Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Κάθε αρχή και δύσκολη

Γράφει ο Λουζιτανός... Με το καλοκαίρι να κοντεύει στο τέλος του και τη Superleague να ξεκινάει (πράγμα σπάνιο) στην ώρα της, ο Πανιώνι...

Γράφει ο Λουζιτανός...

Με το καλοκαίρι να κοντεύει στο τέλος του και τη Superleague να ξεκινάει (πράγμα σπάνιο) στην ώρα της, ο Πανιώνιος ολοκλήρωσε χθες τα φιλικά του και ετοιμάζεται για την πρεμιέρα με το Βόλο, στη Νέα Σμύρνη.

Η ομάδα φέτος κινήθηκε με το υποχρεωτικό λόγω μη αδειοδότησης πλάνο της «ελληνοποίησης», που πέρυσι είχε εγκαταλειφθεί, διακόπτοντας την οποιαδήποτε συνέχεια θα μπορούσε να υπάρξει σε ένα μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό της ομάδας. Πολλά νέα παιδιά με ελάχιστες εμπειρίες από την κατηγορία προστέθηκαν στο ρόστερ, το οποίο συμπληρώνουν και κάποιοι παλιοί, σε μια συνταγή που θα δείξει εάν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σεζόν. Μια σεζόν που ξεκινάει με το -6!

Στα δείγματα μέχρι τώρα, από τα φιλικά, διαπιστώνονται κάποια θετικά και κάποια αρνητικά. Στα θετικά ότι υπάρχουν αρκετά νέα παιδιά, άρα και πολλά «πνευμόνια» για 90 λεπτά πίεσης και τρεξίματος. Επίσης, υπάρχουν αρκετοί έλληνες παίκτες, που προφανώς μπορούν να αντιληφθούν καλύτερα το βάρος της φανέλας του Πανιωνίου, κάτι που ελπίζουμε να μετρήσει στις κρίσιμες στιγμές που σίγουρα θα έρθουν μέσα στη σεζόν.

Σίγουρα η ομάδα χρειάζεται χρόνο για να δέσει και δυστυχώς με το -6 θα υπάρχει περισσότερη πίεση. Ευτυχώς όλα φέτος θα γίνουν με μπαράζ, οπότε ίσως υπάρχει λίγη παραπάνω πίστωση χρόνου.

Στα αρνητικά τώρα…

Αρχικά, στα πρώτα φιλικά φάνηκε ότι η άμυνα θα είναι καλύτερη φέτος (χειρότερη άλλωστε δύσκολα θα μπορούσε να είναι). Ίσως επειδή ήταν αγώνες εκτός έδρας και ο Πανιώνιος ξεκινούσε με αμυντικό πλάνο. Χθες με τη Λειβαδιά, όταν και η ομάδα προσπάθησε να είναι πιο επιθετική, γκρεμίστηκε αυτή η εικόνα. Ο Λεβαδειακός της Superleague 2, μας έκανε 2 γκολ, 2 δοκάρια και τουλάχιστον 1 τετ-α-τετ από αυτά που δεν χάνονται. Οι επαφές των στόπερ με τη μπάλα ήταν λες και δεν είχαν κάνει ζέσταμα, ενώ η τρικυμία σε κάθε κατεβασιά του Λεβαδειακού ήταν εμφανής. Τα αμυντικά χαφ σε ρηχά νερά και είναι ζήτημα πόσο θα μπορεί να αντέχει φέτος ο αρχηγός και εάν κάποια από τα νέα παιδιά μπορούν να τον αντικαταστήσουν.

Σημειώνεται για το μεσοαμυντικό τομέα ότι ο Πανιώνιος ολοκλήρωσε τα φιλικά του με 2 ήττες μία ισοπαλία και μία νίκη, με ομάδες που θεωρητικά έχουν τους ίδιους στόχους με αυτόν ή και χαμηλότερους.

Δημιουργικά τώρα, ο Ιστορικός φάνηκε ότι «πονάει» από τα πρώτα φιλικά. Δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι αυτοματισμοί και συγκεκριμένα πλάνα επίθεσης ή τουλάχιστον δεν βγαίνουν στο χορτάρι – γιατί σίγουρα στην προπόνηση θα δοκιμάζονται – με αποτέλεσμα η επιθετική πρωτοβουλία να βασίζεται κυρίως σε ατομικές ενέργειες και η ομάδα να μην μπορεί να αναπτυχθεί σωστά και να πιέσει με αποτελεσματικό τρόπο όταν χρειαστεί, απέναντι σε κλειστές άμυνες. Η ανάγκη των βαθμών από την πρώτη κιόλας αγωνιστική είναι επιτακτική και μένει να δούμε πως θα διαχειριστούν αυτήν την πίεση του αποτελέσματος οι παίκτες και εάν θα παρουσιαστούν βελτιωμένοι στα επίσημα παιχνίδια. Το ελπίζουμε…

Εκτός από τη δημιουργία, ο Πανιώνιος φάνηκε ότι υστερεί και στην αποτελεσματικότητα και ειδικά στην κορυφή της επίθεσης. Ο Αραμπουλί που αποκτήθηκε ως φορ δεν έχει αγωνιστεί ακόμη 90λεπτο και από τα βίντεο που μπορούμε να δούμε για τον παίκτη δεν φαίνεται να είναι καθαρό φορ, σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να κρίνουμε ακόμη αν θα βοηθήσει εκεί που χρειάζεται. Ο Καμαρά παρουσιάζει σίγουρα βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με πέρυσι, αλλά μένει να δούμε και πόσο μπορεί να φανεί μέσα στην περιοχή, αλλά και τι σταθερότητα θα έχει. Ο Τσιλούλης παρότι αγωνίστηκε ως περιφερειακός επιθετικός πέρυσι, ίσως φέτος μπορεί να μπει περισσότερο στην περιοχή, ενώ ο Δούμτσιος, ελπίζουμε να κάνει την ευχάριστη έκπληξη. Με βάση τα πρώτα δείγματα πάντως το γκολ δεν θα είναι εύκολη υπόθεση φέτος…

Επιγραμματικά, η ομάδα φαίνεται σαφώς αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρυσι. Παίκτες που έφυγαν όπως ο Ντούρμι (αλήθεια πόσο τον πουλήσαμε;;;) και ο Μασούρας δεν φαίνεται να αντικαταστάθηκαν. Αναμένουμε και σίγουρα χρειάζεται να δούμε βελτιωμένη σε σχέση με τα φιλικά εικόνα και ελπίζουμε να «βγούν» κάποιοι από τους «μικρούς» για να διατηρούμε ελπίδες για την κατηγορία. Κάθε αρχή και δύσκολη λοιπόν, αλλά μαθημένοι είμαστε, Πανιώνιος είμαστε!

ΥΓ: Το τμήμα μπάσκετ για μία ακόμη φορά φάνηκε στον αέρα. Μετά τον γενικότερο ξεσηκωμό στο άκουσμα της «Δράμας», το δράμα αποφεύχθηκε. Αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει με την ομάδα τώρα, μιας και έχει ανακοινωθεί προπονητής και κάποιοι παίκτες, αλλά σίγουρα πρέπει να ομαλοποιηθεί η κατάσταση για να πειστεί και ο κόσμος να στηρίξει την όποια προσπάθεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια