Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ανδρέας Τσώνης: «Έχουμε παράδοση στον Πανιώνιο στο άλμα επί κοντώ» (video)

Με αφορμή το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 9-10/2 στο ΣΕΦ και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία γι...

Με αφορμή το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 9-10/2 στο ΣΕΦ και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία για τους αθλητές του Ιστορικού, ο αρχιπροπονητής του Τμήματος του Πανιωνίου και ομοσπονδιακός τεχνικός του ΣΕΓΑΣ, Ανδρέας Τσώνης, μίλησε αποκλειστικά στα panionianea.gr.

O έμπειρος προπονητής αναφέρθηκε στο έργο του όλα αυτά τα χρόνια στο άλμα επί κοντώ και στις επιδόσεις των αθλητών στην εν λόγω διοργάνωση.

Αναλυτικά ο Ανδρέας Τσώνης είπε:

Για την δουλειά του όλα αυτά τα χρόνια στον στίβο:

"Έχω ξεκινήσει από το ‘92 στον Πανιώνιο να ασχολούμαι με την προπονητική στο άλμα επί κοντώ. Είχα την τύχη να ξεκινήσει το άλμα επί κοντώ τότε. Μπήκε στους ολυμπιακούς αγώνες του 2000 πρώτη φορά και έτσι ήρθαν αρκετά κορίτσια για να ξεκινήσουν το επί κοντώ, το οποίο ήταν ένα άθλημα ανδρικό μέχρι τότε, οπότε είχε το πλεονέκτημα να ξεκινάει από το μηδέν.

Ο Πανιώνιος έφτασε με πέντε διαφορετικές αθλήτριες να κάνουν 72 πανελλήνια ρεκόρ και έχουμε δημιουργήσει μία παράδοση στον Πανιώνιο στο συγκεκριμένο άθλημα.

Από εκεί και πέρα και σαν ομοσπονδιακός προπονητής μπορώ να πω ότι το άλμα επί κοντώ είναι ένα από τα πιο δυνατά αγωνίσματα του στίβου στην Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή έχουμε τους δύο πολύ μεγάλους αθλητές τον Κώστα Φιλιππίδη και τον Εμμανουήλ Καραλή και στις γυναίκες τη Κατερίνα Στεφανίδη και τη Νικόλ Κυριακοπούλου. Νομίζω ότι είμαστε μετά τις ΗΠΑ η δεύτερη δύναμη από πλευράς δυάδας και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί είμαστε μία μικρή χώρα με 10 εκατομμύρια.

Νομίζω ότι επειδή φέτος έχουμε και τους πανευρωπαϊκούς κλειστού στίβου, 1 με 3 Μαρτίου, έχουμε και εκεί πάρα πολλές πιθανότητες να πάμε καλά και στα αγόρια και στα κορίτσια.

Μετά το καλοκαίρι είναι και το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα, τέλος Σεπτέμβρη μέχρι 4 Οκτώβρη. Οι δυνατότητες των παιδιών είναι πάρα πολύ μεγάλες και ελπίζουμε και εκεί να έχουμε τις ανάλογες διακρίσεις".

Για τις επιδόσεις των αθλητών:

"Ο Εμμανουήλ Καραλής ξεκίνησε πάρα πολύ ωραία έκανε με την πρώτη προσπάθεια 5.50 και στην συνέχεια 5.70 και μετά έβαλε αρκετά ψηλά τον πήχη στο 5.86 για να κάνει πανελλήνιο ρεκόρ και έδειξε ότι είναι πολύ καλά παρόλο που ήταν ένα χρόνο εκτός λόγω τραυματισμού. Πιστεύω ότι η χρονιά φέτος θα είναι πάρα πολύ καλή. Επίσης και ο Κώστας Φιλιππίδης πάει πάρα πολύ καλά.

Για τις γυναίκες δεν έχουμε τη συμμετοχή της Κατερίνα Στεφανίδη και της Νικόλ Κυριακοπούλου γιατί η μεν Κυριακοπούλου πήδηξε στην Ισπανία και έκανε 4,74, μία πολύ καλή επίδοση και δοκίμασε και στο 4,86, η δε Στεφανίδη πήδηξε στη Γαλλία 4,62 και δοκίμασε 4,74, όμως έχει κάνει πολύ καλύτερη επίδοση φέτος και πιιστεύω θα είναι έτοιμη για το Πανευρωπαϊκό".

Για τα προβλήματα στον στίβο:

"Πάντα προβλήματα υπάρχουν αλλά αυτό πού πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να κοιτάμε μπροστά και να κοιτάμε πώς να τα ξεπεράσουμε γιά να συνεχίζουμε. Σίγουρα εδώ και κάποια χρόνια λόγω οικονομικής κρίσης υπάρχουν κάποιες δυσκολίες αλλά με τη συμπαράσταση και του ΣΕΓΑΣ προχωράμε".

*Δείτε τις δηλώσεις του Ανδρέα Τσώνη στην κάμερα του panionianea.gr (από το 1:57 του βίντεο)




Επιμέλεια: Μαργαρίτα Αντωνάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια