Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Μιλόγεβιτς: «Απόλαυσα την χρονιά στον Πανιώνιο»

Ειδική αναφορά στην θητεία του στον Πανιώνιο έκανε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αθλητική ιστοσελίδα gazzetta. ...

Ειδική αναφορά στην θητεία του στον Πανιώνιο έκανε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αθλητική ιστοσελίδα gazzetta.

Διαβάστε όσα είπε ο Σέρβος τεχνικός για τους κυανέρυθρους:

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία η θητεία σας στον Πανιώνιο;

«Ήταν σούπερ χρονιά στον Πανιώνιο. Τεράστια χρονιά αγωνιστικά. Απόλαυσα εκείνη την σεζόν γιατί είχαμε πάρα πολύ καλή συνεργασία και με τον πρόεδρο, τον κ. Ζαμάνη και τον κ. Δάρρα. Είχα επίσης εξαιρετική συνεργασία με τους παίκτες. Ήταν μια ομάδα πολύ καλή και δουλεμένη. Όταν ήρθα φαινόταν πως έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από την διοίκηση, αλλά και τον προηγούμενο προπονητή. Απλά εγώ έδωσα συνέχεια και έβαλα την δική μου σφραγίδα και πήγαμε πολύ καλά.

Πετύχαμε πολλά πράγματα που θα μείνουν στην ιστορία. Πολλές φορές λέω πως αν δεν κάνεις κάτι που θα σε θυμούνται, είναι σαν να μην έχεις κάνεις τίποτα. Δεν είναι μόνο τα λεφτά που θα βγάλεις, δυστυχώς πολλοί πλέον κοιτάζουν μόνο το οικονομικό, εγώ το βλέπω κάπως διαφορετικά».

Αν και ο Πανιώνιος τα είχε πάει περίφημα με τον Μαρίνο Ουζουνίδη καταφέρατε να φέρετε ακόμη πιο σπουδαία αποτελέσματα..

«Το θέμα είναι να πείσεις τους ποδοσφαιριστές για κάποια πράγματα. Είτε είσαι διοίκηση, είτε προπονητής θα πρέπει να έχεις τη γνώση και την προσωπικότητα. Ήταν δύσκολη εποχή τότε, γιατί η ομάδα είχε δέσει και είχε αφομοιώσει το στιλ του προηγούμενου προπονητή, του Μαρίνου (σ.σ.: Ουζουνίδη). Η ομάδα προέρχονταν από μια επιτυχημένη χρονιά, όμως άλλαξε ο προπονητής και είναι δύσκολο για αυτόν που έρχεται να κάνει αλλαγές.

Φέραμε όμως στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος θετικά αποτελέσματα και η ομάδα άρχισε να δένει, έτσι στη συνέχεια τα πράγματα κύλησαν ομαλά. Αυτά τα παιδιά άξιζαν την πορεία που έκαναν».

Πιστεύετε πως η πετυχημένη σεζόν σας στον Πανιώνιο έπαιξε ρόλο στην πρόσληψη σας στον Ερυθρό Αστέρα;

«Δεν ήταν μόνο ο Πανιώνιος. Στην Ομόνοια κάναμε πολλά καλά πράγματα, το ίδιο συνέβη και στην προηγούμενη ομάδα μου, την Τσουκαρίτσκι. Δεν μπορώ να πω πως χάρη στην τάδε ομάδα έφτασα στον Ερυθρό Αστέρα. Σίγουρα, όσο ζεις μαθαίνεις και προσωπικά έμαθα πολλά καλά πράγματα στον Πανιώνιο. Για παράδειγμα όταν ήρθα για πρώτη φορά στην Ελλάδα ως προπονητής έπρεπε να αφομοιώσω τον τρόπο παιχνιδιού των ομάδων, στο πως αντιλαμβάνονται τα πράγματα, αλλά και τους παίκτες.

Εγώ μπορεί να ήμουν ως παίκτης πολλά χρόνια στην Ελλάδα, όμως το ποδόσφαιρο κάθε χρόνο αλλάζει και είναι πολύ διαφορετικό. Σίγουρα με βοήθησε ο Πανιώνιος, αλλά όχι σε σημείο να πεις πως για αυτό τον λόγο βρέθηκα στον Ερυθρό Αστέρα. Είχα πολλές προτάσεις και όταν βρισκόμουν στην Ομόνοια. Έκανα πολλά πράγματα εκεί βάζει του μπάτζετ που είχα. Ήμουν προπονητής σε μια ομάδα με πάνω από 25-26 πρωταθλήματα, αλλά με χίλια άλλα προβλήματα που υπήρχαν. Παίξαμε πάρα πολύ καλή μπάλα και θεωρώ όποια ομάδα και αν ανέλαβα έχει φέρει καλύτερα αποτελέσματα».

Εκτός των άλλων, στον Πανιώνιο δώσατε χρόνο συμμετοχής και πιστέψατε ποδοσφαιριστές όπως ο Μασούρας και ο Μπεν.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για τον Μασούρα και για τα άλλα παιδιά, αλλά δεν θα ήθελα να αναφερθώ ξεχωριστά στον καθένα. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και δεν γίνεται να ξεχωρίσουμε κάποιον. Κάποιος μπορεί να γίνει καλύτερος μόνο από την ομαδική δουλειά και να φανεί η δουλειά. Ο Μασούρας έχει δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσει στην εθνική Ελλάδας και χαίρομαι για αυτόν. Ακόμη και μετά τις προπονήσεις καθόταν να δουλέψει και πίστεψε στις δυνατότητες του.

Είναι ένα παράδειγμα για το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει ένας ποδοσφαιριστής, όταν προσπαθεί. Για μένα χρειάζεται να παλεύεις σκληρά, να έχεις πίστη στις ικανότητες σου και αυτοπεποίθηση που είναι σημαντική για έναν παίκτη. Υπάρχουν περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν δεξιότητες, διαθέτουν ταλέντο, αλλά τους λείπει η αυτοπεποίθηση. Αντίθετα, βλέπουμε πολλές φορές ποδοσφαιριστές δίχως καλή τεχνική, αλλά είναι νικητές, διότι έχουν πίστη σε αυτό που κάνουν, αυτοπεποίθηση και δεν φοβούνται. Έτσι πετυχαίνουν και φτάνουν ψηλά. Στον Πανιώνιο είχαμε μια ομάδα που πάνω απ' όλα ήταν οικογένεια. Τα παιδιά ήταν μαζεμένα και προσωπικά δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα.

Τα όποια προβλήματα προέκυπταν τα έλυναν μόνοι τους. Ακόμα και όταν κάποιοι δεν είχαν χρήματα τα συγκέντρωναν!Πιστέψτε ήταν μια οικογένεια και μακάρι να πετύχω ξανά τέτοια ομοιογένεια. Ειλικρινά, αυτό ήταν και το πρωταρχικό μου μέλημα στον Ερυθρό Αστέρα. Να φτιάξω τα αποδυτήρια. Όταν το καταφέρνεις αυτό βλέπεις πως υπάρχει δύναμη, θετική ενέργεια και όλοι δουλεύουν για τον κοινό στόχο της ομάδας. Δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Τότε θα έχεις πετύχει τον στόχο σου. Αν ο καθένας κοιτάζει τον εαυτό του, τότε είναι δύσκολο για την ομάδα να πετύχει».

Η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή σας στον Πανιώνιο; Θυμόμαστε πως δύο παιχνίδια είχαν σημαδέψει εκείνη την χρονιά, ο αποκλεισμός στο Κύπελλο και η νίκη μέσα στο Καραϊσκάκη επί του Ολυμπιακού.

«Ναι η χειρότερη για μας είναι ο αποκλεισμός από το Κύπελλο με τον Κισσαμικό. Αλλά νομίζω ήταν θέλημα θεού. Αν είχαμε προκριθεί στο Κύπελλο πιστεύω μπορεί και να μην έβγαινε η ομάδα στο Europa League. Το γεγονός ότι είχαμε να δώσουμε λιγότερα παιχνίδια και να επικεντρωθούμε σε αυτά του πρωταθλήματος μας βοήθησε αρκετά, ενώ μην ξεχνάτε πως ο Πανιώνιος εκείνη την σεζόν είχε μικρό ρόστερ.

Ο αποκλεισμός αυτός μας συσπείρωσε, μας έδωσε την δυνατότητα να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο και είδατε στη συνέχεια τα αποτελέσματα. Ήταν ένα καλό μάθημα το ματς αυτό γιατί πήραμε την ώθηση που χρειαζόμασταν για την συνέχεια για να κάνουμε πρωταθλητισμό. Όσον αφορά την καλύτερη στιγμή σίγουρα όταν κερδίζεις στο Καραϊσκάκη τον Ολυμπιακό, μια ομάδα από τις κορυφαίες της χώρας είναι κάτι που ακούγεται και μένει στον κόσμο. Για μένα πάντως όλες οι νίκες είναι σημαντικές είτε εντός είτε εκτός έδρας, γιατί δείχνει ότι δούλεψες για να φτάσεις σε αυτό το αποτέλεσμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια