Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

«Είμαστε ο Πανιώνιος με το ειδικό βάρος αυτής της φανέλας»

Ο Πανιώνιος συμμετέχει στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων στο Μέτσοβο (22-26/6), με τον προπονητή της ομάδας, Κώστα Με...

Ο Πανιώνιος συμμετέχει στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων στο Μέτσοβο (22-26/6), με τον προπονητή της ομάδας, Κώστα Μελέτη, με δηλώσεις του στην επίσημη σελίδα της Ακαδημίας Μπάσκετ του Ιστορικού στο Facebook, να τονίζει πως στόχος της ομάδας είναι να παρουσιαστεί αντάξιος της ιστορίας της φανέλας της ομάδας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Αναλυτικά η «κυανέρυθρη» ενημέρωση:

Αντάξιες εμφανίσεις του πάθους και της θέλησης για διακρίσεις και κατακτήσεις τίτλων που έχουν γράψει στο πρόσφατο και απώτερο παρελθόν, οι ομάδες των Παίδων και των Εφήβων του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ στην τελική φάση των πανελληνίων πρωταθλημάτων, θέλει να πραγματοποιήσει η «κυανέρυθρη» ομάδα Παίδων του 2019, διεκδικώντας την νίκη και στα πέντε παιχνίδια που θα παίξει στο Μέτσοβο (22-26/6).

Έχοντας παίξει τον τελευταίο επίσημο αγώνα τους, στον δεύτερο τελικό των πλει οφ της ΕΣΚΑΝΑ, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό (11/5), το μεγάλο χρονικό διάστημα έλλειψης αγωνιστικών υποχρεώσεων, καλύφθηκε από την προετοιμασία ενός μηνός και των έξι φιλικών παιχνιδιών που δόθηκαν, εν μέσω και των προαγωγικών εξετάσεων που έδωσαν, παράλληλα, οι παίκτες της ομάδας Παίδων.

Το συμπέρασμα του προπονητή των Παίδων, Κώστα Μελέτη, είναι ικανοποιητικό για την ανταπόκριση τους στο δύσκολο πρόγραμμα που ακολούθησαν οι παίκτες του, ώστε να διατηρήσουν αγωνιστικό ρυθμό στην απόδοση τους.

Η παράδοση έχει αποδείξει ότι η τελική φάση των πανελληνίων πρωταθλημάτων αποτελεί διαχρονικά, ένα νέο , μίνι, πρωτάθλημα πέντε ημερών και όλες οι ομάδες είτε είναι πρωταθλήτριες των Ενώσεων, είτε συμμετέχουν από προκριματικούς γύρους, έχουν την ίδια αφετηρία, με διαφορετικές προϋποθέσεις και προδιαγραφές.

Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην τελική φάση, ως πρωταθλητής της ΕΣΚΑΝΑ και πέρυσι ήταν δευτεραθλητής του πανελληνίου πρωταθλήματος, αλλά κάθε διοργάνωση είναι διαφορετική από την προηγούμενη και η επόμενη είναι μη προβλέψιμη.

«Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν θετικά στον φόρτο του προπονητικού προγράμματος και έδειξαν αμείωτη διάθεση στην πλειοψηφία των προπονήσεων και των αγώνων. Πάμε στο Μέτσοβο, απόλυτα συνειδητοποιημένοι της ευθύνης που έχουμε και της δύσκολης αποστολής που μας περιμένει. Θα παίξουμε πέντε τελικούς κι ας πρόκειται για μίνι πρωτάθλημα που μπορεί η ήττα της προηγούμενης ημέρας να έχει ως συνέχεια την νίκη της επόμενης. Για τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ κάθε αγώνας θα είναι χωρίς «αύριο», μέχρι να λήξει και να σκεφτούμε το επόμενο παιχνίδι» δηλώνει ο προπονητής των «κυανέρυθρων Παίδων, Κώστας Μελέτης, ο οποίος και πέρυσι καθοδήγησε την ομάδα του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ, μέχρι την δεύτερη θέση του πανελληνίου πρωταθλήματος.

«Στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος, η εμπειρία καταδεικνύει ότι δεν υπάρχουν δεδομένα. Όλα και όλες οι ομάδες αρχίζουν από το μηδέν, ανεξαρτήτως της πορείας που είχαν στα πρωταθλήματα και τα πλει οφ των ενώσεων τους. Έχει σημασία η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος σε κάθε ένωση, γιατί είναι διαφορετικό να έχεις κατακτήσει τον τίτλο της ένωσης από άλλες δύσκολες ομάδες και διαφορετικό να μην έχεις την απαιτούμενη κόντρα των αντιπάλων σου, γιατί στην τελική φάση, το επίπεδο είναι σαφώς πολύ υψηλό και συμμετέχουν οι έξι καλύτερες ομάδες Παίδων απ' όλο το μπασκετικό γίγνεσθαι της χώρας. Είναι σίγουρο, ότι τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ, της ΕΣΚΑΝΑ και της ΕΚΑΣΘ είναι τα πιο δυνατά και ποιοτικά, αλλά κανείς δεν μπορεί να μην υπολογίζει ομάδες, όπως ο Προμηθέας, ο οποίος προέρχεται από πιο αδύναμο πρωτάθλημα, αλλά κατά την γνώμη μου, είναι το φαβορί της φετινής διοργάνωσης, σύμφωνα με το ρόστερ παικτών που διαθέτει, τις επιλογές που υπάρχουν σε όλες τις θέσεις και τις εμφανίσεις τους. Φυσικά, κανείς δεν ανίκητος. Όλοι μπορεί να ηττηθούν απ' όλους.
Καταλήγω ότι ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ θα προσεγγίσει και αυτή την τελική φάση, βήμα-βήμα, πιστεύοντας, αφενός, στην δουλειά της προετοιμασίας που έχουμε κάνει, την διατήρηση και επανάληψη των θετικών στοιχειών που είχαμε στις εμφανίσεις μας στο πρωτάθλημα της ένωσης και αφετέρου στην διαχρονική αξία των αγωνιστικών τμημάτων της ακαδημίας. Δεν είμαστε, σίγουρα η χειρότερη ομάδα, μπορεί και να μην είμαστε η καλύτερη. Είμαστε ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ με το ειδικό βάρος αυτής της φανέλας».

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Η ομάδα Παίδων του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ θα συμμετάσχει για δέκατη φορά σε τελική φάση πανελληνίου πρωταθλήματος Παίδων.

Η τελευταία κατάκτηση πανελληνίου πρωταθλήματος Παίδων από τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ, ήταν πριν από τέσσερα χρόνια. Συνολικά, οι «κυανέρυθροι» Παίδες έχουν στεφθεί έξι φορές πρωταθλητές Ελλάδας, σε διάστημα 29 χρόνων και στις 9 συμμετοχές τους, ως πρωταθλητές της ΕΣΚΑΝΑ (1990, 1992, 1993, 2002, 2011, 2012, 2015, 2016, 2018)

Οι τίτλοι: 1990, 1992, 1993, 2002, 2012, 2015.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ

Σάββατο 22/6/2019
16.00 Προμηθέας- ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
18.00 ΔΕΚΑ-Κάλυμνος
20.00 Αστέρας Καβάλας-Περιστέρι

Κυριακή 23/6/2019
16.00 Περιστέρι-ΔΕΚΑ
18.00 Κάλυμνος-Προμηθέας
20.00 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-Αστέρας Καβάλας

Δευτέρα 24/6/2019
15.00 Προμηθέας-Περιστέρι
17.00 ΔΕΚΑ-Αστέρας Καβάλας
19.00 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-Κάλυμνος

Τρίτη 25/6/2019

14.00 ΔΕΚΑ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
16.00 Αστέρας Καβάλας-Προμηθέας
18.00 Περιστέρι-Κάλυμνος

Τετάρτη 26/6/2019

10.00 Προμηθέας-ΔΕΚΑ
12.00 Κάλυμνος-Αστέρας Καβάλας
14.0 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-Περιστέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια