Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Άντριου Σάιμς: «Αισθάνομαι ότι ζω την παλιά Σμύρνη μαζί με τα αδέρφια μου» (photos)

Το παιχνίδι Πανιώνιος Γ.Σ.Σ-Απόλλων Σμύρνης , πέραν τον όσων άλλων είναι και ιστορικής σημασίας, καθώς αμφότερες οι ομάδες έχουν πλούσι...

Το παιχνίδι Πανιώνιος Γ.Σ.Σ-Απόλλων Σμύρνης, πέραν τον όσων άλλων είναι και ιστορικής σημασίας, καθώς αμφότερες οι ομάδες έχουν πλούσια ιστορία -πάνω από 100 χρόνια- και είναι και οι δύο από την ιστορική, από την μάνα-πατρίδα, τη Σμύρνη!

Ο Άντριου Σάιμς κατάγεται από τη Σμύρνη, η οικογένεια του είναι από εκεί, μένει ακόμα εκεί, εργάζεται ως μεταφραστής της Μπεσίκτας και ήρθε στη Νέα Σμύρνη, στο γήπεδο του Πανιώνιου Γ.Σ.Σ μόνο και μόνο για να δει αυτό το παιχνίδι και να επιστρέψει πίσω στην πατρίδα του.



Έφτιαξε ένα πολύ ωραίο πανό, με ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα, κάθισε στις κερκίδες μαζί με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Πανιώνιου Άρη Μισαηλίδη για να δουν το ματς. Μάλιστα πριν το παιχνίδι ο Άρης Μισαηλίδης τον ξενάγησε στη Νέα Σμύρνη, πήγαν μαζί στο μουσείο, στην εκκλησία της Αγίας Φωτεινής και στο μουσείο του Ιστορικού.



Τα panionianea.gr συνομίλησαν μαζί του μέσω του Σπύρου Καλαματιανού. Ο Άντριου μας μίλησε για τα συναισθήματα του βλέποντας αυτό το παιχνίδι, τι σημαίνει για εκείνον η Σμύρνη, καθώς και για την ιδιαίτερη εικόνα που του έχει περιγράψει ο παππούς του μετά το διωγμό των Ελλήνων από την Σμύρνη, αλλά και τον διωγμό των δύο ομάδων.

Ένα παιχνίδι ιστορικής σημασίας καθώς παίζουν δύο ιστορικές ομάδες, με καταβολές από τη Σμύρνη. Μάλιστα έχετε γράψει και ένα πολύ όμορφο μήνυμα στο πανό. Ποια είναι τα συναισθήματα σας;

"Η Οικογένεια μου είναι στη Σμύρνη πριν δημιουργηθούν οι δύο αυτοί σύλλογοι και ζούσε εκεί όταν φτιάχτηκαν. Το να βλέπω αυτό το παιχνίδι με βάζει στην θέση των παπούδων μου όπου έβλεπαν αυτό το παιχνίδι και εκείνοι. Όταν βλέπω αυτό το παιχνίδι αισθάνομαι τον παππού μου να χαμογελάει, αισθάνομαι σαν να είμαι στο σπίτι μου, αισθάνομαι μοναδικά συναισθήματα που δεν περιγράφονται με λέξεις...Αυτή την στιγμή που σας μιλάω είμαι πάρα πολύ συγκινημένος βλέποντας αυτές τις ομάδες να παίζουν μαζί..."



Μένετε στην Σμύρνη. Τι σημαίνει για εσάς η λέξη-πόλη Σμύρνη;

"Για εμένα η Σμύρνη είναι ο παράδεισος, από μικρός έχω ακούσει πάρα πολλές ιστορίες για την Σμύρνη, είναι σαν να ζω κάθε μέρα εκείνη την εποχή είμαι πολύ τυχερός και πολύ περήφανος που ζω στη Σμύρνη..."


Ποια είναι η πιο ιδιαίτερη εικόνα που σας έχει περιγράψει ο παππούς σας, βλέποντας αυτά τα Ιστορικά σωματεία, τα οποία ξεριζώθηκαν και ήρθαν στην Αθήνα;

"'Εχω ακούσει πολλές ιστορίες από τον παππού μου... 'Οταν έφυγαν οι ομάδες αυτές και οι Έλληνες από τη Σμύρνη λιγόστεψε η Σμύρνη και αυτό από μόνο του είναι πολύ στενάχωρο...Αυτή την ιστορία έχω σαν εικόνα έντονα στο μυαλό μου και εδώ ζώ αυτή την εικόνα βλέποντας αυτές τις δύο ομάδες...΄Ηρθα μόνο για αυτό το παιχνίδι, χαίρομαι που τις βλέπω να παίζουν μαζί στην Α'Εθνική, αισθάνομαι ότι είμαι στο σπίτι μου, αισθάνομαι ότι ζω την παλιά Σμύρνη μαζί με τα αδέρφια μου..."

Συνέντευξη: Σπύρος Καλαματιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια