος: «Ο Πανιώνιος είναι ένας και αδιαίρετος»

Ο Νίκος Λινάρδος, τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας μπάσκετ του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του Ερασιτ...

Ο Νίκος Λινάρδος, τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας μπάσκετ του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη.

Τι σημαίνει για τον Νίκο Λινάρδο η ενασχόληση του για 2η χρονιά με την ακαδημία μπάσκετ του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. από το πόστο του Τεχνικού Διευθυντή ;

Είναι τιμή να δουλεύω σε ένα σύλλογο στον οποίο ανδρώθηκα μπασκετικά και αναδείχθηκα πρωταθλητής Ευρώπης το 1987, σαν μέλος της Εθνικής ομάδας και ταυτόχρονα μέλος της ανδρικής ομάδας του Πανιωνίου και από την άλλη μεριά, υποχρέωση απέναντι στα αθλούμενα παιδιά τα λεγόμενα «Πανιωνάκια», όπως τα λέω, να τους προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την εκμάθηση των μυστικών της καλαθοσφαίρισης και παράλληλα με αυτό, όλοι οι προπονητές που ανήκουν στην ιστορική ακαδημία του Πανιωνίου να συνεχίσουν να διακρίνονται όπως το έκαναν τόσο πολλά χρόνια οι προκάτοχοι μας, στα πρωταθλήματα των αγωνιστικών μας τμημάτων (ΕΣΚΑΝΑ και Πανελλήνια Πρωταθλήματα).

Ο Πανιώνιος μπορεί να συνεχίσει να βγάζει ταλέντα και πόσο είναι δυνατή η αξιοποίηση τους από την ανδρική ομάδα ;

Ταλέντα και καλούς παίκτες πάντα θα παράγει ο Πανιώνιος, όσο κι αν οι εποχές θα είναι δύσκολες (οικονομική κρίση, έλλειψη χώρων, πίεση μαθημάτων κ.λ.π. ). Το σοβαρότερο θέμα είναι, ότι τα παιδιά αυτά που ολοκληρώνονται μπασκετικά μέσα από την παιδική και εφηβική ομάδα του Πανιωνίου, πρέπει να τύχουν της εμπιστοσύνης του εκάστοτε προπονητή της ανδρικής ομάδας που καλείται να ρισκάρει, χρησιμοποιώντας παιδιά δικά μας σε μια δωδεκάδα ή δεκαπεντάδα της Α1, γιατί πάντα ο κόσμος του Πανιωνίου θα θέλει να βλέπει στο παρκέ, στους αγώνες της ανδρικής ομάδας, παιδιά που γαλουχούνται με τις ιδέες και τις αξίες που διδάσκει και εμπνέει ο Πανιώνιος. Στην περσινή σεζόν έγινε ένα restart με παίκτες γηγενείς (Δημητρακόπουλος, Ρουμελιώτης, Χουγκάζ κ.λ.π.) και ελπίζουμε και φέτος κάποια παιδιά που έχουν φορέσει την φανέλα του Πανιωνίου να μπορέσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στην ανδρική ομάδα.

Πόσο μπορεί να επηρεάσει το γκρέμισμα του Αρτάκης τον οργανισμό που λέγεται Πανιώνιος Γ.Σ.Σ.;

Σίγουρα το κέντρο του μπασκετικού ενδιαφέροντος για την Νέα Σμύρνη και τον Πανιώνιο, μεταφέρεται αποκλειστικά για τα επόμενα δυο χρόνια στις εγκαταστάσεις της ακαδημίας μας, με την παρουσία και της ανδρικής ομάδας στο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων μας. Όπως επίσης δημιουργείται ένα ευχάριστο πρόβλημα το οποίο ελπίζουμε να βρεθεί η χρυσή τομή και να μπορεί η ακαδημία μπάσκετ να διαθέσει το κλειστό «Ανδρέας Βαρίκας» χωρίς να υπάρχει αρνητικό αντίκτυπο στην συμμετοχή μεγάλου αριθμό παιδιών στις ομάδες των ακαδημιών μπάσκετ, με την συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Pre League της γυναικεία ομάδας βόλεϊ όπως επίσης και της ομάδας βόλεϊ ανδρών, που λόγω της κατεδάφισης του Αρτάκης βρήκαν στέγη για τους εντός έδρας αγώνες τους, στο ιστορικό κλειστό!

Τι καινούργιο μπορούμε να περιμένουμε από την ακαδημία για την νέα σεζόν;

Πρώτον στην φετινή σεζόν προσλήφθηκε ένας εξειδικευμένος προπονητής μπάσκετ για την ατομική εκγύμναση γκρουπ παιδιών του συλλόγου σε ώρες πριν την έναρξη του κανονικού ωραρίου προπονήσεων, με στόχο να προσφέρουμε στους παίκτες μας, μέσα στον χώρο μας, την καλύτερη δυνατή βελτίωση στα ατομικά τους χαρακτηριστικά, σε μια παρά πολύ ειδική τιμή, για να βοηθήσουμε τους γονείς να ελέγχουν καλύτερα και την πρόοδο των παιδιών τους και παράλληλα να εξοικονομούν «χρόνο» και «χρήμα» χωρίς να πηγαίνουν σε διάφορους χώρους εκτός Πανιωνίου. Το πρόγραμμα της ατομικής βελτίωσης, που θα το αναλάβει ο προπονητής Σπύρος Μυλωνάς, θα είναι πάντα υπό τον έλεγχο τον δικό μου και των προπονητών της ακαδημίας μας.

Δεύτερον, λόγω του πιεσμένου χρόνου προπόνησης καθιερώνουμε το μισάωρο ειδικής εκγύμνασης σε καθημερινή βάση, όλων των τμημάτων της ακαδημίας πριν από την έναρξη της προπόνησης τους. Η εκγύμναση θα γίνεται στον χώρο του στίβου με την Χριστίνα Νεάγκ, η οποία εξειδικεύεται πολλά χρόνια με μεγάλη επιτυχία στο χώρο αυτό.

Τι άλλες δράσεις σκέφτεστε για την φετινή σεζόν;

Προγραμματίζω, σε συνεργασία με την επιτροπή μπάσκετ και το διοικητικό συμβούλιο του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ., την συνέχιση των ημερίδων ψυχολογίας, που απευθύνονται κυρίως στους γονείς αλλά από φέτος και προς τους προπονητές του συλλόγου, την διοργάνωση του 2ου τουρνουά «Μάκης Δενδρινός» το τριήμερο των Χριστουγέννων, ένα Κάμπ στο τριήμερο της Πρωτοχρονιάς, συμμετοχή σε όλα τα τουρνουά με αντιπάλους αξιόλογης δυναμικότητας όπως Τουρνουά Υποδομών, Πρωτάθλημα ΕΣΚΑΝΑ, Τουρνουά Σερρών (Χριστούγεννα – Πάσχα), Τουρνουά «Π. Γιαννακόπουλος» κ.λ.π.

Είστε ευχαριστημένος με τις συνθήκες εργασίας, την συνεργασία με τον Ερασιτέχνη Πανιώνιο και κατά πόσο υλοποιούνται οι προσδοκίες σας μέσα από την ενασχόληση σας από το ευαίσθητο πόστο του τεχνικού διευθυντή?

Η τοποθέτηση μου στο πόστο του τεχνικού διευθυντή από τον ερασιτέχνη και την επιτροπή διοίκησης του μπάσκετ και η πολυετή μου ενασχόληση με την προπονητική απ’ όλα τα πόστα και απ’ όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, με έχει οπλίσει με την ανάλογη εμπειρία για να κρίνω και να αξιολογώ οτιδήποτε έχει σχέση με την λειτουργία μιας Ακαδημίας. Η λέξη Πανιώνιος, μιας κι είναι μια λέξη αλληλένδετη με το παρελθόν μου, σαν παίκτης αλλά και σαν προπονητής, μου κάνει πιο εύκολη την εργασιακή μου ζωή αλλά με γεμίζει με μεγαλύτερη υπευθυνότητα.

Αισθάνεστε Πανιώνιος μόνο στο μπάσκετ ή γενικά σε όλα τα αθλήματα ;

Ο Πανιώνιος είναι ένας και αδιαίρετος και σίγουρα χαίρομαι με όλες τις επιτυχίες όλων των τμημάτων και στεναχωριέμαι με τις ήττες και την μη πραγματοποίηση στόχων του εκάστοτε τμήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια