Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Μεγάλη νίκη για τον Ιστορικό και ένα... βήμα από την άνοδο στην Α1!

Τη νίκη που τον φέρνει μια ανάσα από την επάνοδό του στην Α1 Υδατοσφαίρισης Ανδρών πέτυχε ο Πανιώνιος που επιβλήθηκε με 13-8 του Ηλυσιακο...

Τη νίκη που τον φέρνει μια ανάσα από την επάνοδό του στην Α1 Υδατοσφαίρισης Ανδρών πέτυχε ο Πανιώνιος που επιβλήθηκε με 13-8 του Ηλυσιακού στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης και έκανε το 1-0 στη σειρά των «τελικών» ανόδου που κρίνεται στις δύο νίκες. Έτσι, χρειάζεται μία νίκη με την επόμενη συνάντηση των δύο ομάδων να είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη (26/6) στις 21:00 στο Ιλίσιο.

Το παιχνίδι είχε ένταση και συνολικά 31 αποβολές, καθώς και μία κόκκινη κάρτα στον προπονητή του Ηλυσιακού Γιάννη Σταύρου (για τη φράση «φοβάσαι να σφυρίξεις»;) 30 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης. H αναμέτρηση είχε πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη μέχρι και την τελευταία περίοδο, ωστόσο ένα 4-0 στα τελευταία λεπτά ήταν κομβικό για τους Νεοσμυρνιώτες. Θετικό, πως βρέθηκε πολύς κόσμος στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης για να παρακολουθήσει έναν αγώνα του πρωταθλήματος της Α2.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ηλυσιακός ήταν εκείνος που αιφνιδίασε τους γηπεδούχους. Αρχικά παίζοντας καλή άμυνα διατήρησε το μηδέν, ενώ με γκολ των Κρανιά (στα ίσια) και Γκιτσάκη (σε παραπάνω) προηγήθηκε με 0-2. Ο Πανιώνιος ευτύχησε να αντιδράσει άμεσα με τέρμα του Καρακάση που δέχθηκε ασίστ του Δημακόπουλου, ενώ ο ίδιος παίκτης σκόραρε σε κόντρα ύστερα από κλέψιμο του Βέκκου. Ο Πανιώνιος είχε τρεις ευκαιρίες στη συνέχεια (στο τέλος της πρώτης και στην αρχή της δεύτερης περιόδου) να πάρει προβάδισμα, τις οποίες σπατάλησε. Αρχικά ο Αλεβίζος δεν κατάφερε να σκοράρει σε παραπάνω, ενώ στη συνέχεια ο Καρακάσης έχασε πέναλτι (του γλίστρησε η μπάλα από τα χέρια) και ο Βέκκος νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Μπελιά. Αντίθετα, αυτός που πήρε προβάδισμα ήταν ο Ηλυσιακός με τυχερό γκολ του Λάππα σε λήξη του χρόνου επίθεσης με την μπάλα να βρίσκει στα μπλοκ και να καταλήγει στα δίχτυα. Όμως, η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση με τον Τσακιράκη να σκοράρει σε παραπάνω. Στη συνέχεια ο Πανιώνιος πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα με τέρμα του Γαβαλά σε παραπάνω (φάση στην οποία διαμαρτυρήθηκαν για παράβαση δύο μέτρων οι άνθρωποι του Ηλυσιακού με τον Γιάννη Σταύρου να δέχεται κίτρινη κάρτα), ενώ στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Βέκκος σκόραρε με ωραία λόμπα έπειτα από μπάσιμο στα ίσα. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν άμεσα με τον Χριστοφίδη να σκοράρει στα ίσα από το 1.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου η ομάδα του Ζωγράφου έχασε ευκαιρία σε παραπάνω να ισοφαρίσει με τους Νεοσμυρνιώτες να εκμεταλλεύονται το δικό τους παραπάνω και να σκοράρουν με το Δημακόπουλο για το 6-4. Μάλιστα με τέρματα των Δούκα και Αλεβίζου (8-4) φάνηκε να καθαρίζουν την υπόθεση νίκη. Ωστόσο, ο Ηλυσιακός είχε άμεσες απαντήσεις και με γκολ των Ξυλά, Γκιτσάκη (παραπάνω) και Πάλιου (κόντρα) έφερε και πάλι το παιχνίδι στο γκολ (8-7). Νωρίτερα και με το σκορ στο 8-6 ο Βέκκος έχασε μεγάλη ευκαιρία σε κόντρα με τους ανθρώπους του Πανιωνίου να διαμαρτύρονται για πέναλτι του Μπελιά. Ο Πανιώνιος μπήκε στην τελευταία περίοδο με προβάδισμα δύο τερμάτων χάρη σε γκολ του Καρακάση σε παραπάνω.

Το τελευταίο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν και πάλι στο γκολ με τον Πάλιο, ωστόσο η συνέχεια άνηκε ολοκληρωτικά στους Νεοσμυρνιώτες που δημιούργησαν διαφορά τριών γκολ πολύ γρήγορα (11-8) και δεν άφησαν περιθώρια νέας επιστροφής στον Ηλυσιακό.

Πανιώνιος – Ηλυσιακός 13-8 (2-2, 3-2, 4-3, 4-1)

Πανιώνιος (Κώστας Δήμου): Αϊβαλιώτης, Μπουζάλας, Ζουρίδης, Δημακόπουλος 2, Λύκαρης, Καρακάσης Ν. 3, Τσακιράκης 1, Παττακός, Παπαδόπουλος Δ., Αλεβίζος 2, Βέκκος 2, Γεωργακόπουλος, Τζεραΐσης, Δούκας 1, Γαβαλάς Γ. 2

Ηλυσιακός (Γιάννης Σταύρου): Μπελιάς, Χριστοφίδης 1, Χάλαρης Ι., Μπεκές, Γκιτσάκης 2, Λάππας 1, Παλιός 2, Κρανιάς 1, Τόυμπουρος, Τασσόπουλος, Στραβάκος, Ξυλάς 1, Τρελλόπουλος, Λαδάς, Χάλαρης Μ.

Πηγη: waterpolonews

Δεν υπάρχουν σχόλια