Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Φραγκιάς στο Panionianea Radio: «Η ομάδα έδειξε πίστη και μέταλλο, τιμή μου να είμαι στον Πανιώνιο» (sound)

Αποκλειστική συνέντευξη στην ραδιοφωνική εκπομπή του panionianea.gr παραχώρησε ο Βασίλης Φραγκιάς. Ο τεχνικός του Ιστορικού, ο οποίος ...

Αποκλειστική συνέντευξη στην ραδιοφωνική εκπομπή του panionianea.gr παραχώρησε ο Βασίλης Φραγκιάς.

Ο τεχνικός του Ιστορικού, ο οποίος έχει συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη του στόχου της παραμονής στην Α1 (μένει μόνο το μαθηματικό κομμάτι ακόμα), φιλοξενήθηκε στον αέρα του Panionianea Radio και παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα και.... απολαυστική συνέντευξη εφ' όλης της ύλης.

Ο έμπειρος coach αναφέρθηκε στην μεγάλη νίκη στη Ρόδο, στο μέταλλο και την πίστη που έχουν δείξει οι παίκτες του, αλλά και στις πολλές φετινές δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα.

Επίσης, τόνισε πως αποτελεί τιμή του που αποτελεί μέλος του Πανιωνίου, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως ακόμα δεν έχουν γίνει συζητήσεις με την διοίκηση της ΚΑΕ για τη νέα σεζόν.

Παράλληλα, χαρακτήρισε "ευλογία" για έναν προπονητή να έχει έναν παίκτη σαν τον Μπέρι στο ρόστερ του, ενώ ρωτήθηκε και απάντησε -μεταξύ άλλων- για τον λόγο που είχε αποχωρήσει από την ομάδα στον πρώτο γύρο μετά τη νίκη επί του Ρεθύμνου, την επιστροφή του στον Πανιώνιο, το κυανέρυθρο ρόστερ, τους Αμερικανούς, τους μικρούς της ομάδας και το... νέο κλειστό που θα χτιστεί στην "Αρτάκης".

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη του Βασίλη Φραγκιά στο Panionianea Radio:

Για τη μεγάλη νίκη στη Ρόδο με την οποία ο Πανιώνιος ουσιαστικά κλείδωσε την παραμονή: "Τα συγχαρητήρια ανήκουν πάνω απ' όλα στους παίκτες, γιατί αυτοί αγωνίζονται. Ουσιαστικά έχουμε πετύχει τον στόχο μας. Λείπει μία ακόμα μία νίκη που πιστεύω θα την πετύχουμε και μετά ότι και να γίνει θα παραμείνει η ομάδα στην Α1. Σίγουρα ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, αλλά για να μην κρυβόμαστε αυτή τη στιγμή είμαστε τρεις βαθμούς μπροστά από Κολοσσό και Ρέθυμνο συν την ισοβαθμία είναι απίθανο να γίνει κάτι άλλο. Πρέπει να γίνουν απίστευτα πράγματα. Αν κάνουν το "5στα5" ο Κολοσσός και το Ρέθυμνο και παράλληλα δεν κάνουμε καμία νίκη εμείς θα είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του μπάσκετ. Έχουμε και το ματς με το Περιστέρι, είμαστε πλέον απαλλαγμένοι από το άγχος, αν και λειτουργήσαμε καλά υπό πίεση. Μετά έχουμε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο πρόγραμμα και μετά Προμηθέα στην Πάτρα. Νομίζω πάντως πως μπορούμε να κάνουμε ακόμα κάποιες νίκες".

Για το δραματικό φινάλε στη Ρόδο και τη μεγάλη νίκη επί του Κολοσσού: 
"Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα έχει ένα μομέντουμ, έχει μία πίστη, έχει παιδιά που ξέρουν ότι μπορούν να σκοράρουν στα κρίσιμα σημεία. Η δικιά μου φιλοσοφία έχει να κάνει πιο πολύ με την άμυνα, αλλά η ομάδα αυτή έχει πολύ μεγάλο επιθετικό ταλέντο. Αυτό φαίνεται ότι τα παιχνίδια τα πάμε σχεδόν όλα κοντά στους 90 πόντους. Σε εκείνο το σημείο του αγώνα ο ΜακΚί πίστεψε ότι θα βάλει το τρίποντο και οδήγησε το ματς στην παράταση, όπου είχαμε την ψυχολογία. Η ομάδα έδειξε και στο Ρέθυμνο ότι έχει πίστη και μέταλλο πως μπορεί να ανατρέψει διαφορές και να κερδίσει. Υπάρχει ηρεμία από πλευράς πάγκου, το κάθε παιχνίδι παίζεται μέχρι το τέλος και μπορείς να πάρεις ή να χάσεις ένα ματς στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Στην παράταση είχαμε καθαρό μυαλό. Ο Ντόρσει, ο Χάμιλτον, ο Μπέρι, όλοι βοήθησαν πάρα πολύ. Έδωσαν στην ομάδα αυτές τις νίκες με Κολοσσό, Λάυριο και Ρέθυμνο".

Για την επιστροφή του στον Πανιώνιο και την σιγουριά που έφερε στους παίκτες του: 
"Όταν κάποιες φορές συνηθίζεις στις ήττες  η ομάδα είχε μπει σε ένα μονοπάτι να το πούμε σκοτεινό. Η ομάδα είχε κάνει συνεχόμενες ήττες στον πόντο, στο Χολαργό , στο Περιστέρι και αυτό φέρνει μία κατήφεια και χάνεις την πίστη σου. Μετά είχαμε την διακοπή μέχρι να παίξουμε κόντρα στο Λαύριο, επανήλθε η πίστη. Βέβαια το "Σοφία Μπεφόν" αν και φιλόξενο γήπεδο και φιλόξενοι οι άνθρωποι εκεί, δεν είναι σαν το Αρτάκης, μία πιο παγωμένη ατμόσφαιρα, μακριά ο κόσμος κλπ. Ξεκινήσαμε με δύο σημαντικά προβλήματα, έφυγε ο Τέιλορ και μείναμε μόνο με τον Ντόρσεϊ στους ψηλούς και ο Ελ Αμιν δεν ήταν αυτό που περίμενε η ομάδα όταν τον έφερε, άρα έπρεπε σε ελάχιστον χρόνο να καλύψουμε τις δύο θέσεις. Στους ψηλούς δεν υπήρχε στην αγορά τίποτα δυστυχώς. Από την στιγμή που δεν μπορούσαμε να βρούμε κάτι αξιόλογο, πήγαμε σε ενίσχυση στα γκαρντ, με παίκτη έμπειρο από την Ευρώπη και αποδείχθηκε πολύ καλή κίνηση γιατί ο ΜακΚι πήγε πολύ καλά στο τέλος με Ρέθυμνο και Κολοσσό. Έπρεπε να φτιάξουμε την ψυχολογία και να αντιδράσουμε στην αλλαγή έδρας. Κόντρα στο Λαύριο η ομάδα έδειξε πολύ καλό πρόσωπο και ήρθε η νίκη. Ήρθε η νίκη στο Ρέθυμνο όπου τόνισε την ψυχολογία μας και έδειξε πως μπορεί η ομάδα να μείνει στην κατηγορία και με το διπλό στην Ρόδο ο Πανιώνιος απέδειξε ότι δίκαια μένει στην κατηγορία. Πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα γίνεται ώστε η ομάδα να μην ξαναπαίξει την παραμονή του στη συνέχεια".

Για το αν έχει γίνει συζήτηση του ίδιου με την διοίκηση για τη νέα σεζόν:
"Όχι δεν έχει γίνει ακόμα κάποια συζήτηση, γιατί περιμένουμε να τελειώσει πρώτα το πρωτάθλημα. Να κλείσει όσο καλύτερα γίνεται η χρονιά και από εκεί και πέρα θα δούμε τι μπορεί να γίνει".

Για το αν είναι θετικός στο να παραμείνει: 
"Εννοείται πως είμαι θετικός. Είμαι σε μία ομάδα που πολλοί προπονητές θα ήθελαν να δουλέψουν, με τεράστια ιστορία και τεράστιο brandname. Έχω ζήσει όλες τις στιγμές του Πανιωνίου, από πολύ παλιά με μεγάλες δόξες. Να πω και κάτι πως ήταν το πρώτο μου παιχνίδι στην Α1  το 1994 είχα αναλάβει το Περιστέρι μαζί με τον Ηλία Ζούρο και είχαμε παίξει μέσα στον Πανιώνιο με προπονητή τον Μίσσα, παίκτες Φάνη, Γιαννάκη, Τέρνερ, Γάσπαρη κλπ. Έχω πολλές μνήμες από αυτή την ομάδα και είναι συγκινητικό να είμαι στον πάγκο του Πανιωνίου. Απλά χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και πολύ δουλειά και φυσικά χρήματα για να μπορέσει η ομάδα να ξαναστηθεί σωστά και να μπορέσει να διεκδικεί την 3-4 θέση όπως στο πρόσφατο παρελθόν".

Για τον λόγο που είχε αποχωρήσει από την ομάδα: 
"Την περίμενα αυτή την ερώτηση και είναι λογικό να το ρωτάει ο κόσμος. Υπήρχαν κάποια θέματα τότε ασυμφωνίας με την διοίκηση, να το πούμε έτσι. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος όπου εκεί που δουλεύω να είμαι ευτυχισμένος, ο ψυχισμός μου είναι ότι πρέπει να περνάς καλά εκεί που είσαι. Τότε κάτι δεν πήγαινε καλά, έφυγα μετά τη νίκη επί του Ρεθύμνου. Ξανά γύρισα στην ομάδα και θέλω να μείνουμε σε αυτό, ότι γύρισα και σώθηκε η ομάδα. Έγινε ένα restart, έγινε μία επανατοποθέτηση πραγμάτων και επέστρεψα. Εγώ είμαι ευτυχισμένος όταν βρίσκομαι μέσα στο γήπεδο και δυστυχισμένος όταν πηγαίνω στο σούπερ μάρκετ και στο φαρμακείο. Αυτά μπορώ να τα κάνω στα 80 μου, τώρα θέλω να ιδρώνω στο γήπεδο και να σκέφτομαι το παιχνίδι. Η ζωή η δικιά μου είναι μέσα στο παρκέ".

Για το αν μπορεί η ομάδα να δηλώσει συμμετοχή και να παίξει του χρόνου στην Ευρώπη:
"Αυτό είναι καθαρά θέμα διοικητικό και οικονομικό. Οποιοσδήποτε μπορεί να παίξει αν δηλώσει συμμετοχή. Αλλά επειδή έχω βιώσει την εμπειρία από τα διπλά παιχνίδια, θα πρέπει να έχεις ένα ρόστερ πολύ δυνατό για να μη χάνεις όλη την ενέργεια ανάμεσα στο Ελληνικό πρωτάθλημα και την Ευρώπη".

Σε περίπτωση που μείνετε ποιους Αμερικανούς θα θέλατε να κρατήσετε:
"Ο Μπέρι αναμφισβήτητα είναι το πρώτο βιολί στην ομάδα και θα πέσουν πολλές προτάσεις πάνω του για του χρόνου. Θεωρώ και ο Χάρις με τον Ντόρσεϊ, αλλά και τον Χαμιλτον παρόλο που είναι μικρός, θα μπορέσουν να κάνουν ένα κορμό για του χρόνου μαζί με Παπαντωνίου και Δίπλαρο. Δεν το κρύβω ότι το να έχεις Ελληνικό κορμό είναι πολύ σημαντικό για τα αποδυτήρια, για το κόσμο. Η ιστορία έχει δείξει ότι οι ομάδες που βασίζονται σε Ελληνικό κορμό είναι και οι ομάδες που έχουν επιτυχίες".

Για τους μικρούς του Πανιωνίου και αν υπάρχουν βλέψεις στα επόμενα ματς να τους ξαναδούμε:
"Θα τους ξαναβάλω σίγουρα. Τα παιδιά ίσως τα έχω αδικήσει και εγώ, γιατί ήταν τέτοια η πίεση και τόσο μεγάλο το άγχος των αποτελεσμάτων που δεν ήθελα να τους κάψω. Τώρα υπάρχουν παιχνίδια που θα τους δώσω χρόνο να παίξουν. Θέλω να δω τι μπορούν να κάνουν σε συνθήκες κανονικών αγώνων και όχι προπόνησης".

Για το αν μπορούν στο μέλλον τα παιδιά αυτά να στελεχώσουν τον Πανιώνιο πιο ενεργά:
"Δύο-τρία παιδιά πιθανόν να μπορούν, αλλά για να απαντήσεις με βεβαιότητα και να μη δίνεις ελπίδες, θα πρέπει να τους δεις σε μια ομάδα που έχει στηθεί από την αρχή, έχει κάνει προετοιμασία, έχει παίξει φιλικά και έχουν μπει σε δύσκολες καταστάσεις. Δεν μπορώ να τους κρίνω μέσα από 2-3 λεπτά συμμετοχής και μόνο από τις προπονήσεις. Ταλέντο υπάρχει πάντως".

Για το πόσο σίγουρος αισθάνεται ένας προπονητής όταν έχει τον Μπέρι μέσα στο παρκέ;
"Είναι ευτυχία για τους προπονητές να έχεις έναν σκόρερ γιατί και οι σκόρερ σπανίζουν στο Ευρωπαικό μπάσκετ.Από κει και μετα είναι πολύ σημαντικό πως θα κάνεις τους υπόλοιπους παίκτες να αποδεχτούν τον συγκεκριμένο ότι είναι ο ηγέτης τους. Είναι ευλογία να έχεις τέτοιο παίκτη".

Για το αν έχει ζήσει τη καυτή έδρα του κλειστού της Αρτάκης. Ένα κάλεσμα προς τον κόσμο...
"Δεν θέλω να τους αδικήσω γιατί το να στερούνται να βλέπουν την ομάδα τους είναι δύσκολο. Εγώ αυτό που εύχομαι και θέλω να ελπίζω είναι ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί μια λύση ώστε να επιστρέψει ο κόσμος του Πανιωνίου στο γήπεδο γιατί όχι μόνο τον έχει ανάγκη αλλά ξέρω πολύ καλά επειδή το έχω βιώσει και σαν παίκτης ότι η πίεση του κόσμου είναι τεράστια. Αυτο μας έχει λείψει φέτος και οι ίδιοι οι παίκτες το ζητάνε έστω μία φορά πριν τελειώσει η σεζόν να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο".

Για το αν θα ήθελε να μπει σαν προπονητής της ομάδας στο νέο κλειστό του Πανιωνίου:
"Εννοείται, ναι! Είναι τιμή μου και νοιώθω περήφανος που είμαι μέλος της ομάδας. Θα ήθελα να ήμουν από τους πρώτους που θα μπουν στο νέο γήπεδο. Μεγάλη χαρά και μεγάλη μου τιμή θα ήταν".

Ακούστε αναλυτικά ολόκληρη την συνέντευξη του Βασίλη Φραγκιά στον αέρα του Panionianea Radio (από το 1:09:25).



Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρς, Παναγιώγτης Κυπραίος

Δεν υπάρχουν σχόλια