Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πανιώνιος... αθάνατος!

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος *** Κυανέρυθρα αδέρφια σας χαιρετώ. "Ο Πανιώνιος δεν πεθαίνει ποτέ! Είναι μια ομάδα με ήθος και βα...

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος

*** Κυανέρυθρα αδέρφια σας χαιρετώ. "Ο Πανιώνιος δεν πεθαίνει ποτέ! Είναι μια ομάδα με ήθος και βαριά φανέλα!". Πόσα χρόνια είχα να ακούσω μια τέτοια δήλωση από παίκτη του Πανιωνίου; Πόσα; Και ήρθε ο 20αχρονος Δημήτρης Σταυρόπουλος μετά το συγκλονιστικό ματς κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ να πει την αλήθεια. Ο Πανιώνιος δεν πεθαίνει ποτέ. Ναι συνΠανιώνιοι ο Ιστορικός δεν θα πεθάνει ποτέ όσες αγωνιστικές «αποτυχίες» και να έχει, όσοι αθλητές του να προτιμήσουν περισσότερα χρήματα, περισσότερους τίτλους, όσοι παράγοντες και να περάσουν, ο σύλλογος που γεννήθηκε στα ματωμένα Χώματα της Μικράς Ασίας θα πορεύεται όρθιος στο πέρασμα των αιώνων.

*** Είναι αλήθεια ότι δεν είναι συχνή η αρθρογραφία μου στο «Πανιώνια Νέα». Δυστυχώς (;) η καθημερινότητα στα social media έχει αντικαταστήσει τη μαχόμενη αρθρογραφία. Όμως μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, η εξέλιξη του οποίου ανέδειξε με μοναδικό τρόπο αυτό που λέμε Πανιώνια ψυχή, μου έδωσε έμπνευση να γράψω πέντε πράγματα και να τα μοιραστώ μαζί σας.

*** Δείτε σας παρακαλώ πολύ στο βίντεο τα πρόσωπα των παικτών του Πανιωνίου στα γκολ που πέτυχαν ο Ντουρμισάι και ο Σταυρόπουλος. Δείτε πόση χαρά, πόσο πάθος είναι αποτυπώνονται. Ακόμα και οι χθεσινοί, ο Γιάννης Μασούρας και ο Μαξίμοβιτς πανηγυρίζουν λες και είναι χρόνια στην ομάδα. Ανατροπές σ’ αυτή της Τετάρτης φτιάχνουν νέους Πανιώνιους, εντός και εκτός ομάδας. Γιατί αυτό που έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη αυτή τη περίοδο είναι να φτιάξουμε Πανιώνιους. Μέσα στην ομάδα παίκτες που να αγαπήσουν τη φανέλα, να παίζουν γι αυτούς τους λίγους που αψήφησαν τη βροχή και βρέθηκαν στις εξέδρες για ένα ματς που «κάποιοι» (εκτός Πανιωνίου βέβαια…) είχαν προεξοφλήσει ότι ο Ιστορικός θα χάσει. Παίκτες που μέχρι το 90φεύγα θα προσπαθούν να πάρουν το καλύτερο δυνατό. Παίκτες που θα κάνουν και μια δεύτερη σκέψη όταν ένα από τα σωματεία του ΠΟΚ θα τους προτείνουν παχυλά συμβόλαια. Παίκτες που θα θυμούνται ότι στη Νέα Σμύρνη και τον Πανιώνιο τους αγάπησαν όσο πουθενά αλλού…

*** Αλλά και Πανιώνιους εκτός γηπέδου. Νέα παιδιά που θα αγαπήσουν την ομάδα γι αυτό που πρεσβεύει, για την ιστορία που κουβαλά από τη Σμύρνη του 1890 και που δεν προσπαθεί να «κλέβοντας» δεξιά και αριστερά να φτιάξει παρελθόν. Γιατί όταν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου έφταναν στην Αθήνα διωγμένοι από τον Τούρκο, κάποιοι δεν είχαν καν αποφασίσει να δημιουργήσουν… σύλλογο.

*** Δεν ξέρω αν ο Πανιώνιος καταφέρει να πάρει τη πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος. Εκείνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα όμως είναι ότι την Τετάρτη το βράδυ πολλοί χάρηκαν, αλλά ακόμα περισσότεροι… στεναχωρήθηκαν καθώς διαπίστωσαν για μια ακόμη φορά ότι… ο Πανιώνιος δεν πεθαίνει!

*** Το ματς της Τετάρτης έστειλε και ένα σαφέστατο μήνυμα στην οικογένεια μας, την οικογένεια του Πανιωνίου, ότι μόνο με ενότητα μπορούμε να σταθούμε όρθιοι. Είναι τυχαίο ότι όποια εφημερίδα (ή σάιτ…) κάνει πρωτοσέλιδο επιτυχία του Πανιωνίου, τον αναφέρει ως «Πάνθηρα»; Υπάρχει άλλη ομάδα στην Ελλάδα που ομάδα και οπαδοί είναι ένα και το αυτό; Όχι αδέρφια καμία. Οσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο καλύτερα θα πορευθούμε. Μπορούμε να έχουμε τις διαφωνίες μας, τις διαφορετικές (πολιτικές & κοινωνικές) απόψεις, τις διαφορετικές προσεγγίσεις, όμως δεν περισσεύει κανένας και καμιά. Είτε είναι στην εξέδρα, είτε είναι στο γήπεδο, είτε είναι στη Θεσσαλονίκη, στα Πετράλωνα, στη Σίφνο, είτε είναι στη διοίκηση. Είτε γεννήθηκε σε Πανιώνια οικογένεια, είτε αγάπησε τον Ιστορικό στη πορεία της ζωής του. Και να ξέρετε κάτι. Οσοι αγαπήσαμε τον Πανιώνιο, χωρίς κανείς να είναι στην οικογένεια μας Πανιώνιος, τον αγαπάμε λιγάκι παραπάνω. Δεν περισσεύει κανείς λοιπόν αδέρφια . Μόνο ενωμένοι θα σταθούμε στο ύψος της υπεραιωνόβιας ιστορίας του συλλόγου. Γιατί ΟΛΟΙ είμαστε ασήμαντοι μπροστά στο μεγαλείο του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου Σμύρνης.

** Σας χαιρετώ και στο makisdiogos@gmail.com περιμένω απόψεις, αντιρρήσεις, καταγγελίες! Μην ξεχνάτε ο Πανιώνιος γράφει ιστορία, δεν την αντιγράφει! Keep the Faith!

Δεν υπάρχουν σχόλια