Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Αυτός είναι ο νέος προπονητής του Πανιωνίου

Από τη Τρίτη (3/9) το μεσημέρι στο «τιμόνι» του Πανιωνίου βρίσκεται ο Κύπριος τεχνικός Νίκκι Παπαβασιλείου, ο οποίος θα προσπαθήσει να οδ...

Από τη Τρίτη (3/9) το μεσημέρι στο «τιμόνι» του Πανιωνίου βρίσκεται ο Κύπριος τεχνικός Νίκκι Παπαβασιλείου, ο οποίος θα προσπαθήσει να οδηγήσει τον ιστορικό στην αγωνιστική ανάκαμψη και στη παραμονή στη Super League 1. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στο Πανιώνιο και χρειάζεται δουλειά απ’ όλους.

Τα panionianea.gr σας παρουσιάζουν την πορεία του Νίκκι Παπαβασιλείου πριν έρθει στη Νέα Σμύρνη για ν’ αναλάβει τις τύχες του Ιστορικού

Ο πρώτος που αγωνίστηκε στην Αγγλία

Ο Νίκκι Παπαβασιλείου γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 31 Αυγούστου 1970 και το 1985 σε ηλικία 15 ετών ξεκίνησε την καριέρα του από τον Απόλλωνα Λεμεσού. Ένα χρόνο μετά (1986) πέρασε από τα τμήματα υποδομής της Άρσεναλ και της Όλνταμ. Το 1988 συνέχισε την καριέρα του στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΟΦΗ και το 1993 ήρθε η μεγάλη μεταγραφή στη Νιουκάστλ. Έτσι ο Παπαβασιλείου έγινε ο πρώτος Κύπριος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης που δεν είναι άλλο από την Premier League. Το 1994 επέστρεψε στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ, ενώ από το 1996 έως το 2003 αγωνίστηκε στην Κύπρο για λογαριασμό του Απόλλωνα Λεμεσού, της Ανόρθωσης, του Ολυμπιακού Λευκωσίας και του ΑΠΟΕΛ. Το 2003 σε ηλικία 33 ετών ο Παπαβασιλείου σταμάτησε το ποδόσφαιρο λόγος ενός μυϊκού τραυματισμού.

Η Φιλία του με τον Μπόας

Ο Νικ Παπαβασιλείου αρκετές φορές ταξίδευε για να πάρει το δίπλωμα προπονητικής (UEFA pro-licence) σε κάποια αεροπορική πτήση γνωρίστηκε και έγινε φίλος με τον Αντρέ Βίλας Μπόας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλές φορές να παρακολουθεί προπονήσεις της Ίντερ και μάλιστα την εποχή που είχε προπονητή το Ζοσέ Μουρίνιο. Δηλαδή τότε που η ιταλική ομάδα κατέκτησε το UEFA Ghampions League.

Το ταξίδι του στη Σλοβακία

Ο Παπαβασιλείου τη σεζόν 2015-2016 εργάστηκε στο πρωτάθλημα της Σλοβακίας για λογαριασμό της Σλόβαν Μπρατισλάβας. Πραγματοποίησε ένα σερί 11 αήττητων αγώνων και διεκδίκησε με αξιώσεις το πρωτάθλημα της Σλοβακίας, ωστόσο δεν τα κατάφερε γιατί η Σλόβαν δεν είχε ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα. Έτσι αρκέστηκε στη 2η θέση που έδωσε την έξοδο στο Europa League. Εκτός από την Σλόβαν Μπρατισλάβας ο Παπαβασιλείου είχε διατελέσει προπονητής σε ΑΠΕΠ Πιτσίλιας, Δόξα Κατοκωπιάς, Ένωση Νέων Παραλημνίου, Απόλλωνα Λεμεσού, Ερμή Αραδίππου. Επίσης πέρασε και από το πάγκο του ΟΦΗ όπου είχε διατελέσει στο παρελθόν και ποδοσφαιριστής του συλλόγου, ενώ όπως όλοι γνωρίζουμε μέχρι πρότινος βρισκόταν στο πάγκο του Εργοτέλη.

Όταν ο Παπαβασιλείου αντιμετώπισε τον Πανιώνιο

Την σεζόν 1998-1999 ο Νίκκι Παπαβασιλείου αγωνιζόταν ακόμα σαν ποδοσφαιριστής στη Κύπρο και συγκεκριμένα στον Απόλλωνα Λεμεσού. Εκείνη την χρονιά ο Πανιώνιος αγωνίστηκε στο τελευταίο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης. Στη 2η φάση της διοργάνωσης ο Ιστορικός κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει τη κυπριακή ομάδα. Στις 22 Οκτωβρίου 1998 ο Πανιώνιος φιλοξένησε τον Απόλλωνα Λεμεσού και ο Παπαβασιλείου αγωνίστηκε σαν αλλαγή από το 66’ έως το 90’. Έτσι ο σημερινός τεχνικός του Πανιωνίου πριν περίπου 21 χρόνια αντιμετώπισε το σύλλογο σαν αντίπαλος ποδοσφαιριστής.

Η νέα πρόκληση της καριέρας του

Από την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου ανοίγεται μία νέα μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του Νίκκι Παπαβασιλείου και αυτή λέγεται Πανιώνιος. Πρόκειται για την πιο ιστορική ομάδα της χώρας, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη χειρότερη θέση της σύγχρονης ιστορίας της. Ο Ιστορικός ξεκίνησε με τιμωρία 6 βαθμών λόγο μη αδειοδότησης και μετά από τις πρώτες δύο αγωνιστικές στο ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται στο πάτο του βαθμολογικού πίνακα. Στην ουσία ο Πανιώνιος βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στον υποβιβασμό και τώρα ο Παπαβασιλείου καλείται να δώσει ζωή στο σύλλογο. Καλείται να βελτιώσει αγωνιστικά τους παίκτες καλείται να τους δώσει ψυχολογία και μαχητικότητα και καλείται να δώσει ζωή και πνοή στο πιο ιστορικό σύλλογο της Ελλάδος. Ελπίζουν όλοι στον Πανιώνιο να τα καταφέρει και να φτάσει ο Ιστορικός όσο πιο γρήγορα γίνεται στην παραμονή στη Super League 1.

Καλή επιτυχία κόουτς

Επιμέλεια: Θεοχάρης Μαρινέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια