Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Τα βήματα πρωταθλητισμού μιας ωραίας παρέας

Η άξια πρωταθλήτρια Παίδων της ΕΣΚΑΝΑ, ομάδα του Πανιωνίου που τίμησε την περσινή «κληρονομιά», με την διατήρηση της στην ίδια θέση, απ...

Η άξια πρωταθλήτρια Παίδων της ΕΣΚΑΝΑ, ομάδα του Πανιωνίου που τίμησε την περσινή
«κληρονομιά», με την διατήρηση της στην ίδια θέση, απέδειξε ότι είναι η καλύτερη ομάδα της ένωσης. Δεν είναι η πρώτη, αλλά δεν θα είναι ούτε η τελευταία διάκριση της Ακαδημίας μπάσκετ του συλλόγου και κάπου ψηλά, θα χαμογελούν ο Ανδρέας και ο Μάκης για το φυτώριο του Ιστορικού που συνεχίζει την πορεία του στον χρόνο, με την ρίζα του μπάσκετ που «φύτεψαν» πριν από 40 χρόνια.

Τα αποτελέσματα κρίνουν, πάντα, την δουλειά του προπονητή και των παικτών σε όλες τις ηλικίες, την διάρκεια και τις αντοχές κάθε ομάδας σ’ όλα τα πρωταθλήματα. Η φετινή ομάδα Παίδων του Πανιωνίου δημιουργήθηκε...εκ θεμελίων. Το 90% της ομάδας είναι αυτούσια παραγωγή της Ακαδημίας, καθώς μ' εξαίρεση τον Μούζα, όλοι οι πρωταθλητές προέρχονται από την ομάδα των Παμπαίδων. Έχει κοινό σημείο αναφοράς με την περσινή, πρωταθλήτρια ομάδα, την παρουσία του ίδιου προπονητή, Κώστα Μελέτη και δικαίωσε, συνολικά τις προσδοκίες της Ακαδημίας μπάσκετ του συλλόγου, φτάνοντας μέχρι τον τίτλο.

Το κατόρθωμα όλων των συντελεστών στην ομάδα Παίδων του Πανιωνίου, είναι ότι ανταποκρίθηκε πλήρως στον υψηλό βαθμό δυσκολίας που υπάρχει για κάθε ομάδα της ίδιας ηλικίας, γιατί έχει διάρκεια «ζωής» μόνο έναν χρόνο, όταν δημιουργείται για να διεκδικεί την διάκριση της, στην μία και μοναδική ευκαιρία που της δίνεται. Στην επόμενη αγωνιστική περίοδο, οι Παίδες θα γίνουν Έφηβοι και θα παίξουν μαζί δυο ακόμα χρόνια. Ο ίδιος «κορμός» παικτών, ακόμα πιο δυνατός και ώριμος σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Ο πρωταθλητισμός είναι δύσκολος για τους παίκτες που παίζουν για πρώτη φορά σε αγωνιστικό τμήμα, όπως είναι οι Παίδες που πρέπει να μάθουν ταχύρυθμα να πρωταγωνιστούν.
Ήταν κοινό «πιστεύω» του τεχνικού διευθυντή, Νίκου Λινάρδου, του παλιότερου προπονητή στην ακαδημία, Θανάση Κωνσταντώνη που έχει γνωρίσει όλους τους Παίδες από την ηλικία των προ-μίνι, του τεχνικού, Κώστα Μελέτη που δουλεύει με τους παίκτες για έννατο μήνα, του προπονητή των Εφήβων, Γιώργου Μελέτη και του Γιώργου Σολωμού, ότι η φετινή ομάδα Παίδων είχε δυνατές αγωνιστικές προδιαγραφές για να διατηρήσει τα σκήπτρα της. Η ψυχολογία των παικτών της δυνάμωνε από παιχνίδι σε παιχνίδι και η αυτοπεποίθηση αυξανόταν.

Έτσι έφτασε στο 23-1 του πρωταθλήματος και το 6-0 των πλει οφ. Οι «κυανέρυθροι» Παίδες δεν «βαρέθηκαν» να νικούν. Εθίστηκαν, διατηρώντας ταπεινότητα και αφήνοντας τον υπεροπτισμό στα αποδυτήρια, ακόμα κι αν ο αντίπαλος ήταν πολλά επίπεδα κατώτερος και αρκετοί αγώνες είχαν...τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο. Γνώρισε μια εκτός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα που είχε την χρησιμότητα της για την αντίδραση των παικτών.

Το κλειστό «Ανδρέας Βαρίκας» κράτησε το αήττητο

Η πρωταθλήτρια ομάδα Παίδων του Πανιωνίου είναι μια πολύ καλή ομάδα. Δεν θα έφτανε, όμως, μόνο το αγωνιστικό στοιχείο ταλέντου και ποιότητας για να κατακτήσει τον τίτλο της ΕΣΚΑΝΑ, με αήττητη πορεία στα πλει οφ και μια μόνο ήττα σε 24 αγώνες του πρωταθλήματος, αν δεν ήταν μια πολύ καλή παρέα. Δεν είναι μόνο συμπαίκτες στο γήπεδο, αλλά και φίλοι έξω απ΄ αυτό. Είναι πάγια αρχή της ακαδημίας και τα προηγούμενα χρόνια που ήρθαν πανελλήνιοι τίτλοι από τους Παίδες και τους Εφήβους, να δημιουργεί παρέες παικτών με δυνατούς δεσμούς φιλίας.

Οι αρχηγοί Αλέξανδρος Λάζαρης και Γιώργος Κανελλόπουλος, ο Μιχάλης Χρήστου, ο Στέφανος Μακαριάδης, ο Νίκος Γκίκας, ο Βύρων Πετρίδης, ο Ζέιτ Μούζα, ο Ιγνάτιος Καραογλάνος, ο Δημήτρης Κωστακόπουλος, ο Δημήτρης Σταβλάς, ο Γιάννης Μαγγανάς, ο Γιάννης Μαντέλας, ο Σπύρος Νιβολιανίτης, ο Σπύρος Σκαρμούτσος και εσχάτως στα πλει οφ, Ραφαήλ Κοπακάκης που προερχόταν από τους Παμπαίδες.

Και σε αυτούς τους παίκτες, η μέριμνα της διοικούσας επιτροπής «άγγιξε» επαγγελματικά πρότυπα οργάνωσης.

Η ομάδα Παίδων βάζει τον πήχη των στόχων της, ψηλότερα, μετά την κατάκτηση του τίτλου στην ΕΣΚΑΝΑ και θα αρχίσει την προετοιμασία της για την τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος (τέλη Ιουνίου) που θα παίξουν οι πρωταθλήτριες ομάδες όλων των Ενώσεων και ο βαθμός ανταγωνισμού θα είναι πολύ υψηλός. Ο Πανιώνιος θα είναι εκεί για να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο.

Πηγή: Πανιώνιος Ακαδημία Μπάσκετ / Panionios Basketball Academy

Δεν υπάρχουν σχόλια