Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Δεν αδικηθήκατε κύριοι του ΠΑΣ στη Ν. Σμύρνη...

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας... Μετά το αγώνα της Ν. Σμύρνης μεταξύ Πανιωνίου και ΠΑΣ Γιάννενα τόσο ο προπονητής της ομάδας των Ιωαννίνων ...

Γράφει ο Πάνος Κατσούλας...

Μετά το αγώνα της Ν. Σμύρνης μεταξύ Πανιωνίου και ΠΑΣ Γιάννενα τόσο ο προπονητής της ομάδας των Ιωαννίνων όσο και ο μεγαλομέτοχός της, ιδίως αυτός, ισχυρίστηκαν ότι αδικήθηκαν από το διαιτητή, παρότι γνωρίζουν ότι στο συγκεκριμένο αγώνα δε συνέβη κάτι τέτοιο.

Κατανοούμε ότι η διαχείριση ενός ενδεχόμενου απευθείας υποβιβασμού για την ομάδα του ΠΑΣ (βέβαια δεν έχει συντελεστεί ακόμη), είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, όμως αδικία σε βάρος της ομάδας των Ιωαννίνων στη Ν. Σμύρνη δεν υπήρξε. Το γνωρίζουν πολύ καλά και οι ίδιοι όμως κάτι πρέπει να πουν για δικαιολογία.

Ας πάρουμε χρονολογικά τις επίμαχες φάσεις. Στο Α’ ημίχρονο υπάρχει σπρώξιμο εντός της περιοχής του ΠΑΣ στον Ντουρμισάι από αντίπαλο αμυντικό του ΠΑΣ, για το οποίο δεν καταλογίστηκε τίποτα. Δεν έχει σημασία αν το ήθελε ή όχι ο αμυντικός του ΠΑΣ, το θέμα είναι ότι έσπρωξε αντίπαλο επιθετικό εντός περιοχής την ώρα που ήταν έτοιμος να έρθει σε επαφή με τη μπάλα και ο κανόνας είναι σαφής, σφυρίζεται πέναλτι, που όμως δε δόθηκε υπέρ του Πανιωνίου. Το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε ο ΠΑΣ σωστά σφυρίχτηκε διότι ήταν παράβαση. Ο αμυντικός του Πανιωνίου βρίσκει τον αντίπαλο επιθετικό εντός περιοχής, οπότε είναι πέναλτι. Το 2ο γκολ του Πανιωνίου είναι κανονικότατο διότι η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Σπιριντόνοβιτς και κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα. Αλλά και αν ακόμη υποθέσουμε ότι η μπάλα βρήκε λίγο το χέρι του Σπιρι, πράγμα που δε φαίνεται στην αργή κίνηση, το χέρι του ήταν κολλημένο στο σώμα και ουδεμία προσπάθεια έγινε να πάει προς τη μπάλα (τι να το κάνει ο ποδοσφαιριστής το χέρι του; Να το κόψει;). Και var να υπήρχε το γκολ θα κατακυρωνόταν.

Στη φάση του ακυρωθέντος γκολ του ΠΑΣ προς το τέλος του αγώνα υπάρχει οφσάιντ του ποδοσφαιριστή που κάνει την κεφαλιά πάσα. Είναι λίγο πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό που μπορεί να το δει κάποιος και με γυμνό οφθαλμό όπως το είδε αμέσως και ο επόπτης. Μπορεί ναταν λίγο οφσάιντ, οριακό όπως λέμε, αλλά ήταν! Εκτός αν οφσάιντ πιάνονται μόνον εκείνα που ο επιθετικός είναι πολάαααα μέτρα πίσω από τον αντίπαλο αμυντικό! Και σ' αυτή την περίπτωση αν υπήρχε var θα έδειχνε οφσάιντ. Αυτή είναι η πραγματικότητα, που όμως ο ΠΑΣ δεν παραδέχεται αν και οι του Πανιωνίου παραδέχτηκαν από την πρώτη στιγμή ότι το πέναλτι που δόθηκε σε βάρος τους ήταν σωστό και δεν υπήρξε ουδεμία διαμαρτυρία.

Τέλος οι αντιδράσεις του ιδιοκτήτη του ΠΑΣ θεωρούνται ανυπόστατες για τον συγκεκριμένο αγώνα. Δεν γνωρίζω τι έγινε στους άλλους αγώνες όμως με τον Πανιώνιο να ξέρει ότι δεν αδικήθηκε. Προτιμότερο όμως από τις διαμαρτυρίες του θα ήταν να κάνει την αυτοκριτική του, που η ομάδα δεν παρουσίασε καλό αγωνιστικό πρόσωπο φέτος. Να αναρωτηθεί αν ενίσχυσε την ομάδα του όπως έπρεπε (αλήθεια έκανε τις κατάλληλες προσθήκες στην ομάδα μετά και την φυγή του Πέδρο Κόντε, τον οποίο μοσχοπούλησε για τα δεδομένα του ΠΑΣ;).

Εξ όσων τουλάχιστον γράφτηκε ο Πετράκης, επειδή η ομάδα είχε αποδυναμωθεί, δεν επιθυμούσε να συνεχίσει στον πάγκο του ΠΑΣ για την τρέχουσα χρονιά, όμως τελικά επείσθη. Επομένως αντί να κάθεται και να δηλώνει ότι αδικήθηκε στους μισούς αγώνες του πρωταθλήματος (!), ας ψάξει βαθύτερα να βρει τι έφταιξε φέτος στην ομάδα του!

Δεν υπάρχουν σχόλια