Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Μελέτης: «Τεράστιο DNA ο Πανιώνιος!»

Το «back to back» κατάκτησης τίτλου και από κάθε ομάδα και σε κάθε ηλικία, μνημονεύεται, διαχρονικά, γιατί αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα...

Το «back to back» κατάκτησης τίτλου και από κάθε ομάδα και σε κάθε ηλικία, μνημονεύεται, διαχρονικά, γιατί αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα, η διατήρηση στην πρώτη θέση σε δυο συνεχόμενες χρονιές. Ιδιαίτερα, αν η σύνθεση της ομάδας είναι εντελώς διαφορετική απ’ αυτή που είχε η προηγούμενη, πρωταθλήτρια ομάδα, όπως συνέβη με τους πρωταθλητές Παίδες του Πανιωνίου στο περσινό και στο φετινό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ. Τα λάβαρα τίτλων Εφήβων και Παίδων που κρέμονται από την οροφή του κλειστού «Ανδρέας Βαρίκας», υπενθυμίζουν το ένδοξο παρελθόν διακρίσεων της Ακαδημίας μπάσκετ και δείχνουν τον δρόμο για το δυνατό παρόν που πιστοποιείται από τις νέες επιτυχίες, πέρυσι και φέτος.

Η ομάδα Παίδων είναι η λαμπερή «βιτρίνα» της παραγωγής παικτών της «κυανέρυθρης» ακαδημίας, τα δυο τελευταία χρόνια. Ο «κορμός» της περσινής ομάδας των Παμπαίδων διατηρήθηκε αυτούσιος στην τρέχουσα περίοδο, λόγω της επιμονής της διοικούσας επιτροπής και συγκεκριμένου μέλους της που μερίμνησαν αφενός να μην φύγει κανένας παίκτης σε άλλη ομάδα και με οποιοδήποτε δέλεαρ και αφετέρου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή οργάνωση και φροντίδα στην λειτουργία της.

Κοινό σημείο αναφοράς και των δυο πρωταθλήτριων ομάδων, αποτελεί η προπονητική καθοδήγηση του Κώστα Μελέτη που παρέλαβε την «μαγιά» των Παμπαίδων που είχε προπονηθεί από τον Θανάση Κωνσταντώνη και τους ανέδειξε πρωταθλητές της ένωσης, στην μια και μοναδική ευκαιρία που έχει κάθε παιδική ομάδα για να φτάσει στον τίτλο, καθώς στα δυο επόμενα χρόνια, οι ίδιοι παίκτες και εφόσον συνεχίσουν να φορούν την φανέλα του Πανιωνίου, θα στελεχώσουν την ομάδα Εφήβων.

Ο Κώστας Μελέτης βρίσκεται μαζί με τους παίκτες του, στα...μισά του δρόμου, αφού πρώτος στόχος στην ΕΣΚΑΝΑ, επιτεύχθηκε και υπάρχει ο δεύτερος της διάκρισης στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος (22-26 Ιουνίου, η πόλη δεν έχει ορισθεί από την ΕΟΚ).

Mετά την νίκη επί του Ολυμπιακού στον πρώτο τελικό των πλει οφ και στο «Ανδρέας Βαρίκας» και πριν από το τελειωτικό... χτύπημα στο ΣΕΦ (η ομάδα Παίδων ήταν αήττητη σε έξι αγώνες των πλει οφ και μέτρησε 4 νίκες κόντρα στον βασικό συνδιεκδικητή, Ολυμπιακό), ο Κώστας Μελέτης που είναι έχει συνονυμία και καμία συγγένεια με τον συνεργάτη του, Γιώργο, είχε γράψει στο Facebook για να το διαβάσουν οι παίκτες του.

«Μεμονωμένα, είμαστε μια σταγόνα. Μαζί, είμαστε ένας ωκεανός...». Ο Κώστας Μελέτης μιλά για το «back to back» των «κυανέρυθρων» Παίδων.

--Τι σημαίνει για εσένα, προσωπικά, η δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΝΑ και τι σημαίνει για την ακαδημία του Πανιωνίου;

«Έχω αναφερθεί ξανά στο παρελθόν στο τεράστιο DNA του Πανιωνίου και την αύρα αυτής της ομάδας που σου δίνει κίνητρο να πρωταγωνιστείς , να «κυνηγάς» το όνειρο και να κατακτάς αυθεντικά την κορυφή .

Η ακαδημία του Πανιωνίου μετά και από το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα δείχνει την κυριαρχία της .

Αποδεικνύει ότι μια ομάδα που λειτουργεί σωστά στην υποδομή έχει την δυνατότητα να πρωταγωνιστεί μέσα από την δική της παραγωγή αθλητών , αποφεύγοντας να μπει στο «παιχνίδι» των μεταγραφών, εκπέμπει το δικό της στίγμα και επιδεικνύει την φιλοσοφία της κοιτώντας στα μάτια τους μεγάλους σε διαμέτρημα αντιπάλους της , σ’ όλη την Ελλάδα

Οι αναπτυξιακές ηλικίες δεν χρειάζονται φανταχτερές καταστάσεις και πολύκροτες κινήσεις, αλλά κυρίως σοβαρή και μεθοδευμένη δουλειά μέσα στο γήπεδο , σύνεση και συνέπεια έργων και αρχών .

Προσωπικά, η κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος αποτελεί σίγουρα μια ηθική επιβράβευση για την δουλειά μου μέσα στο γήπεδο με τους παίχτες μου και ταυτόχρονα μια ακόμα επιτυχημένη εφαρμογή της φιλοσοφίας μου.

Από εμένα και τα παιδιά, αφιερώνουμε αυτόν τον τίτλο στον Κωνσταντίνο, γιό του κόουτς Παπαϊωάννου , ο οποίος περνά ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας.

--Ποια είναι τα δυνατά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ομάδας και τι θέλεις και χρειάζεται βελτίωση;

«Τα παιδιά αυτά έχουν ταλέντο και ένστικτο . Προσπάθησα μέσα στην χρονιά αυτά τα δύο βασικά χαρακτηριστικά να τα βάλω να λειτουργήσουν σε δύο τομείς. Αρχικά, στην ατομική τους βελτίωση και κατά δεύτερο στην ομαδική τους προσπάθεια. Έπρεπε να καταλάβουν ότι η ατομική τους βελτίωση θα περάσει μέσα από την συνολική μας προσπάθεια και συνεργασία και σε ένα αρκετά καλό ποσοστό το καταφέραμε» .

--Τι ζητούσες από τους παίκτες σου στην διάρκεια όλης της χρονιάς για να φτάσουν μέχρι τον τίτλο;

«Η προσωπική μου θεώρηση είναι ότι ο πρωταθλητισμός σε αυτή την ηλικία είναι στόχος, συνέπεια και σοβαρή δουλειά μέσα στο γήπεδο. Η πιστότητα των αρχών και η εφαρμογή της προπονητικής σου φιλοσοφίας θα σε οδηγήσουν σίγουρα πολύ κοντά στον στόχο . Σ’ εκείνο το σημείο, η ζυγαριά γέρνει πάντα σ’ αυτόν που έχει πιστότητα» .

--Τι κρατάς και τι «πετάς» από την πορεία μέχρι τον τίτλο;

«Η πορεία μας δεν έχει ακόμα τελειώσει , σίγουρα κρατάω την συνέπεια και την αφοσίωση των αθλητών μου και αυτό θα είναι ο οδηγός μας για την συνέχεια , δεν πετάω κάτι γιατί τα πάντα σε ένα ζωντανό περιβάλλον είναι χρήσιμο μάθημα τόσο για τους μεγάλους όσο και για τα παιδιά» .

--Ανέφερε κι άλλους συντελεστές σ’ αυτή την προσπάθεια της παιδικής ομάδας και σε τι βοήθησε;

«Κατ’ αρχήν θεωρώ ότι ιδιαίτερα πολύτιμη ήταν και η στήριξη όλου του προπονητικού επιτελείου της Ακαδημίας για αυτή την επιτυχία μας . Σε όλη την διάρκεια της χρονιάς είχα την τύχη να συνεργαστώ με άριστους γνώστες της προπονητικής με μεγάλη εμπειρία οι οποίοι εργάστηκαν με πίστη στο πλάνο μου.

Ένα «ευχαριστώ» μου θα είναι λίγο σε σχέση με την προσφορά τους . Ο Γιώργος Σολωμός , ο Γιώργος Μελέτης και οι Αλέξανδρος Μιχαηλίδης και Ευριπίδης Παπαϊωάννου με την υποστήριξη της Αίγλης Σαρλάνη στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την ομάδα και τα παιδιά. Πρέπει να υπενθυμίσω ότι ο Γιώργος Μελέτης και ο Ευριπίδης Παπαϊωάννου ήταν μαζί μου και στην περσινή μας επιτυχία .

--Θεωρείς ότι εφόσον ο ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ δεν έχει...βάθος αντιπάλων, στον Πανιώνιο δουλεύεις με τα παιδιά, σε επίπεδο που βάζεις από μόνος σου, ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων;

«Το επίπεδο της προπόνησης μας , η ποιότητα των ερεθισμάτων , η συχνότητα των διαδικασιών και η πίστη μας στον εαυτό μας διατηρεί το επίπεδο μας υψηλό. Ο πήχης στον Πανιώνιο πρέπει πάντα να είναι υψηλός»!

--Ποιές σκέψεις κάνεις για την τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος; Η περσινή ομάδα ήταν δευτεραθλήτρια; Το μεγάλο διάστημα χωρίς αγώνες, σε ανησυχεί για την ετοιμότητα της ομάδας και πως αντιμετωπίζεται;

«Το πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη δοκιμασία για τα παιδιά. Σε 5 ημέρες 5 αγώνες, με συνθήκη υψηλής πίεσης και κόπωσης .

Η περσινή ομάδα είχε κερδίσει την δεύτερη θέση στο Αγρίνιο με ισοβαθμία με τον πρώτο, τελικά, Παναθηναικό . Ο στόχος μας είναι πλέον να προετοιμαστούμε για αυτή την πρόκληση , έχουμε τις βάσεις να το πετύχουμε και θεωρώ και την ποιότητα για να διεκδικήσουμε μια θέση στα μετάλλια . Η προετοιμασία σίγουρα έχει κάποιες δυσκολίες , γιατί υπάρχει μεγάλο κενό χωρίς αγώνες και το η χρονιά μεγαλώνει υπέρμετρα για τους αθλητές . Έχουμε, όμως, την γνώση και θα δημιουργήσουμε κάθε προϋπόθεση για να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και τα όνειρα των παιδιών, αλλά και να αντιπροσωπεύσουμε την λαμπρή ιστορία του Πανιωνίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια